חיסונים לתיאלנד- בעיקר צהבת , שאלה

• פותח הנושא bvb6
  • פורסם בתאריך

bvb6

New member
חיסונים לתיאלנד- בעיקר צהבת , שאלה

הומלץ לי לפני נסיעה לתיאלנד ב30/09 לקבל זריקות טטנוס וצהבת ( A + B ) כנראה שנשהה בצפון ובאיים ( דרום ): 1. חיסון טטנוס בוצע 2. חיסון צהבת A - האם קיים רק חלק אחד לחיסון ? בוצעה זריקה אחת 3. חיסון צהבת B- נאמר לי בקופ"ח שכדאי לבצע את החלק הראשון לפני הנסיעה עצמה ( יומיים לפני ) ולחזור לאחר 3 שבועות הטיול על מנת להשלים את שאר השלבים. 4. האם קיימים כדורים נוספים שכדאי לרכוש או זריקות נוספות תודה מראש

תומר1818

New member
בהקשר לשאלה שלך

גם אני מתכנן לטוס לתיאלנד בזמן הקרוב . האם אלו כל החיסונים שצריך לקחת ? ואם כן היכן מקבלים אותם ?

חיסונים לתאילנד

שלום לגבי צהבת A, אם קיבלת חיסון אחד, אתה מוגן למשך הנסיעה. במידה ותבצע חיסון נוסף, כחצי-שנה עד שנה מהמועד של החיסון הראשון (כלומר הרבה אחרי שתחזור), אזי אתה תהיה מוגן למשך שנים רבות (בעצם כנראה לכל החיים) לגבי צהבת B, החיסון היחיד שקיבלת לא מגן עליך בזמן שהותך שם. אין ברירה אחרת, פשוט באת מאוחר מדי ועד לנסיעה לא תספיק לקבל את החיסון השני שמגן עליך בצורה טובה למשך חצי שנה עד שנה. אכן מומלץ מאד שתשלים את שרשרת החיסונים כאשר תחזור כיוון שזה יקנה לך חיסון לכל החיים לצהבת B (חיסון "טוב לחיים" גם בלי קשר לנסיעה לחו"ל). מה לגבי טיפוס הבטן? יתכן (עפ"י הגיל) שאתה זקוק גם ל- MMR. נסיעה טובה ומהנה,

bvb6

New member
שאלת המשך

מה זה MMR ? והאם כדאי בכלל להזריק את החיסון - צהבת B יומיים לפני הטיסה , כדי לקבל אח"כ את החלקים האחרים ? ( תזכורת: בן 32 וכן מעונין לשהות בצפון תאילנד )

תשובת המשך

MMR זה חצבת-חזרת-אדמת לא הבנתי לגבי צהבת B: האם אתה אמור לקבל את החיסון היחידי יומיים לפני הנסיעה? אם כן, אזי באמת אני לא רואה סיבה הגיונית שתתחיל את הסרייה עכשיו אם כי כן הייתי ממליץ לך להתחסן לצהבת B "בזמנך החופשי" אחרי שתחזור אם השאלה הייתה שאתה יכול לקבל את הזריקה השנייה יומיים לפני הנסיעה, אזי זה בהחלט מומלץ כיוון שאין בעייה לקבל את החיסון הזה גם ביום של הטיסה (מדובר בחומר המיוצר בהנדסה גינטית כלומר זהו לא חומר ביולוגי בכלל) ואז זה עוד יותר טוב כיוון שתהייה מוגן מצהבת B גם בזמן שהותך שם ורק תצטרך להשלים את הזריקה השלישית כאשר תחזור נסיעה טובה,

bvb6

New member
תודה

לא לקחתי את B , אני פשוט אוותר עליו אם הבנתי נכון אני טס שבוע הבא - 30-9

למעלה