חיסונים קוסטה ריקה

g i r l i f e

New member
חיסונים קוסטה ריקה

אני טסה לקוסטה ריק-פנמה לחודשיים שלושה ויש לי כמה שאלות: איזה חיסונים מומלץ לעבור? ואיפה יש מרפאות מטיילים בת"א? אם אני טסה בספטמבר אני אוכל להספיק לעשות אותם כי הבנתי שצריך מרווח ביניהם? ועוד שאלה האם הביטוח הרפואי מכסה את החיסונים? תודה רבה!!!

חיסונים למרכז אמריקה

שלום רב ! לנסיעה שלך מומלץ להיות מחוסן נגד טטנוס, טיפוס הבטן, צהבת A ו-B, ובהתאם לגיך - נגד חצבת. כדאי להתחיל לעשות את החיסונים כחוד-חודש וחצי לפני הנסיעה ע"מ להספיק הכל. לגבי מרפאות המטיילים באיזור ת"א - כתובת של אחת מהן מופיעה מתחת לשם שלי, יש גם אופציות אחרות. כדאי לברר בקופת החולים שלך, אם איזו מרפאה יש להם הסכם החזר כספים ואז לפנות לשם (ישנו החזר על חלק ניכר מהוצאות בגין היעוץ והחיסונים מקופות החולים, אך את הפרטים המדויקים תצטרכי לברר בקופה עצמה). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

מצטרפת לשאלה

שלום האם יש צורך לעשות חיסונים לילדים וגם למבוגרים הרוצים לטייל במרכז אמריקה? המקומות שנבקר בהם : פנמה, סאן בלאס, קוסטה ריקה. ביתי בת שנתיים וחצי, קיבלה את כל החיסונים בטיפת חלב ואנחנו בני 30, אני מניחה שהטטנוס מהצבא לא תקף. תודה

למעלה