חיסונים-שאלה

חיסונים-שאלה

בני בן 8.5 לא חוסן מעולם למעט בגיל 4 שקיבל חזרת חצבת ואדמת. ובגיל 8 אנטיטטנוס בזריקה. ילד בריא מאוד לעומת אחיו שקיבלו חיסונים במועד. באופן מובהק וברור עבר את שנות הילדות המוקדמות ללא מחלות גם קלות. לעיתים אני נתקפת חרדות עקב פרסומים שונים ומשונים. המידע רב לכאן ולכאן ומאוד מבלבל. רציתי לשאול מניסיונכם - כדאי לבצע השלמות בהדרגה? לאיזה חיסונים? והיכן עושים זאת מבלי לקבל ביקורת נוקבת ולהרגיש חוסר אונים מול המערכת.? בתודה מראש וחג שמח.

להתחיל לחסן בגיל 9?

שלום מתוקית וברוכה הבאה לפורום שלנו.

נראה שכבר עברת את "פרעה". מדוע שהביקורת תטריד אותך בשלב זה?

באופן כללי, את הגילאים ה "חשודים" בנך כבר עבר (ולעדותך, עבר אותם בהצלחה יתרה, מה שלא מפתיע אותי). למה להפריע לבריאותו עם חיסונים בגיל כזה?
מכל מקום, אם את מחליטה לחסן אותו בחיסונים מסויימים, אל לך לחשוש ולו לרגע אחד מהמערכת. את לא עוברת על שום חוק, זו זכותך המלאה להחליט מה לחסן ומתי, ומי שינסה לרמוז לך אחרת או להפחיד אותך - יוכל נא לחתום לך על אישור שהוא מקבל אחריות מלאה לכל ההשלכות האפשריות של החיסון על בנך, לכל ימי חייו, ולאחר מכן, הוא יוכל לחסן אותו. (ספרי לי אם יש מועמדים שמוכנים לחתום לך...). כמו כן, המערכת רק תשמח שבאת להשלים חיסונים, מה גם שלא את כל התכנית. בגיל הזה, הם גם לא אמורים להמליץ לך על כל התכנית במילא.
מתוקית, כפי שהחלטת עד היום, ביצעת את ההחלטות, ואת ובנך נהנים מהתוצאות (טוב, גם המערכת נהנתה קצת, ללא עלויות טיפול בבנך בשל בריאותו הטובה), המשיכי להחליט לפי מה שטוב ונכון עבורכם מבלי לחשוש מאיש. החוק, ההגיון המוסרי והניסיון שלך עד כה - כולם לצידך.

תודה על הענות! אולם חשבתי לתומי....

שיש ממש בצורך לחסן נגד פוליו למשל או להשלים חיסון אנטיטטנוס. האין כך? זו שאלה הנשאלת בתום לב. האם ישנם מחלות שרצוי לחסן. כמו שאומרים אדמת לבנות וחזרת לבנים בשל סיכוני יילודה עתידיים וכדומה. שוב תודה וחג שמח.

תלוי את מי את שואלת :)

יש מי שיאמר לך שאכן, כדאי לחסן, ויפה שעה אחת קודם. יש מי שיאמר לך שעדיף לא לחסן. כפי שהתמודדת עם ריבוי הדיעות והמידע לפני 8 שנים, החיים לא נעשים קלים יותר

בכל מקרה, עם ההשלכות אתם נשארים להמודד לבדכם, בין אם מחלה או חיסון. מדוע את חוששת פתאום? הרי גם לפני 8 שנים שמעת קולות שטענו בתוקף שצריך לחסן כי יש מחלות נוראיות בילדות וכו'. מה קרה עכשיו?

תשובה

אני חושב שאת שאלתך את צריכה להציג בפני איש מקצוע, לא פורומים באינטרנט. אכן יש חיסונים שאני מניח שכבר לא רלוונטיים, אבל יש חיסונים שרלוונטיים בהחלט. פני למומחה למחלות זיהומיות הוא הכתובת לא פורומים באינטרנט.

הלכת בעקבות ליבך ומצפונך וזה לגיטימי וחוקי. אני לא יכול להגיד שאני מסכים עם החלטתך אבל זאת ההחלטה והאחריות שלך. מצד שני להגיד לך שעברת את פרעה ושאין צורך לחסן נגד דבר זה חוסר אחריות ממדרגה ראשונה (ומור אני הייתי מאוד נזהר בעצות הרפואיות שאתה נותן).

בקיצור פני לרופא אמיתי שיתן לך יעוץ אמיתי. אני לא סבור שהוא יבזבז את זמנו בהטפות מוסר אלא יתן לך ייעוץ מה אפשר וכדאי לעשות.

המון בריאות

חסון

הבהרה

חסון וקס, כאשר כתבתי "עברת את פרעה" ממש לא התכוונתי למחלות הילדות (הן לא "פרעה" יותר מהחיסונים, לדעתי).
היא הביעה חשש מתגובת הממסד, ולכן אמרתי - עברת כבר את הממסד שמונה וחצי שנים - זה מבחינתי היה ה "פרעה".

תודה על ההבהרה

בכל מקרה מחלות הילדות פחות מטרידות גם אותי אלא יותר דברים כמו טטנוס ופוליו שפוגעות גם במבוגרים.

למעלה