חיסונים

Shpritz

New member
חיסונים

האם אפשרי לעשות חיסונים בארה"ב? אני כרגע נמצא בלאס וגאס ואני שוקל טיול בדרום אמריקה - טיול שלא היה מתוכנן. העניין הוא שלא עשיתי חיסונים בארץ, אין לי פנקס חיסונים ולא ביררתי מאומה בשום מרפאה לפני הטיסה לארה"ב. האם אפשרי/כדאי מבחינתי לטייל בדרום אמריקה? האם יש מדינות/חלקים במדינות/מדינות שצריך לקחת רק כדורים אם מטיילים שם, ששם לא צריך להתחסן או שהחיסונים לא מצריכים חודש מראש וכדומה? תודה מראש

חיסונים בארה"ב

שלום רב ! ללא ספק, ניתן וצריך לעשות חיסונים בארצות הברית לפני הנסיעה לדרום אמריקה לטיול. יש לפנות ל-Travellers Medicine Clinic - ניתן למצוא כאלה בכל עיר גדולה בארה"ב. לפחות חיסון אחד שנדרש הינו חיסון חובה - Yellow Fever - קדחת צהובה וכיום לאור ריבוי המקרים של המחלה במספר מדינות שבדרום אמריקה, זה גם חשוב יותר לך וגם השלטונות יותר מקפידים ועלולים לדרוש ממך הוכחה על ביצוע החיסון (פנקס חיסונים בינלאומי אותו תקבל בארה"ב) עם חותמת שקיבלת את החיסון הנ"ל. ככל הנראה, היעוץ והחיסונים יעלו לך כסף, לכן חבל שלא התחסנת בארץ לפני שעזבת (זה יוצא הרבה יותר זול + מקבלים החזרים מקופות החולים). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

Shpritz

New member
תודה

את כל החיסונים צריך לעשות חודש לפני שמגיעים לדרום אמריקה? יש מדינות שלא צריך להתחסן בכלל? יש איפשהו מסמך או שרשור של חלוקת המדינות מול החיסונים שצריך לבצע חוץ מקדחת צהובה?

תשובות

כן, חודש לפני הנסיעה זהו הזמן האידיאלי לביצוע חיסונים. ישנה טבלה מפורטת של כל החיסונים וכל המדינות - של משרד הבריאות. אני משוכנע שניתן להוריד אותה מהאתר של משרד הבריאות. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה