חיסונים

galigach

New member
חיסונים

שלום רב,

קיבלתי כמו כל שנה את הטופס מהעירייה לחיסון כלבת לחתולה שלי.
די נמאס לי מחיסון כלבת כל שנה, החתולה בבית כל הזמן והבנתי שהחיסון מחזיק כ-3 שנים.

מה קורה עם העירייה אם אני לא מחסנת? האם הם יכולים לדרוש חיסון כזה לחתול?

כמו כן, האם מישהו יודע אם החיסון המרובע עובד יותר משנה?

בתודה מראש,
גלי

BloodyRose

New member
נשמע מוזר...

מהמעט הידוע לי, החוק המחייב לחסן נגד כלבת מתייחס לכלבים ולא חל על חתולים (ההמלצה היא לחסן חתולים שיוצאים מהבית, בעיקר באיזורים שידוע שיש בהם את המחלה)

גם במקרה שמחסנים, ממליצים לחסן אחת לשנתיים-שלוש, ולא כל שנה.

אז נשמע מוזר, הייתי מנסה לברר קצת יותר עם וטרינרים באיזור ואולי אפילו עם משרד הבריאות, כדי להבין מאיפה מגיעה ההנחיה הזו ולמה

ארמורגם

New member
באיזו עירייה מדובר?

האם את בטוחה שהטופס מגיע מהעירייה ולא מהוטרינר?
לפי הידוע לי אין חובה לחסן חתולים בכלל, רק כלבת לכלבים.
מציע לך להתקשר לוטרינר אחר מהוטרינר הרגיל שלך, ולשאול אותו בטלפון לגבי חובת החיסון.
יש לי הרגשה שעושים עליך סיבוב.

Yukita

Active member
מנהל
מה שקרה כאן הוא

שאין אמנם חובה לגבי חתולים כמו לגבי כלבים מבחינת חיסון הכלבת, אך וטרינרים שואלים אותך לעתים קרובות במעמד החיסון האם לחסן גם נגד כלבת. אם ענית "כן" וחיסנת - נכנסתם למאגר וכעת הרשויות מזכירות לך מדי שנה, וימשיכו להזכיר. זה לא מפני שוטרינר עבד עלייך, בתיאוריה הם מחויבים להמליץ לך לחסן נגד כלבת. הוטרינר שלנו שואל, אך ממשיך מיד הלאה אם אומרים לו "לא". אם שואלים אותו אם כדאי, הוא אומר שעל פי חוק זה מומלץ, הוא לא ממש יכול להגיד לך בפרצוף "לאאאאא, תוותרי" כי אז הוא ייצא מועל בתפקידו. הוא יכול לא להשמע נלהב לגבי החיסון.
&nbsp
היתרון של חיסון כלבת במצב הקיים של חתול בית הוא די קטן והוא בעיקר מנהלתי: אם תתגלה כלבת בישובכם, בתיאוריה לרשויות מותר לעבור מבית לבית ולהשמיד חיות לא מחוסנות. חיסון אמור לתת איזושהי הגנה ממעמד כזה. כמובן שבפועל אין בדרך כלל איום כזה.
&nbsp
באשר לחיסונים שכן ספציפיים לחתולים, כרגע ההמלצה היא לחסן מדי שנה, גם אם לא יוצאים החוצה, כי מחלות יכולות להכנס איתך הביתה - על בגדיך ועל סוליות נעליך. זו ההמלצה הרשמית כיום, למרות הטענות הרפואיות לגבי זמן תוקף החיסונים.
&nbsp
כמובן זה רק מה שאני הבנתי. אם מישהו הבין אחרת - מוזמן לפרט.

galigach

New member
חיסונים

שלום רב,

אני ביקשתי חיסון כלבת פעם ראשונה שהבאתי אותה לוטרינר כי חשבתי שזה מה שנהוג והמשכתי לעשות כל שנה עד שקראתי לאחרונה שזה טוב ל 3 שנים וסתם מחסנים כל שנה חתול בית. הטופס הסטנדרטי נשלח מעיריית ירושלים.

לא הבנתי, האם רשום בפקודת הכלבת דבר כזה, באיזה סעיף? זה נשמע מרתיח!
אם תתגלה כלבת בישובכם, בתיאוריה לרשויות מותר לעבור מבית לבית ולהשמיד חיות לא מחוסנות. חיסון אמור לתת איזושהי הגנה ממעמד כזה. כמובן שבפועל אין בדרך כלל איום כזה.

אז מה כדאי לעשות? מה קורה ברישומי העירייה אם למשל אני אחליט לעשות חיסון רק בעוד שנה למשל?

תודה רבה,
גלי

Yukita

Active member
מנהל
אין לי מושג

לא ידוע לי מה עושים במקרה כלבת ביישוב אך אם יהיו חששות חמורים בתיאוריה ניתן לחסל מה שהרשויות מחליטות לחסל.
&nbsp
חיסנתי אחד מהחתולים שלי (וממשיכה כי שולחים לי כל שנה את הקריאה לחיסון...) אבל את החתולים האחרים רק חיסונים של חתולים. הכלבים כמובן מחוסנים.
&nbsp
נראה לי שכל זה בתחום האפור. ברמת הרשויות, או שיקולי כלבת גרידא, מאחר שיש כלבת בישראל רצוי מבחינת ההגיון להחיל חוק חיסון כלבת על כולם, גם חתולים. נראה לי שאם זה לא נעשה כבר כנראה זה בגלל ההבנה שטכנית יש בעיה.
&nbsp
אבל מה באמת החוק קובע? אין לי מושג.

למעלה