חיסונים MMR ומחומשת??

חיסונים MMR ומחומשת??

בשיחה עם מחלקה לאפידרמולוגיה של משרד הבריאות לגבי החיסון נאמר לי שזו הנחייה חדשה של משרד הבריאות להוסיף לחסונים גם את האבעבועות רוח האם אין זה מכביד על הגוף - להוסיף מרכיב נוסף לחיסון? כמו כן אמרו שכדי שילד יהיה מחוסן לכל החיים הוא צריך לעבור פעמיים בחיים את החיסונים : בגיל שנה ובכיתה א' - אחרת הוא חשוף למחלות הבנתי שיש גם את החיסון המחומש שבעבר היתה בו כספית. היא אמרה לי שכיום הוציאו את הכספית מחיסונים בכיתות א' האם מישהו מכיר ויודע פרטים נוספים בנושא? אנא חוות דעתכם
 
כתבתי לך כבר במסר לבקשתך- לא לחסן בחיסון הזה

שלום לך, שאלת ועניתי - אני ממליצה שלא לחסן בחיסון MMR את ילדי הספקטרום התקשורתי וגם לא את בני משפחתם הקרובים. ואגב, החיסונים של ביה"ס הם בגירסא המכילה הרבה כספית, כך שהמלצתי לך רלוונטית לשני החיסונים. ואת לגמרי צודקת- תוספת של מרכיבי חיסון ומחלות נוספות רק מעמיס עוד יותר על הגוף ולכן רצוי שלא לעשותם. לגבי חשיפה למחלות- יש ילדים רבים בספקטרום שלא פיתחו נוגדנים לחלק נכבד מהחיסונים, שהם קיבלו, כך שהעובדה שאת מאפשרת לתת לו את החיסון, עדיין לא קשורה ליכולתו להתמודד עם כל הנגיפים ולפתח עמידות כלפיהם. סביר להניח שלא יפתח עמידות כנגר כולם. אם את רוצה לבדוק זאת, לפני החיסון - קחי אותו לרופא ובקשי ממנו שיעשה רמת נוגדנים IGG וגם IGM לחיסונים שאותם עבר כילד. קרוב לודאי שתופתעי לראות, כי לחלקם הוא כלל לא ייצר מספיק נוגדנים כדי להגן על עצמו. כך שחשיפה למחלות עדיין קיימת, ובייחוד עם תרכיבים המורכבים מהרבה מחלות בו זמנית. וירוס החצבת הנמצא בחיסון MMR פגע בילדים רבים על הספקטרום ולכן כאמור, המלצתי היא להימנע ממנו, אך ההחלטה היא שלך ועל אחריותך בלבד. אני רשמתי לביה"ס שלא יתנו לבן שלי, שום חיסון !!
 

razgalili

New member
אני חוזר על דעתי שלא כדאי לחסן

החיסון נגד אבעבועות רוח הוא חיסון מיותר במיוחד כיוון שזו מחלה שאיננה קטלנית ואיננה גורמת לנכות. מבין המחלות שבMMR המחלה ה"קטלנית" ביותר היא חצבת שפוגעת בצורה קטלנית בשליש פרומיל מהחולים, אחוזון כה זעיר ששום מחלה אחרת לא זוכה להתיחסות בגללו. שאר המחלות שבחיסון פשוט אינן קטלניות. אחוזי התמותה בדלקת קרום המוח בילדים מבוגרים הם שוליים (הדבקה אחד למאה אלף, תמותה של שני אחוז שווה לתמותה אחד לחמישה מיליון) פוליו הינה מחלה נדירה ביותר בימינו, גם כשנדבקים בפוליו פרומיל אחד בלבד סובלים מנזק קבוע, כך שמדובר במחלה שההסתברות לפגיעה ממנה בימינו היא שולית. שעלת יכולה להיות קטלנית למדי בגילאים צעירים. למרות שמדובר במחלה קשה, אחוז הנדבקים בה בימינו הוא נמוך, וילדים גדולים עוברים אותה ללא פגיעה כמעט בלי יוצא מן הכלל. רק כדי לסבר את האוזן - ב2001 מתו בארצות הברית 17 משעלת, כמעט כולם תינוקות. מדובר במדינה שבה יש מיליונים שאינם מחוסנים, אחוז בלתי מחוסנים גבוה בצורה משמעותית מאשר בישראל. טטנוס היא מחלה קטלנית למדי - חמישה אחוז תמותה לערך, אם מקבלים טיפול. ההסתברות להדבקות בטטנוס היא נמוכה מאד, ביחוד אם שומרים על אמצעי זהירות מתאימים. צפדת (דיפטריה) הינה מחלה קטלנית למדי (5 אחוז אצל בוגרים , 15 עד עשרים אחוז אצל ילדים) אבל בקרב אוכלוסיה מחוסנת זוהי מחלה נדירה ביותר. אם הילד חי בתוך אוכלוסיה מחוסנת, וההורים נוקטים אמצעי זהירות מתאימים, ההסתברות לפגיעה מהמחלות הנ"ל כולן יחדיו אינה גבוהה משני אחוז, ומן הסתם נמוכה בהרבה אפילו מכך. אם מדובר במשפחה בריאה סיכון כזה מצדיק חיסון (גם אם הייתי מבצע את החיסונים הללו בדרך שונה ובלוח זמנים שונה בהרבה מהמקובל היום) כאשר מדובר במשפחה שיש בה בעיות נוירולוגיות וחיסוניות, הסיכון שבחיסון עצמו בהיותו בלתי מדיד אבל קיים, הופך להיות שיקול מכריע. מספר כה רב של ילדים בספקטרום נפגע מחיסונים שהחיסון לילד בספקטרום או לאחיו מיצג סיכון משמעותי.
 
אולי אפשר להכניס שאלות ותשובות קבועות בנושא

היי רז, היות והשאלות חוזרות על עצמן ויש בפורמט הניהול אפשרות להכניס תובות לשאלות נפוצות, אז אולי אפשר באמת לפתוח את האופציה הזו בפועל. התשובה שלך, ביחד עם התשובה שלי, יכולות להיות שם ולחסוך שאלות דומות לעתיד. נראה לי שהנושא המשמעותי של החיסונים מחייב באמת תשובות יותר ברורות, עם קישורים למתעניינים. תודה, תלמה.
 

שָׂרָה

New member
הילד הגדול שלי נדבק בשעלת בינקותו

ועבר את זה בקלילות יחסית תוך חודשיים. פניתי להומיאופאתית מומחית שאמרה לקנות כמה עשבים שעזרו לו לעבור את השלב הקשה. אבל אחרי זה אמא שלי שהיתה מחוסנת בילדותה נדבקה ממנו והשתעלה כמה חודשים.
 
למעלה