חיסונים לתאילנד והריון מתוכנן

חיסונים לתאילנד והריון מתוכנן

שלום רב, אנחנו (בת 38 ובן 35) מתכננים לנסוע לתאילנד בעוד כשבועיים למשך שבועיים - בעיקר בנקוק והאיים - חשבנו אולי גם לנסוע לצפון לשלושה ימים. הטיול המתוכנן הוא בתנאים טובים (מלונות ברמה גבוהה). האם יש צורך בחיסונים? חשוב לציין כי אנו בתהליכים של כניסה להריון ורציתי לדעת האם יש סכנה או השפעה של החיסונים, במידה ונדרשים, על הריון אפשרי שמתוכנן בעתיד הקרוב. תודה

תאילנד לתקופה קצרה

שלום רב, אנא ראו את תשובתי לשואל הקודם. ככלל אם עדיין אינך בהריון אין מניעה לקבל את החיסונים שפורטו. חיסון נוסף המומלץ ע,י משרד הבריאות הינו חיסון נגד חצבת הכולל גם תרכיב נגד אדמת שאסור למתן בהריון ולאחר מתו החיסון אין להכנס להריון כ 3 חודשים.

תודה ושאלה נוספת לגבי בעלי

תודה על התשובה. עדיין איני בהריון (למעשה אני לאחר הפלה באמצעות ציטוטק למרבה הצער עקב עובר שלא התפתח), אבל נאמר לנו שניתן להמשיך מיד לנסות , לכן חשוב לי לא לסכן הריון עתידי. חוסנתי נגד טטנוס לפני שנה ונגד פוליו כשהייתי בצבא (לפני 19 שנה). האם יש צורך לחזור על החיסונים? שאלה לגבי בעלי - לפני כשלושה שבועות הוא חלה בדלקת בדרכי השתן (כנראה גם פרוסטטיטיס) שטופלה באנטיביוטיקה צפטריאקסון לוריד, אופלודקס לעשרה ימים ועכשיו הוא ממשיך עם רספרים - כדור ליום במשך 20 יום. כל תסמיני הדלקת חלפו. האם יש מניעה שהוא יקבל חיסונים - אני מבינה שאנחנו צריכים למהר עם החיסונים בגלל הנסיעה עוד שבועיים (הרופא המטפל אמר שאין מניעה לנסוע) תודה שוב

תודה ושאלה נוספת לגבי בעלי

תודה על התשובה. עדיין איני בהריון (למעשה אני לאחר הפלה באמצעות ציטוטק למרבה הצער עקב עובר שלא התפתח), אבל נאמר לנו שניתן להמשיך מיד לנסות , לכן חשוב לי לא לסכן הריון עתידי. חוסנתי נגד טטנוס לפני שנה ונגד פוליו כשהייתי בצבא (לפני 19 שנה). האם יש צורך לחזור על החיסונים? שאלה לגבי בעלי - לפני כשלושה שבועות הוא חלה בדלקת בדרכי השתן (כנראה גם פרוסטטיטיס) שטופלה באנטיביוטיקה צפטריאקסון לוריד, אופלודקס לעשרה ימים ועכשיו הוא ממשיך עם רספרים - כדור ליום במשך 20 יום. כל תסמיני הדלקת חלפו. האם יש מניעה שהוא יקבל חיסונים - אני מבינה שאנחנו צריכים למהר עם החיסונים בגלל הנסיעה עוד שבועיים (הרופא המטפל אמר שאין מניעה לנסוע) תודה שוב

תשובה לגבי בעלך

שוב שלום, כמו שד"ר קציר ציינה בתשובתה הקודמת, כל עוד את אינך בהריון, אין מניעה שתקבלי את כל החיסונים לנסיעה לתאילנד למעט כאמור ה- MMR שאסור לך מכל וכל אם אתם מתכננים הריון ב- 3 החודשים הקרובים. בעייה נוספת עלולה להיווצר לגבי הריון וכדורים למניעת מלריה, לכן הייתי ממליץ לך להימנע מלהיכנס לאזורים בתאילנד שבהם יש מלריה, הווה אומר הצפון הכפרי של המדינה באזור משולש הגבולות. לגבי בעלך, כל עוד המחלה הזיהומית החריפה ממנה סבל עברה חלפה לה, אין שום מניעה לחסנו, אכן כמה שיותר מוקדם יותר טוב. ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה