חיסונים

חיסונים

רציתי לשמוע מה דעתכן לגבי חיסונים? אורן בת 10.5 חודשים ועדיין לא נתנו לה את החיסון של חצי שנה. היא הייתה חולה ואז עבר לו עוד שבוע ועוד שבוע והגענו עד הלום. שלא לדבר על חיסון צהבת שעבר התריך לפני כחודש וחצי. אז מה לתת קודם שת חיסון הצהבת או את חיסון מחומש של חצי שנה?

שירי ל

New member
לגבי חיסונים בכלל -

אני בעד. אני חושבת שאי הנעימות היא מחיר קטן לעומת המחלות האיומות שמתחסנים נגדם - במיוחד עכשיו כשיש עליה לארץ ממדינה שבה מנטליות חיסונים אחרת אי אפשר לדעת איזה מחלות מגיעות הנה ולא כדאי לקחת סיכון. מה גם שקראתי בפורום אחר על הורים שנורא דגלו בשיטה הטבעית, לא חיסנו ושילמו על כך במחיר ביתם הקטנה שנפטרה (חס ושלום שלא נדע) מדלקת קרום המוח.

לא פחות חשוב...../images/Emo43.gif

לקחת תמיד את פנקס החיסונים כשמגיעים למתקן רפואי בייחוד כזה שלא מכיר את הילד (בי"ח וכדומה). הרבה בריאות
אמנון מרגלית

Iris-1

New member
אני בעד לתת אתהחיסונים.

ככל שתחכי יותר גם החיסונים של גיל שנה יתעכבו. אז למה לחכות אם הילדה בריאה גשי ותעשי. אם את פוחדת קני את הפרטי זה זריקה פחות ופחות תופעות לוואי.

שירי ל

New member
ממליצה בחום על הפרטי!!

אין לי ניסיון עם זה של טיפת חלב כי לא נתתי לאופיר בכלל את החיסונים ההם. קניתי את הפרטי (בשביל 180 ש"ח לא שווה לי שהבת שלי תסבול אבל זה בהחלט שיקול כלכלי גרידא) ואופיר עברה אותם (טפו טפו) בלי להרגיש!

imale

New member
גם אנחנו דחינו חיסונים... ../images/Emo10.gif

בגלל מחלות... אבל אני בהחלט בעד - ובשבוע הבא (אם רומי לא תחלה שוב
) אנחנו מתחסנות
רומי בת 7 חודשים ועוד לא עשינו את חיסון גיל 4 ח´

ארי24

New member
פגיעות מחיסונים

גם המצדדים הכי גדולים בחיסונים שוללים מתן חיסון כשהילד לא בריא במאה אחוזים. חיסון הצהבת הוא הכי פחות גרוע ההדבקות היא בחשיפה למים מזוהמים דם מזוהם ושאר נוזלי גוף מה הסיכוי לזה בגילה, ומה יקרה אם היא תחכה עוד קצת. בתנו נפגעה ע"י החיסון המשולש והתוצאות לא תמיד נראות לעין מיד ואח"כ לחפש את הסיבה זה כמו מחט בערמת שחת. את הילד הבא שלי אני לא מחסנת במשך השנה הראשונה לחייו, ככה החלטתי. אבל אף רופא אחראי לא ימליץ על חיסון כשיש שריד של מחלה או שהגוף עדיין מתאושש. זה לא הזמן להחדיר לו נגיפים חדשים.

דיאנה1

New member
מה קרה לבת שלך? (רק אם לא אכפת

לך לספר כמובן). גם הבן שלי נפגע מהחיסון המחומש (שזה בעצם המשולש רק עם השעלת האצלולרי + פוליו ודלקת קרום המוח). הוא קיבל ITP שעבר לו (לשמחתי הרבה) לאחר כמה חודשים. גם אני החלטתי לא לתת לו שום חיסון בשנה הראשונה, ואפילו יותר מזה, רק לקראת הליכתו לגן, בגיל שנה ושבעה חודשים, אני מתכוונת לחזור לחיסונים ולהתייעץ היטב כדי לתת לו רק את מה שבאמת צריך. גם כך אני לא בטוחה שאעשה זאת כשיגיע הרגע, החשש לחזור לסיוט שהיינו בו במשך מספר חודשים מפחיד אותי יותר מכל מחלה שנגדה מתחסנים.

למעלה