חיסונים לתאילנד

חיסונים לתאילנד

היי, אני טסה לתאילנד למשך חודש, גם באיים וגם בצפון. משיטוט קל בפורום הבנתי איזה חיסונים כדאי לי לעשות, פחות או יותר.. צהבת A, צהבת B, טיפוס הבטן ופוליו. אם אפשר פירוט קצר על כל אחת מהמחלות כדי לדעת נגד מה אני מתחסנת? איפה עושים את הזריקות האלו, בזרוע? והאם צריך זריקות נוספות לויאטנם וללאוס?

תאילנד

שלום, את זקוקה לחיסונים הבאים: 1. טטנוס- אם עברו כבר 10 שנים מאז הגיוס (מחלה חיידקית סיסטמית קשה עם פגיעה עצבית ותמותה באחוזים גבוהים) 2. MMR- אם נולדת בין השנים 1957-1978 (3 מחלות ויראליות של דרכי הנשימה, העור ועוד. במקרים מסויימים, יכולות לגרום לפגיעה עצבית קשה ובלתי הפיכה, פגיעה בפוריות, תמותה ועוד) 3. טיפוס הבטן (מחלת מעיים חיידקית העלולה לגרום לנשאות כרונית ופגיעה בכיס המרה) 4. צהבת A (דלקת של הכבד) 5. צהבת B (דלקת כרונית של הכבד, מחלה ללא טיפול תרופתי טוב, במקרים רבים מוביל לצורך בהשתלת כבד ו/או סרטן של הכבד) 6. פוליו (פגיעה עצבית כולל שיתוק שיכול להיות בלתי הפיך) את את נוסעת למעל חודש, את זקוקה גם לחיסונים כנגד דלקת מוח יפנית ודלקת קרום המוח התוספת לגבי ויאטנם ולאוס הוא ששם יש מלריה וצריך לקחת כדורים למניעה הזריקות ניתנות בזרוע, בירך, בישבן (רביע עליון) נסיעה טובה,

ilac

New member
בירך ובישבן (רביע עליון) ??

אמאל'ה! אילו חיסונים ניתנים בירך ובישבן (רביע עליון)?

תשובה

שלום רב ! מקובל כיום בכל המרפאות לעשות את כל החיסונים גם לילדים וגם במבוגרים בשריר הדלטואיד בזרוע (כמו בגיוס לצה"ל) ולא בגפיים התחתונות, למרות שזה גם אפשרי - ע"פ בחירת המתחסן והעדפות שלו. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

שאלה נוספת לגבי חיסונים

שלום רב, בהמשך לתשובתך-אני טסה לתאילנד בעוד שבועיים למשך חודש- האם ניתן/אפקטיבי/רצוי לעשות חיסונים בטווח זמן זה לפני טיסה ? כמו כן, ביצעתי ביוני 2003 את החיסונים הבאים (טיול לדרא"מ) : y.f T5802 Typhid vaccine 0.5 ml menigocal vaccine groups a,c,w,y LOT N373a13a HAVRIX 1440 (ללא המשך חצי שנה אחרי) האם האם רלוונטים לתאילנד/יש צורך לחזור עליהם? מודה מראש על תשובתכם, יעל

תשובה נוספת

שלום לך שוב ! כן, כשבועיים לפני הנסיעה יש הרבה טעם להשלים את החיסונים הנדרשים. לא כל החיסונים שקיבלת ב-2003 רלוונטיים. צריך לחדש את החיסון נגד טיפוס הבטן אותו קיבלת אז (הוא טוב רק ל-3 שנים בערך) ולהשלים את המנה השניה של חיסון נגד צהבת A (זהו HAVRIX). שאר הדברים שקיבלת לא ממש רלוונטיים. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה