חיסונים

תקווה24

New member
חיסונים

תודה על התשובה המהירה לגבי קקי שחור אנחו גם מנסים להחליף פורמולה עם פחות ברזל לראות אם הצבע ישתנה לגבי חיסונים בני הוא עוד מעט בן שלושה חודשים הגעתי לטיפת חלב לאחר שבתי נולדה לפני 16 שנה (התגשמות חלום לאחר הרבה זמן) ונדהמתי מכמות החיסונים הבחור קבל מחומשת מצד אחד עוד זריקה מצד שני ורוטה בפה וזה לאחר שחודש קודם קבל צהב ת בי - ילדיתי בחו"ל רק אחרי הארוע נכנסתי להסתכל על כל המחלות ואופן אינטואטיבי נראה לי שיש מספר לא מבוטל של חיסונים מיותרים שגם לא היו בתקופתה של בתי והשאלות 1. אם כבר התחתי חיסון מסוים במו הרוטה והצהבת בי ואני לא רוצה להמשיך את שניהם האם זה שנתתי כבר חיסון מחייב אותי להמשיך מבחינה רפואית? או שיש לילד חיסון קטן למחלה - מאחר והוא לא ילך לגן או פעוטון עד גיל שנתיים נראה לי מיותרים חיסונים אלה בשלב זה את צהבת בי הייתי עושה בגיל מאוחר יותר 2. האם בטיפת חלב בארץ מסכימים לתת רק מה שההורים רוצים? 3. ומה לדעתך חיסונים שאפשר לוותר עליהם או לפחות לדחות אותם בשנה שלא להקשות כל כך בשנה אחת? המון תודה

חיסונים

לילה טוב, נכון ששגרת החיסונים בשנה הראשונה לחיים היא רבה אך צריך לזכור שיש להם מטרה. אין ספק שבזכות החיסונים מחלות נעלמו או שהפכו יותר קלות וללא הסיבוכים שבחלקם היו מאד מסוכנים. אם העלית את החיסון להפטיטיס B אז דווקא החשיבות הרבה ביותר היא דווקא בשנת החיים הראשונה שנייה משום שנכון שהסיכוי להדבק נמוך אך במידה והיתה הדבקה הסיכוי לפתח אי ספיקת כבד היא 95% לעומת זאת לאחר השנה השניה לחיים סיכוי זה יורד לאחוזים בודדים לכן החשיבות הרבה לחסן בגיל צעיר. לגבי הרוטה- רוטה גורם לשלשולים ואחראי לתמותה רבה במדינות עולם שלישי אך יש לזכור שרוטה אחראי בארץ על אישפוזים מרובים של ילדים צעירים ובעקבות החיסון המחלה לרוב קלה הרבה יותר ואינה מחייבת אשפוז. כך שכפי שאת מבינה החיסונים הרבים שניתנים בחלקם יש להם חשיבות רבה לגיל הצעיר ולכן מתן מאוחר יותר שלהם מפספס את המטרה. במידה ואת חושבת ( וזה בסדר כך לחשוב) שמתן מספר חיסונים בפעם אחת מהווה בעיה את בהחלט יכולה לבקש לפצל את החיסונים למועדים שונים . בריאות רבה

למעלה