חיסונים תינוקת

is this love

New member
חיסונים תינוקת

היי לכולם
נולדה לי ילדה לפני שבוע
בבית חולים לא חיסנתי אותה לצהבת B וכן אישרתי להם את הויטמין K.
עכשיו אני בודק לגבי החיסונים הבאים בתור. לפי הבנתי בטיפת חלב בגיל חודשיים אמורים להינתן לה החיסונים הבאים:

1. חמישה חיסונים באחד: א. שיתוק ילדים ב. אסכרה ג. טטנוס ד. שעלת ה. המופילוס B
2. רוטה
3. פנאמומוקוקוס

נראה לי שזה מעמסה כבדה על ילדה כולה בת חודשיים!!!
השאלות שלי הן:

1. האם דייקתי ברשימת החיסונים ולא השמטתי איזה חיסון...
2. האם ניתן לפצל את החמישה חיסונים באחד?
3. על איזה חיסון "לא הייתם מוותרים" נראה לי שטטנוס מאד חשוב...

תודה למשיבים

תשובה

שלום
לאיש מבאי הפורום (כולל אותי) אין הכשרה או השכלה רפואית, וכמעט כולנו מסתתרים מאחורי ניק בדוי. אני ממליץ לך בחום להתייעץ עם איש מקצוע כמו רופא ילדים או רופא מומחה למחלות זיהומיות.

אם את מעוניינת במידע אמין בעברית על חיסונים אני ממליץ לך לפנות לאתר: http://www.chisunim.co.il/ שמאחוריו עומדים רופאים אמיתיים עם השכלה רלוונטית לתחום והמון נסיון.
אני מניח שתכף מנהל הפורום היקר שלנו יביא לך קישור לאתר עמותת חסון, ואני מרגיש את הצורך והחובה להזהיר אותך שהתוכן שמופיע אצלו באתר חד צדדי ומסולף. יש שם המון כוונות טובות אבל מעט מאוד טיעונים מבוססים היטב.

iicרjית

New member
חסון

אני מציעה שתיזהר בהאשמות שווא לא מבוססות. ולפני שהשרשור הזה הופך לויכוח מיותר שקול את דבריך להביא.
פנתה פה אמא וביקשה אינפורמציה, יכלת לתת את האינפורמציה שלך מבלי להכניס את עמותת חסון לדבר ומבלי להכפיש ולחוות דעה מיותרת. כשמור עונה לגולשים הנ"ל לא מכפיש מראש אותך עוד לפני שהגבת.

iicרjית

New member
שלום רב

החששות שלך במקומן הן, אכן כל חיסון מכיל בתוכו חומרים כימיים שונים ומעיון קצר בעלון היצרן של כל חיסון ניתן לראות את תופעות הלוואי הרבות הקיימות בו.
אני לא חיסנתי את בתי בדיוק בגלל חששות מהסוג הזה.
מידע אמין המפנה לרפרנסים נמצא באתר העמותה למידע על חיסונים. זהו הניק האמיתי שלי ואני עו"ד במקצועי.
מנהל הפורום הנ"ל ישיב לשאלתך בהקדם.

מידע על החיסונים

שלום לאבא הטרי, מזל טוב וברוך הבא לפורום שלנו.

דייקת ברשימת החיסונים, כפי שאתה יכול לראות בתכנית החיסונים המומלצת בישראל. אם תגלול למטה בדף זה, תוכל גם לראות חיסונים בשילובים שונים בבואך לשקול פיצול חיסונים. חיסון המינימום הכולל טטנוס, כולל גם דיפטריה. הפיצול הקל ביותר מבחינה לוגיסטית, הוא זריקה אחת של דיפטריה-טטנוס-שעלת, זריקה אחת של פוליו וזריקה אחת של המופילוס אינפלואנזה B, פשוט משום שהם זמינים בצורה כזו בכל מקרה, ורק צריך להתעקש לקבלם בנפרד (האיחוד שלהם לכדי זריקה אחת התרחש לפני כמה שנים, הם קודם כל היו נפרדים בצורה זו).

בפיצול חיסונים יש שיקולים לכאן ולכאן. קשה לקבוע מה טוב יותר. מצד אחד, פיצול החיסונים המשולבים לחיסונים נפרדים מאפשר גמישות במועדי מתן החיסונים הבודדים וכן וויתור על חלק מהם, כמו גם הימנעות ממצב בו גוף הילד נדרש להתמודד בו זמנית עם התקפה משולבת של כמה מחלות בו זמנית, אירוע שכנראה לא היה נדרש להתמודד איתו במהלך חייו אלמלא החיסון. מצד שני, בכל חיסון נפרד ישנם חומרי שימור ואדג'ובנטים משל עצמו, כך שהמינון הכולל של חומרים אלה בחיסונים מפוצלים יהיה גבוה יותר לעומת חיסון אחד בו משולבות כמה מחלות, וגם, פחות זריקות לתינוק מקלות את החוויה העגומה שהוא נאלץ לעבור.

על השאלה השלישית שלך, תוכל לשמוע תשובות שונות ומגוונות, כל אחד לפי הידע שהוא רכש והתאמתו לאורח החיים שלו עם הילד שלו, שהרי יש שלא מחסנים בכלל, יש שמחסנים לפי התכנית המומלצת כלשונה, ויש באמצע. סקירה מקיפה עבור חלק מהחיסונים הללו תמצא בדף החיסונים השונים. מומלץ מאד ללמוד את הנושא ולרכוש ידע לפני שמתייעצים עם הרופא ומקבלים החלטה מושכלת עבורך.

לבריאות!

is this love

New member
התייעצות עם רופא...

עוד לא פגשתי באחות או רופא בדרך שהם נגד לחסן אפילו חיסון אחד
כולם בעד לחסן הכל ולא שמעתי על רופא "גמיש" להישמע האמרה "אני לא רוצה לחסן"
אשמח לקבל שם של רופא מומחה למחלות זיהומיות שהוא בעד לא לחסן חיסונים מסויים מהחבילה הכוללת...

שמת לב שאתה קצת מצייר את העיגולים מסביב לחץ?

כלומר בוחר מראש את איש המקצוע לפי התשובה שאתה רוצה לקבל במקום לבחור איש מקצוע מקצועי שייתן לך תשובות אמינות...
יש סיבה לכך שרופאים ממליצים על חיסונים... וחיסונים שמוכחים כבעייתיים מוצאים מהתכנית ומפסיקים לחסן בהם (חיסונים ישנים לפוליו, רוטה ועוד).

מומחה למחלות זיהומיות יוכל לשבת איתך ולהסביר לך את מהותו וחשיבותו של כל חיסון, מה ההשלכות של אי-חיסון, מה יותר קריטי ועל מה אפשר לוותר (אבל זה לא אומר שמומלץ או כדאי לוותר). כמו כן אם לילדה יש בעיות רפואיות חלילה (או חשש מכאלה, על רקע של היסטוריה משפחתית) הן יילקחו בחשבון, כמובן.

אבל זה נעשה מול ייעוץ רפואי מאדם בעל רישיון לספק לך כזה, לא באינטרנט. בדוק בקופת החולים שלך מי המומחה הקרוב והזמין אליך (או חפש המלצות מהורים / מכרים באזור מגוריך).

iicרjית

New member
יש הרבה אנשי מקצוע

רופאים שנוקטים בגישה מתונה יותר.

אדאג להעביר אליך.

התייעצות עם רופא

ידוע לנו על מספר מצומצם של רופאים בישראל המפגינים גמישות בתכנית החיסונים, אך הם עושים זאת בדלתיים סגורות בלבד.
הלך הרוח בתחום אינו מאפשר להם להשמיע את עמדותיהם בפומבי, מחשש שיבולע להם (יש הצעות שונות בקהילה המקצועית איך לנהוג עם רופאים "סוררים" שכאלו). מסיבות ברורות, לא אנו נחשוף כאן בפורום פומבי את שמותיהם.
יש בארץ רופא אחד שמוכן להתבטא בפומבי בביקורתיות על החיסונים, ד"ר חיים רוזנטל, בהיותו עוסק ברפואה משלימה, בעל מרפאה פרטית ואינו תלוי לפרנסתו במשרד הבריאות או בארגונים תחת השפעת משרד הבריאות (למרות זאת, הוא סופג לא מעט מהם). אנו מכירים רופאים נוספים, גם הם עוסקים ברפואה משלימה (בנוסף על היותם רופאים מוסמכים "רגילים" לכל דבר), אך גם הם חוששים להתעמת עם משרד הבריאות ולא חושפים את עמדותיהם בפומבי.

מומחה במחלות זיהומיות, לדעתי לא תמצא אחד שימתח ביקורת על החיסונים. אם רופא בעל קליניקה פרטית חושש, קל וחומר שמומחה למחלות זיהומיות, שפרנסתו העיקרית בד"כ חלק ממערכת הבריאות הנסמכת על משרד הבריאות, גם אם יש לו ביקורת על תכנית החיסונים, לא יעז להעלות זאת על דל שפתיו. יש כאן לחץ קולקטיבי מאד חזק שמונע דיון חופשי ע"י קהילה זו, לרבות רופאים שאינם מומחים בתחום.

בהיעדר אפשרויות רבות, מה שאתה יכול לעשות, לדעתי:
1. להתיעץ באופן פרטי עם אחד מהרופאים העוסקים גם ברפואה משלימה ומספקים יעוץ על חיסונים (אנו מכירים כמה כאלה).

2. ללמוד היטב על החיסונים, לבוא "מוכן" לשיחה עם הרופא שלך ולהתייעץ איתו.

3. ללמוד היטב את הנושא ולקבל החלטה ללא ייעוץ.

אגב, בספרו "האמת על החיסונים", מציע ד"ר האלבורסן תכנית חיסונים חלופית לזו המומלצת ע"י משרד הבריאות.

בהצלחה!

אולנה

New member
התיעצות

היי love

אני קיבלתי המלצה על הרצאה לגבי מתן חיסונים לתינוקות בפרפרים בבטן , בדיוק בשביל להקל עלי את ההחלטות האלה.

בינתיים אני רואה כבר כמה חודשים שאין תאריכים להרצאות,

אבל אם אתה רציני תוכל לברר עם המקום ועם הרופאים אישית.
(ואשמח אם תעדכן אותי :)

בהצלחה

ומזל טוב

למעלה