חיסונים

חיסונים

אחרי השאלה שנשאלה פה לפני כשבוע, ביקשתי ממישהי קרובה אלי שחקרה את הנושא לרגל הולדת בנה לסכם את המידע שאספה. אני מביא אותו כאן לשימושם של ההורים המחפשים מידע. לתשומת ליבכם: 1. זה אינו סיכום אובייקטיבי 2. זה אינו ייעוץ רפואי 3. כל החלטה לגבי חיסונים יש בה סיכון והוא באחריות ההורים בלבד 4. היכולת שלי לענות על שאלות לגבי המסמך מוגבלת כי לי אין ילדים בגיל הנ"ל ולכן לא למדתי את זה בכלל ולא נדרשתי להחלטות מסוג זה מקווה שזה יהיה שימושי למי שטרוד בנושא.

מסמך יפה אך לא מתייחס לכספית כלל../images/Emo4.gif

וחבל שהיא לא הוסיפה את הנתונים האלה- עדיין יש כספית והרבה במתן חיסון הטטנוס "לבד"- כי הוא לא לבד, אלא DT עם דיפטריה ותימרוסאל. דלקת קרום המוח ופוליו בזריקה, מכילים הרבה כספית. DPT החדש מכיל פחות כספית, כי היא מסוננת, אך יש שם עדיין לא מעט והנושא נבדק. ואכן מה שנותנים לילדים עם החיסון, הוא סיליקה ולא טויה... כי סיליקה עוזרת למערכת החיסון. הילדון הקטן שלי קיבל DT ופיתח חום גבוה וסיליקה הורידה את החום, אך לא מנעה את נזקי הכספית שאיתם אנחנו עדיין מתמודדים. נא לזכור כי המידע בנושא, המצורף לחיסונים, אינו מלא והעלימו משם את המילה תימרוסאל...

שני דברים

ראשית - המסמך מעשי לחלוטין. הוא אינו עוסק ביבוא אישי של חיסונים מארה"ב וכדומה. הוא עוסק בניהול תכנית החיסונים למעשה, במסגרת האפשרויות בארץ. אני מסכים שלו היינו יכולים להביא חיסון טטנוס ללא כספית זה היה טוב, אבל זו לא עצה מעשית לרוב ההורים כפי שכבר נוכחנו בעבר. שנית - אקבל בברכה תוספות ושינויים. אין לי ספק שניתן להוסיף עוד. כתבי/ו פסקה ושלחי/ו לי ואוסיף אותה למסמך. לדוגמה - אם את מכירה דרך לתת בישראל טטנוס ללא כספית - זה יהיה חשוב מאד להוסיף את זה למסמך. עמית

razgalili

New member
בהזדמנות זאת הייתי רוצה

להזכיר שוב את חוות דעתי האישית והלא מקצועית שלחסן ילד בספקטרום האוטיסטי או אחיו זה רעיון רע רע רע.

אור לנו

New member
אבל... איך אפשר למנוע מילד להיפצע?

הפשוש שלי היפוטוני במידת מה ונוטה לנפילות רבות, בנוסף הוא תת תחושתי אז אין לו בעיה לזחול על אבנים או כל משטח קשה אחר. אנחנו גרים במושב והמצפון שלי הורג אותי. אני מתה מפחד מתת לו את החיסונים הנותרים (קיבל עד לגיל חצי שנה את החיסונים והגיב אליהם רע מאוד) אבל מצד שני - הוא בקלות יכול להיפצע ולחלות בטטנוס ואין לי מושג איך לצאת מהתסבוכת הזאת. לדעתי נשאר לו לקבל עוד חיסון אחד של טטנוס וחיסון אחד של פוליו כדי שיהיו אפקטיביים ואני עוברת מסכת ייסורים מהמשפחה - מה יקרה אם? למה את לא מחסנת ? מתי כן תחסני? בקיצור - בלגן אחד גדול

בדיוק בגלל זה

אני חושב שצריך לברור ולעשות מה שחייבים. לדחות טטנוס עד גיל שנה זה אולי סביר - אבל דורש ה מ ו ן מאמץ להשגיח על הילד. אני הייתי מחסן בטטנוס ילד שמתחיל ללכת. ממילא הוא יפצע בשלב מסוים ואז אחסן אותו מרוב פחד. עוד דוגמה היא חיסון פוליו - ילד שמחוסן רק בגיל שנה אסור לקחת לבריכה או לים ומומלץ לא לתת לו לשתות מי ברז אחרת הוא עשוי להידבק. נכון שיש הרבה חיסונים מיותרים ואת זה רציתי להביא כאן לדיון. הפתרון הוא לא להפחיד הורים ולהביא אותם לסיטואציות בלתי אפשריות, אלא לעזור בפתרונות ארציים.

טטנוס

טטנוס הוא אחד החיסונים היחידים (אם לא היחיד) שניתן לתת בדיעבד. כלומר, במידה והילד נפצע ניתן לחסן אותו לאחר הפציעה ועדיין למנוע את המחלה, כפי שעושים במבוגרים.

למעלה