חיסונים

חיסונים

מישהי/ו אולי יודע/ת איזה חיסונים מקבל התינוק בבית החולים בארצות הברית ואיזה בארץ?

ornauk

New member
דנה,

שאלה אולי אישית את ילדת באנגליה או בארץ? אני אמורה ללדת עוד חודש , יש לי שאלות קצת מציקות. זה בסדר אם תעני לי במסר. תודה אורנה

תודה לכן. מישהו/י יודע/ת האם

דלקת כבד B היא צהבת? פה נותנים חיסון נגד צהבת ובארץ חיסון נגד דלקת כבד B. האם זה אותו הדבר?

ornauk

New member
עד מיטב ידעתי זה אותו הדבר,

מה שחשוב לבדוק שקוראים לזה חיסון נגד Hepatitis B .

כן, אם כי יש גם צהבת (דלקת כבד) A

ויש הבדל, המחלות נקראות על פי הסמיפטום ולא גורם המחלה. B היא ויראלית לא מדבקת מאד אבל מחלה עם סיבוכים ולכן החיסון חשוב. A חיידקית פחות בעיתית. בגלל תפקוד לקוי של הכבד בשתי המחלות יש גוון צהוב לעור - לכן צהבת. ענת

חיסון Hepatitis B

בבית החולים תתבקשי לחתום על אישור לחסן את הילד בפני Hepatitis B. באופן אישי אני בחרתי שלא לחסן את תבור בבית החולים, והוא קיבל את החיסון בגיל חודש אצל רופא הילדים. רופא הילדים הסביר לי שהדרך היחידה שהוא יכול לחלות במחלה היא דרך מגע מיני או דם (בזמן ההריון) - היות ולא היה לי חשש שכזה, החלטתי לחכות עד שהוא טיפונת יגדל כדי לחסן. בגיל חודש הוא כאמור קיבל את החיסון ללא כל תופעות. את שאר החיסונים מקבלים אצל רופא הילדים. אם את הולכת לביקור prenantal תבקשי לקבל vaccination schedule.

על פי החומר שקיבלתי לקרוא

מהרופא וגם בבית החולים, יכול להיות חום, פריחה, הקאות והתייבשות. אני ממש לא יודעת סטטיסטיקות של לכמה מהילדים באמת יש תופעות כלשהן אבל בדיוק כמו שבחרתי לא לעשות את הברית בבית החולים, כך גם בחרתי לא לתת את החיסון. רציתי להכיר קודם את הילד שלי ולעבור את התקופה הכי קשה (בעיקר השבוע הראשון מבחינת התאוששות פיזית שלי) לפני שמתחילים להתעסק עם חיסונים או התערבויות בריאותיות אחרות. על פי מה שהסבירו לי, הסיכון שבלא לתת את החיסון בבית החולים הוא אפסי - הדרך היחידה של הילד לשאת את הנגיף היא דרכך. אם את יודעת בוודאות שאין לך אותו (כאמור, עובר במגע מיני או דרך דם), אז אין מה לחשוש ואפשר לחכות עם החיסון.

m o t h e r 1

New member
totally agree, no reason for hep B

but not even at one month, If I would ever do hepatitis B it will be at adolecnece. mother 1

למעלה