חיסונים לתאילנד (לאחר טיול במרכז אמריקה)

• פותח הנושא ilac
  • פורסם בתאריך

ilac

New member
חיסונים לתאילנד (לאחר טיול במרכז אמריקה)

שלום לפני שנתיים טסתי למרכז אמריקה ועשיתי את החיסונים הבאים: צהבת A צהבת B (שתי זריקות בהפרש של חודש בין אחת לשניה) טיפוס הבטן טטנוס בקרוב אני טסה לתאילנד לתקופה של 3 שבועות. האם אני צריכה לעבור שוב חיסונים? ואם כן, אילו חיסונים עלי לעשות?

תאילנד אחרי מרכז אמריקה

שלום החיסונים שצריך להשלים: עוד צהבת A אחד עוד צהבת B אחד פוליו MMR בהתאם לגיל נסיעה טובה

ilac

New member
תודה ועוד מספר שאלות אחרונות..

תודה רבה על התגובה המהירה. 1. לגבי חיסון MMR- האם ישנם גילאים שלא צריכים להתחסן? אני נוסעת עם בן זוגי שעשה בדיוק את אותם החיסונים כמוני (גם את הטיול במרכז אמריקה עשינו יחד). אני בת 22 והוא בן 24. קראתי שחיסון זה הוא חיסון משולב למחלות חצבת, חזרת ואדמת. מה קורה במצב שחלינו בילדותנו באחת מהמחלות האלו? כשהיתי ילדה קיבלתי חיסון נגד חצבת ולמרות זאת בגיל 4 חליתי בחצבת. האם אני עדיין יכולה לקבל את החיסון הזה? 2. לפני שנתיים עשינו רק שני חיסונים של צהבת B ולצערנו לא הלכנו לעשות את הזריקה השלישית. האם החיסונים ההם עדיין תקפים וניתן לבצע רק את הזריקה השלישית? 3. שאלה אחרונה- האם ניתן לבצע את כל החיסונים הללו באותו היום או שצריך לעשות אותם בהפרשי זמן?

תשובות

שלום, המיספור עפ"י שאלותייך- 1. אם אתם שניכם ילידי הארץ ולא הייתם בחו"ל בכיתות א ו/או ב, אזי שניכם מחוסנים ככל הנראה כפי שצריך ל- MMR. אם יש פנקס חיסוני ילדות, הכי פשוט זה לבדוק שחוסנתם בגיל שנה ובגילאי 6-7 2. התשובה היא לא כל-כך פשוטה וקשה לי לענות עליה בקצרה בכתב אבל על-מנת לפשט אז: כן. כלומר, אתם זקוקים לעוד זריקה אחת וכנראה שזה מספיק, אך אף-אחד לא יכול להגיד לך באיזה אחוזי וודאות מדובר (סיכוי גבוה שזה מספיק ואלו הם ההמלצות המקובלות כיום) 3. ניתן לבצע את כל החיסונים באותו היום. נסיעה טובה

ilac

New member
תודה רבה על התשובות המהירות והענייניות

למעלה