חיסונים מאוחרים

koguy

New member
חיסונים מאוחרים

שלום לכולם,
נשמח לעצתכם/דעתכם:
יש לנו שתי בנות -
הגדולה בת 4.5, חוסנה חלקית כשהיתה קטנה יותר (פוליו - מנה אחת, המופילוס - 3 מנות, דיפתריה וטטנוס - 3 מנות, פנוימוקוק - 2 מנות)
הקטנה (בת שנתיים) לא חוסנה כלל.
עכשיו, כשהן קצת יותר גדולות וקצת פחות חולות אנחנו רוצים לחסן אותן בחיסונים היותר "קריטיים" והייתי שמח לעצתכם לגבי מה כדאי לתת - בתור חיסון ראשון ו"הכי חשוב" לקטנה ובתור השלמה לגדולה.
אני מניח שבמהלך הקיץ, אם הכל יעבור בסדר, נספיק לתת שתיים/שלוש מנות לכל אחת.

אם להסביר את עצמנו, באופן כללי אנחנו לא נגד חיסונים אלא בעיקר נגד הכמויות, הקירבה והגיל בהם החיסונים ניתנים.
תודה
 
עיצות?

שלום לכם וברוכים הבאים לפורום :)
אתם שואלים שאלה עליה תקבלו תשובות מכל גווני הקשת, החל מ - השלימו את כל החיסונים לפי התכנית המומלצת ועד - אל תחסנו בכלל :)
&nbsp
אולי כדי לנסות להתמקד, מה הביא אתכם להחליט על מתן החיסונים בעבר - אילו חיסונים דווקא לתת ועל אילו לוותר, ובאיזה גיל לתת אותם? מה הדריך אתכם בתהליך אז?
 

koguy

New member
עוד פרטים

הי מור, תודה :)
עבר הרבה זמן מאז שהחלטנו אילו חיסונים לתת אבל העיקרון המנחה היה המעט ההכרחי (לפי הבנתנו של "חשיבות" או מסוכנות המחלה באותה עת) ובמרחקים רחוקים ככל האפשר.
מבחינת זמנים, מכיוון שפיצלנו, לא היה קשר בין הזמנים הרשמיים למתן מנת חיסון לזמנים שבאמת נתנו את החיסון.
מאחר ועברו מעל ארבע שנים מאז ההחלטות ההן והזיכרון שלנו לא עד כדי כך טוב ומאחר ועכשיו אנחנו מבינים שכדאי לקבל קצת עצות מהמבינים יותר מאיתנו, אנחנו שואלים לעצתכם כאן.
ברור שכל אחד בפורום יכול לענות לפי דעתו אבל אנחנו שואלים שאלה ממוקדת -
את ההחלטה האם לחסן (החלטנו לתת) ומתי (החלטנו לתת עכשיו) כבר עשינו. מה שכן נשמח לקבל עצות לגביו זה איזה חיסון כדאי לתת ראשון ושני (לקטנה) ואיזה כדאי להוסיף (לגדולה) - השיקול המרכזי המעניין אותנו כרגע הוא רמת הסיכון והסיכוי במחלה מסוימת שאליה נרצה לחסן)
תודה
 
הסדר אינו משמעותי.

אם החלטתם להשלים את החיסונים לגדולה ולחסן את הקטנה לפי התכנית המומלצת, רק במרווחים בין החיסונים, אין משמעות גדולה לשאלה איזה חיסון לתת ראשון. כמו שאמרתם, אתם אף מקווים לתת 2-3 חיסונים עוד במהלך הקיץ. ממש לא משנה איזה חיסון ראשון...
יש כמה נקודות שבכל זאת אתייחס אליהן כאן:
1. יש להניח שהגדולה "מחוסנת" כנגד מרבית המחלות (למעט שעלת, למרות שחוסנה, בשל הבעייתיות עם חיסוני השעלת. המחלה אינה מסכנת חיים לילדים מעל גיל שנה). ניתן גם לבדוק נוכחות נוגדנים בדם כנגד המחלות השונות. זה יתן לכם תמונת מצב נכון לרגע זה. יש להדגיש שנוכחות נוגדנים אינה מבטיחה בהכרח הגנה מפני המחלה בשעת חשיפה לחיידק/נגיף.

2. החיסון ה "גדול" היחידי שהגדולה לא חוסנה כנגדו הוא חיסון ה MMR (או ה MMRV), כנגד חצבת-חזרת-אדמת (עם או בלי רכיב האבעבועות רוח). אם החלטתם להשלים לגדולה חיסונים - זה החיסון שמעולם לא קיבלה וסביר להניח שאין לה נוגדנים כנגד חצבת (חזרת מחלה קלה ואדמת מיועדת למנוע פגמים מולדים לעובר של אשה הריונית החולה באדמת בשליש הראשון להריון, מצב הרחוק מאד מהילדה, מה גם שסקירת מחקרים משנת 2012 לא מצאה ולו מחקר אחד המאפשר להעריך את יעילות החיסון נגד אדמת. כמו כן, הסיכוי לפגמים מולדים בגלל אדמת הוא אפסי ביותר). אנא קראו כאן על חצבת.

3. ישנם חיסונים שכבר אינם רלוונטים בשל גיל הילדות, כמו וירוס הרוטה.

4. בחיסון הקטנה בחיסון המחומש / משושה (DTaP+IPV+HIB+HBV), קחו בחשבון את הנקודה הבאה: מנת חיסון אחת מספיקה בד"כ לייצור נוגדנים כנגד המחלות הכלולות בחיסון זה, למעט שעלת. ריבוי מנות החיסון בחיסון זה נובע מהעובדה שרכיב השעלת אינו עובד כל כך (בלשון המעטה), ולכן ניסו בכל זאת להשיג הגנה ע"י הוספת עוד ועוד מנות חיסון לתכנית, בתקווה שזה יעזור. בישראל הוסיפו מנה חמישית בשנת 2005 ומנה שישית בשנת 2008, אך לשוא. המחלה ממשיכה לעלות, כמו בשאר העולם המחסן, הואיל והחיסון כבר לא מכוון לזני החיידק בשטח, שעברו אדפטציה גנטית ולא סופרים את החיסון יותר. לכן, אם אתם מחסנים בחיסון זה, יכול להיות שמנה אחת תספיק - תוכלו לבדוק נוכחות נוגדנים כנגד מחלות המדאיגות אתכם במיוחד (טטנוס?) ולהחליט בהמשך מה לעשות עם מנות נוספות. כמו כן, ניתן לפצל חיסון זה ל 4 זריקות נפרדות, אך אם החלטתם לחסן כנגד כל המחלות האלה, לא בטוח שזה כדאי לפצל, בשל העליה בסיכון לפגיעה מהחומרים בחיסונים - הילדה תקבל 4 זריקות עם חומרים רעילים, במקום זריקה אחת.

5. ככלל, הסיכוי לחלות במחלות שכנגדן מחסנים - מזערי ביותר. אפילו בשעלת, שם יש עליה בתחלואה (והחיסון כבר אינו רלוונטי בכל מקרה), המספרים מאד מאד קטנים, והמחלה בכלל מסכנת חיים רק פעוטות מתחת לגיל שנה. חולה פוליו לא נמצא בישראל מאז 1988 (וגם כאשר יימצא, הסיכוי שלו להיות משותק כתוצאה זה בערך 5%). בישראל מדווחים בכל שנתיים שלושה חולים בטטנוס ומקרה מוות אחד. וכך הלאה. תוכלו לקרוא נתונים אלו וסקירה נרחבת על המחלות והחיסונים כאן.

בריאות לשתי הבנות!
מור
 

פולספגן

New member
לא מדוייק -

חיסון ה-MMR (או ה-MMRV) הוא חיסון שתופעות הלוואי שלו לטווח הקצר נמשכות על פני תקופה יותר ארוכה (לרוב עד היום השלישי לאחר החיסון ומהיום החמישי עד היום ה-14, אך יש כאלו שזה נמשך אפילו חודש ויותר
), לכן עדיף לתת אותו בסוף ולא לפני החיסונים האחרים, כי זה בעצם יהיה כמו לתת ביחד איתם.

מי שמתחסן לשעלת, הופך אותו לפגיע יותר כנגד המחלה.
 

קומרן

New member
כבר הוסבר שהטענה השניה שלך שגויה ומטעה.

תיקראי את התגובות לטענה של מור.
&nbsp
 

פולספגן

New member
דווקא ראיתי שההיפך, שהפה של ה"מסביר" התמלא במים כאשר היה

צריך לתת יותר מהפרחת בלונים
 
הטענה אינה שגויה, למרות ש "הוסבר"...

האם יכול להיות ש ה "מסבירים" הם תועמלני יצרניות החיסונים? אנשי מכירות, בסה"כ, אתה יודע...
אף אחד לא צריך ש "יסבירו" לו את מה שכתוב שחור על גבי לבן.
זה כל כך ברור, עד שד"ר טטיאנה אובוקאניץ', אימונולוגית, טרחה לציין עובדה זו בדיוק במכתב אותו שלחה לנבחרי ציבור בארה"ב. הרי להם, כן צריך להסביר. אולי גם לה אתה רוצה לשלוח "מסביר" ש "יסביר" לה, אולי היא שכחה את לימודי האימונולוגיה שלה...

Furthermore, the 2013 meeting of the Board of Scientific Counselors at the CDC revealed additional alarming data that pertussis variants (PRN-negative strains) currently circulating in the USA acquired a selective advantage to infect those who are up-to-date for their DTaP boosters (see appendix for the CDC document, Item #3), meaning that people who are up-to-date are more likely to be infected, and thus contagious, than people who are not vaccinated.
 

koguy

New member
תודה רבה

מור,
תודה רבה על התשובות הספציפיות ובכלל על זה שיש מקום לשאול, להתייעץ ולקיים דיון על נכון/לא נכון ועל אפשרויות הבחירה.
ותודה גם לכל השאר כמובן
 
למעלה