חיסונים מהלידה ובמהלך השנה הראשונה

mantrix

New member
חיסונים מהלידה ובמהלך השנה הראשונה

אשתי לקראת לידה (בעוד כשלושה חודשים וחצי) ואנחנו רוצים לתכנן מראש את התחסנות ילדנו לעתיד כדי למקסם את ההגנה ולמזער את הסיכונים ותופעות הלוואי.
מיד בלידה נותנים ויטמין K, טיפול לעיניים וחיסון לצהבת, ואח"כ במהלך השנה הראשונה לפי תכנית הבריאות אמורים להינתן המון חיסונים ובחלק מהפעמים שלוש זריקות באותו מועד.
אני מודע לחשיבות החיסונים וגם סומך על יצרני החיסונים שבדקו את בטיחות כל אחד מהחיסונים בנפרד, ופירטו כראוי את כל תופעות הלוואי האפשריות.
עם זאת אני לא סומך על משרד הבריאות וטיפת חלב מתוך הנחה שהתכנית לכלל האוכלוסיה נובעת משיקולים הזרים לטובה האישית של כל מתחסן בנפרד (הגנה על האוכלוסיה הכללית בחיסון עדר, חסכון בזמן לאחיות, ווידוא שכמה שיותר אנשים יבואו להתחסן וכו').

מה הניסיון שלכם בתכנון תכנית חיסונים אישית שתאפשר לתת את החיסונים בתכנית, אך בתזמון ובמרווח המתאימים לבריאות הילד, כדי להימנע מתגובות בין תרופתיות (העלולות להיות מסוכנות יותר מאשר תופעת לוואי של כל חיסון בנפרד)?
מה לגבי תגובת הצוות הרפואי בביה"ח ובטיפת חלב לגבי תכנית חיסונים שאינה מתואמת עם ברירת המחדל של משרד הבריאות?

תודה!


נ.ב. כן עברתי על הפורום לפני וקראתי כמה דיונים בנושא אבל לא קיבלתי את התשובה לשאלות הנ"ל
 

rainbow i

New member
תשובות (חלקיות)

אני הייתי מציעה להקדים מעט לפני מועד הלידה ולהיפגש עם רופא ילדים שאתם מרגישים שמתאים לצרכים שלכם ולגישה שבה אתם רוצים לנקוט.
פגישה מקדימה כזאת תשחרר אתכם מזרות או היסוס כשתגיעו אליו בפעם הראשונה עם תינוק. (זה לא לגמרי נהוג, אבל אפשר לנסות לבדוק ברשימת התורים - ופשוט למצוא יום שהוא לא "עמוס").

בנוגע לצוות בבית החולים - לדעתי זה מאוד תלוי על איזו משמרת "נופלים". (יש כאלו ש"יזרמו איתכם" ויש כאלו שינסו להשפיע על דעתכם, ויש כאלו ש"יכעסו" עליכם...) תזכרו שזה לא אישי, לכן קצת פחות רלוונטי מה דעתם האישית - גם אם יעקמו פרצוף - זו לא חתונה קתולית. אתם הרי לא נשארים איתם בקשר אחרי הלידה.

בנוגע ללנסות לבנות תכנית חיסונים מראש - שוב, זו דעתי האישית, הייתי בוחרת ברופא ילדים שתומך בבניית תכנית גמישה יותר. ולא הייתי בונה תכנית לפני הלידה - אלא רק לאחריה. הייתי לוקחת מרווח זמן אחרי הלידה כדי להכיר קצת את התינוק...

בנוגע לצוות רפואי בטיפת חלב - שוב, זה יכול לנוע מתמיכה ונינוחות ביחס לבחירה שלכם, ועד שיחות "שיכנוע" שאתם ממש טועים (כולל גם שיכעסו עליכם קצת, או יתנו לכם להרגיש שאתם מסכנים את התינוק)...
שוב - אתם הרי לא חוזרים הביתה עם האחות מטפ"ח, ואין מקום להיעלב או ליפול למקום אישי. אבל אם המפגש עם צוות טפ"ח לא נעים לכם או לתינוק שלכם - אז כדאי לשקול לעבור לסניף אחר. (להבדיל מהלידה - טפ"ח מלווה אתכם למשך כמה שנים, גם במעקב התפתחות, ועדיף שהאווירה הכללית תהיה נעימה ותומכת).

אולי כדאי להתייעץ באופן מסודר ופרטי (אפילו חד פעמי) עם רופא ילדים שתומך בגישה שמותאמת אישית לתינוק - אני חושבת שזה שווה את ההשקעה, וייתכן שיהיו לו "טיפים" והמלצות באיזה סניף טפ"ח לבחור, ואולי גם ביחס לדרך המתאימה לגבש תכנית חיסונים ממשית.

מקווה שיענו לכם עוד משיבים, בטוח שיותר בקיאים ממני...
מאחלת לכם הנאה רבה מהמשך ההריון, ולידה קלה
 
החלטות קשות של הורים...

שלום וברוכים הבאים לפורום.

...וברוכים הבאים לדילמת ההורים - חיסונים.
אין תשובה אחת לשאלתך, הואיל וכל הורה מגיע למסקנה אחרת המתאימה לילד הספציפי שלו, להשקפת עולמו, לכמות המידע שלמד על הנושא ומקורות המידע עמם התיעץ...

יש הורים שלא מחסנים כלל, לאחר שלמדו לעומק על החיסונים והמחלות כנגדן מחסנים, יש הורים שמחסנים חלקית, יש שבוחרים תכנית חלופית לתכנית המומלצת, ויש הורים שמחסנים לפי התכנית המומלצת מבלי לשאול שאלות.

ההמלצה שלי בנושא - אין מנוס מלהשקיע את הזמן ללמוד יותר לעומק על המחלות והחיסונים. מדובר בהחלטה עם אחריות בכל מקרה, והאחריות תישאר שלכם, על השלכותיה האפשריות, בין אם תחסנו ובין אם לא תחסנו.

כפי שכתבה הקשת, התגובות תהיינה שונות מאיש צוות אחד למשנהו. ככלל, יש היום יותר מוכנות לקבל שינויים בתכנית החיסונים על ידי ההורים, לנוכח התרחבות התופעה. יש אפילו פלקאט של משרד הבריאות לתלייה בתחנות טיפת חלב שמציין פתיחות שכזו...

זכרו שאין חובה בחוק לחסן וההחלטה בכל מקרה היא שלכם ורק שלכם.

יש לכם מידע רב מאד באתר העמותה למתן מידע על חיסונים (שאני עומד בראשה).

אגב, מפתיע אותי שדווקא ביצרני החיסונים יש לך יותר אמון מאשר ברשויות הבריאות, אני הגעתי למסקנה הפוכה, אבל הכל יכול להיות :)
 
למעלה