חיסונים, שבועיים לפני הטיסה

שני 7 8

New member
חיסונים, שבועיים לפני הטיסה

אני שבועיים לפני טיסה לתאילנד. כל העסק התגבש ממש בספונטניות ולא התחסנתי עדיין. ניסיתי ליצור קשר עם המרפאה הקרובה אליה הופניתי דרך הקופה... מרפאת חיסונים בבי"ח מאיר - כפר סבא. קשה ליצור איתם קשר כי הם נמצאים רק פעמיים בשבוע ואין עם מי לדבר בינתיים. רציתי לדעת, האם זה בסדר לבצע את החיסונים בטווח זמן קצר כזה? מה לעשות? תודה!

תשובה

שלום רב וחג שמח ! שבועיים זה אכן די הזמן האחרון שצריך להספיק להתחסן לפני הנסיעה. החיסונים החשובים עבורך הם טיפוס הבטן, צהבת A ו-B , טטנוס, פוליו ובהתאם לגיל - גם חצבת (MMR). עכשיו עם כל החגים אכן יכולים להיות "קצרים בתקשורת", לכן אני מציע ביום א' בבוקר לנסות שוב את "מאיר" ואם איך תשובה - להתקשר לשר"ל של איכילוב: 03-6973498 שלוחה 2 ולקבוע שם (אפילו לאותו יום אחרי הצהריים). בהצלחה !

שני 7 8

New member
בהמשך לתשובתך

יצרתי קשר עם איכילוב וקבעתי תור ליום א' אבל נאמר לי שכנראה לא אספיק לקבל את כל החיסונים עד הטיסה... מה עושים במצב כזה?

תשובה

כנראה באמת לא ניתן יהיה להספיק להתחסן, למשל, נגד צהבת B כמו שצריך, אך בהתאם למשך הנסיעה שלך ורמת הסיכון שבה (מנוחה באיים או טרקים בג'ונגלים) + החיסונים שקיבלת בעבר ניתן יהיה לקבל החלטה ביעוץ עם אחד הרופאים מה באמת צריך לעשות מהרשימה, ועל מה ניתן במקרה שלך לוותר בנסיבות האלה. אני משוכנע שהדברים יסתדרו. בהצלחה !

למעלה