חיסונים מנגיפים מוחלשים במצרים

לירן187

New member
חיסונים מנגיפים מוחלשים במצרים

שלום. מדובר על זה שהנגיפים שנמצאו לאחרונה, בביובים בדרום הארץ, הגיעו, על ידי נשאים שבאו ממצריים. זאת על פי זיהוי הדיאנאי של הנגיף שדומה לזה שמצאו לאחרונה גם במצרים.
מישהו יודע, האם במצרים עדיין נותנים חיסונים עם נגיפי פוליו מוחלשים, ולכן, האם יתכן, שמקור הנגיף הוא בחיסונים שמקבלים אנשים במצרים. אלו שמקבלים את החיסון המוחלש, לרוב, לא מפתחים סימפטומים, אבל כן, מפרישים חלק מהנגיפים בשתן\בצואה
הבנתי שגם אצלנו, בתקופה הלא רחוקה, שעוד היו נותנים נגיפים מוחלשים, אז בבתי חולים בהם יש מחלקות ליילודים, ופעוטות היו מוצאים בביוב שלהם, נגיפי פוליו. והרופאים לא התרגשו, והסבירו שזה כל הזמן כך, כי נגיפי פוליו מוחלשים, שניתנים כחיסון ליילודים ולפעוטות, מופרשים בשתן\בצואה ועוברים למערכות הביוב.אנסה למצוא את הכתבה

לירן187

New member
סימוכין

"פרופ' שאול דולברג, מנהל טיפול נמרץ יילודים ופגים באיכילוב: "כל הזמן מוצאים נגיפים בביובים שלנו, ורובם ככולם נמצאים שם בעקבות הפרשות ילדים שקיבלו חיסון מוחלש (בבליעה)".
הבנתי, שבארץ כבר אין חיסונים מוחלשים, אבל אם במצרים יש, וזה עבר משם, האם הקשר הזה אפשרי?
הציטוט מתוך סעיף שלוש בכתבה הזו
http://www.doctors.co.il/ar/3233/פוליו+בישראל+-+משותקים+מפחד

ההבדל בין מקרים אלו למקרה היום

אתה צודק לחלוטין, אלא שקראתי במקום אחד שזן הוירוס שנמצא בביוב הפעם, הוא הזן ה "טבעי" (כלומר, לא הזן הניתן עם החיסון). אם הדיווח הזה נכון, רמת הסיכון להתפשטות הוירוס דבוהה קצת יותר, הואיל והוירוס החי מהחיסון בטיפות הוא מוחלש בהשוואה לוירוס ה "טבעי".
היינו מאד שמחים לו משרד הבריאות היה יותר שקוף איתנו ומספר לנו איזה זן בדיוק נמצא בביוב, אבל נראה שהוא נהנה מהרוח הגבית של הבהלה על מנת לחזק את המדיניות שלו לעודד את כולם להתחסן מבלי לשאול יותר מדי שאלות...

אנא קרא את דף המידע על בהלת הפוליו.

פולספגן

New member
לא רק, כי יש נגיף חדש - MERS-CoV -

הופיע לאחרונה במזרח התיכון, הרג עד כה כ 50% מהחולים ואין כנגדו חיסון.

nightriders

New member
זה בכלל וירוס קורונה (קרוב משפחה של SARS)

אין בכלל שום קשר לפוליו ששייך למשפחת האנטרווירוס. והוא גורם לתחלואה נשימתית. וגם ההדבקה היא נשימתית.

לדעתי ערבתת כאן דברים שלא קשורים בכלל.

פולספגן

New member
אכן, הייתי חפיפניקית, כי ראיתי שמדובר בכלל על

ירדן וערב הסעודית ולא על מה שנמצא במצרים.

nightriders

New member
נגיף פוליו בביוב בישראל לא נמצא מאז 1995

וזאת אף שהשימוש בחיסון המוחלש נעשה עד שנת 2004
חוץ מזה שהנגיף שנמצא הוא מזן פרא (wild type) ולא מהזן של החיסון.

ודבר אחרון - ישראל בין המדינות הבודדות בעולם שבכלל בודקת פוליו בביוב. ייתכן מאוד שזה קיים בהרבה מקומות בעולם אלא שפשוט לא יודעים את זה.

cומcו

New member
ולמה לא מרחיבים את הבדיקה לים כאשר נמצא בביוב

כמו למשל בחופי אשדוד?

nightriders

New member
ואת שואלת אותי בתור?

אין לי מושג מדוע לא בודקים בים. אולי אין yeald לבדיקה בים. אולי התנאים לא מספיק טובים שם עבור הוירוס...

cומcו

New member
אם התנאים לא מספיק טובים עבור הוירוס יש מקום

ליידע את הציבור על כך ולא להשאיר את זה פתוח בשביל להלחיץ את ההמונים שירוצו להתחסן.

אפילו באתר חסון לא התייחסו לסוגיה הזאת, אלא השיבו רק על הנעשה בבריכות.

nightriders

New member
אני לא מבין מה את רוצה לומר

את מפנה את זה אלי כאילו אני קובע את המדיניות של משרד הבריאות. יש לך שאלה - תפני אליהם. אין לי מושג אפילו אם ההשערתי שזרקתי לאויר נכונה בכלל.

חוץ מזה שמשרד הבריאות לא ניסה להלחיץ אף אחד ובטח לא קרא להמונים להתחסן. ההמלצות הן רק לילדים עד גיל 6 ורק עבור מי שלא קבל את החיסונים לפי התוכנית. לפי מצב הכיסוי החיסוני בישראל זה ממש לא המונים. מדובר באחוזים בודדים מבין הגילאים 1-6.

למעלה