חיסונים לתינוקת - איך מחליטים ?

חיסונים לתינוקת - איך מחליטים ?

היי,

לפני חודש נולדה לנו הנסיכה השניה שלנו אחרי.
את הילד הראשון חיסנו באופן חלקי אחרי משא ומתן עם רופא ילדים (מעצבן וביקורתי) ואחרי כל חיסון הרגשנו רע מאוד.
אחרי החיסון בגיל שנה, קרה משהו ממש התנהגותי, הילד הפך עצבני ובכיין וזה משהו שאני לא יודע אם הוא באמת עבר...

גם עכשיו כשניגשנו לטיפת חלב באתי עם המון מחקרים ומידע שקראתי ונתקלנו במבטים תמוהים כאילו פעם ראשונה הם פוגשים הורים שלא מנשקים את רגליהם על כל הטוב שהם מציעים לנו עם החיסונים הללו.

בקיצור,
יש לי המון למה לא.

איך אני יכול לדעת מה כן ?
האם יש חיסונים שלא מומלץ לוותר עליהם ?
האם יש רופא באיזור המרכז ששווה ללכת אליו ולתכנן יחד את תוכנית החיסונים ?

תודה רבה לכל העוסקים במלאכה.

חיסונים - הדילמה הגדולה :)

את הצעד הראשון כבר עשיתם - אתם כבר לא כל כך אדישים ושואלים שאלות :)
האתגר הגדול ביותר, זה לנטרל את הלחץ והפחדים, על מנת שתהיו פנויים לגשת לנושא בצורה רציונאלית ורגועה, כי הפחד הוא, כידוע, יועץ רע :)
לכן, אם יש רופא / אחות שלא מכבדים את השאלות שלכם ומלחיצים אתכם, אני הייתי ממליץ לא להמשיך לשוחח איתם בנושא.
הדבר הבא, זה לקחת את הזמן הדרוש לכם על מנת ללמוד את הנושא, בסבלנות.
באתר העמותה למתן מידע על חיסונים תמצאו מידע רב מאד, ומאד מומלץ שתבואו להרצאה שלנו שתיתן לכם בסיס ידע להמשיך ממנו את המסע שלכם.
רק כאשר תהיו בטוחים בבחירה הנכונה לכם, תמשיכו לחסן לפי המדיניות המתאימה לכם.
נורת אזהרה: הבן הגדול כבר אותת לכם בפרוז'קטור אדום שהוא לא מגיב טוב לחיסונים, ובפרט לחיסון ה MMRV של גיל שנה. איתו במיוחד יש לנקוט משנה זהירות (ובמילא קיבל כבר את החלק הארי של החיסונים, כך שאם אתם מאמינים שהם יעניקו לו הגנה, אז אתם יכולים להיות רגועים באם תחליטו שלא להמשיך לחסן אותו).

יש גם את קבוצת "חיסונים - בחירה מושכלת" בפייסבוק, שם תמצאו הורים רבים עם ידע רב וניסיון שיוכלו גם כן לכוון ולחזק אתכם בדרך.
מקבוצת "מדברים על חיסונים" בפייסבוק של עמותת "מדעת" עליכם להיזהר ולהישמר, מדובר בזרוע של הממסד הרפואי המקדמת חיסונים באופן אגרסיבי וחסר רגישות. שותפי אמת להתייעצות במילא לא תמצאו שם...

ולבסוף, מציע שלא תתנו לאף אחד לומר לכם לחסן, או לא לחסן, כי כל בחירה נושאת עימה אחריות, שלעולם תיפול לפיתחכם, ולפיתחכם בלבד!
בהצלחה!

תודה. זה בדיוק מה שעשיתי

היי,

אני אחרי קריאה באתר העמותה ועוד אתרים בחול.
האמת, לא מצליח להבין אם יש חיסונים שכדאי לעשות.
כל מה שאני קורא (חוץ ממשרד הבריאות) שלילי.

האם נספח ב' בספר האמת על חיסונים יכול לעזור לי ?

rainbow i

New member
דעתי

ראשית - יש כמה רופאים באזור המרכז שבהחלט יכולים לעזור בלגבש יחד איתכם תכנית חיסונים ולעשות יחד איתכם מעקב התפתחות שיתאים לכם כהורים. אגב, יש רופאים כאלו גם בקופות החולים. הם כמובן לא יכתבו לכם מסמך רפואי בסגנון: "אני ממליץ לא לחסן את X..." אבל בהחלט יעזרו לעשות חושבים בנוגע למה כן, ובאיזה עיתוי.
בספר אין המלצה להימנע לחלוטין מחיסונים - אבל הוא יכול לעזור להבין טוב יותר את הנושא, ומכאן להרגיש בטוחים יותר בהחלטות שתיקחו בנושא.
מה שאוסיף הוא כאמא (אני חסרת כל סמכא רפואית) - ברור שהמקום שממנו באה השאלה שלכם הוא של דאגה לבריאות הילדים. זה מתסכל ומדאיג כשילד חולה. ילדים חולים פעמים רבות במחלות שאין 'נגדן' חיסון. ילדים חולים לפעמים במחלות שיש להן חיסון, למרות שהם מחוסנים. ילדים חולים לפעמים דווקא ב"זן אחר" של מה שלכאורה היו אמורים להיות מחוסנים נגדו. חלק בלתי נפרד מעצם ההורות היא להתמודד מדי פעם עם מחלה, להתמודד עם ילד חולה, ולהתמודד עם עצמנו והפחדים שלנו ממחלות ועם הקושי להכיל דאגה. זאת החבילה בכל מקרה - בין אם חיסנת את כל מה שרק אפשר ב"מועד" ובין אם גיבשת תכנית אישית לכל ילד.

נספח ב בספר

בנספח ב לא תמצא מידע חדש שיסייע לך בקבלת ההחלטה על חיסון כזה או אחר, אלא התייחסות למה שקורה בארץ, בהיבט תכנית החיסונים, התקשורת, פיצוי נפגעים וכיוב.

ככל שאני קורא יותר, אני מתבלבל יותר

איך מתמודדים עם איחוד החיסונים ?
אם זה הMMR או המחומשת, אין לי שום רצון בכל הטוב הזה.
מה עושים ?

מתמודדים

הורים רבים היום מתמודדים עם שאלות אלו.
חלקם באמת החליטו לוותר על החיסונים.
אם אין לך שום רצון בכל הטוב הזה, אז אולי לא תרצה לחסן בהם.
תקרא גם על תועלת הצפויה מהם ועל היעילות שלהם, לא רק על הסיכונים והחומרים שהם מכילים.
&nbsp

תבואו להרצאה הקרובה

פרסמתי עכשיו הודעה כאן על ההרצאה הקרובה. נראה שזה יעזור לכם במסע...

למעלה