חיסוני IPV ועוד הבהרות לגבי הנגיף עצמו

karen47

New member
חיסוני IPV ועוד הבהרות לגבי הנגיף עצמו

הי,

רציתי לשאול כמה זמן שורד נגיף הפוליו על עצמים דוממים, כלומר בהנחה שנשא עם שאריות צואה/ רוק נגע בדומם. כמה זמן , בערך, לאחר מכן עדיין יש סיכון לגעת באותו מקום?

כמו כן, היום עשינו חיסון IPV ראשון לביתנו בת ה2.5 ונאמר לנו שיש לעשות את החיסון הבא לאחר חודש. בדרך כלל מחסנים אחרי חודשיים - מה ההבדל בין לחסן אחרי חודש או חודשיים? היכן תתקבל תוצאת מיטבית של רמת נוגדנים? יש עוד הבדלים?

*) אותה שאלה לגבי ההפרש בין החיסון השני והשלישי של הIPV ?

*) אם אחרי מנת הIPV השנייה - נעשה בדיקת נוגדנים ונגלה שלבתי יש מספיק - האם אפשר ישר לדלג למנה האחרונה לאחר חצי שנה?

*) האם יש צורך לתת עוד מנות דחף לאחר מנות הIPV השנה ( הכוונה במקום המנה שנותנים בכיתה א בד"כ) ? האם התשובה תשתנה אם ניתן רק שלוש מנות IPV בהתאם למה שתיארתי בשאלה הקודמת?

תודה מראש ,

קרן.

מנצל את הנושא בשביל לשאול שאלת חידוד על המומת

אני עובר עכשיו על האתר של העמותה של חסון וכתוב שם בפרק על הפוליו בשאלה של האם החיסון יגן עלי? מה מידת היעילות של החיסון? כתוב שלפי דיווחי היצרן, בקרב 84% עד 100% מהמתחסנים בחיסון המומת (הניתן בזריקה) יווצרו נוגדנים בדם.
אשמח לדעת מהיכן המספר 84%? למה יש טווח כ"כ גדול (16%)? האם לא אמור להיות מספר אחד ולא טווח?
מהידע שלי במתמטיקה, יש רק מס' אחד עם סטיית תקן, כלומר הייתי מבין אם היה כתוב שהיעילות היא 92% עם אחוז שגיאה של סטיית תקן של 8%.

-------------------------------------------------

תגובתי לקארן: האופטימלי זה לאחר חודשיים אבל אם את מסתכלת על מה עדיף לקבל את המנה השניה בפרק זמן מופחת או להקדים את החיסון לחודש, אז עדיף לקבל את המנה השניה וכך להיות מוגן מפני הוירוס המוחלש בצורה טובה יותר.
ממה שהבנתי רק לאחר המנה השלישית יש הגנה מקסימלית (הדחף מיותר).
אין מה להקדים אותו, כי אם לא קבלת מספיק נוגדנים, סימן שהגוף שלך לא יכול לקבל אותם.

טווח יעילות

מדע מדוייק זה במתמטיקה :)

אפשר ששני מחקרים מצאו יעילות מחקרית שונה, בשל תנאים שונים או לך תדע מה. אז כותבים לך את הטווח, וההנחה היא שבתנאים נתונים, המספר יהיה איפשהו בטווח הזה.

מחקר לטווח יעילות

לא דיברתי על מחקרים ספציפיים, נתתי הסבר אחד אפשרי לטווח.

יש כאן מחקר שעשוי לעניין אותך שבו אתה יכול לראות ערכי יעילות שונים לזנים השונים ואחרי מספר שונה של מנות.

אני ציטטתי מהאתר שאתה עומד בראשו (נכון?)

אז מהיכן המספר 84?

בקישור שנתת יש לאחר מנה אחת יש טווח שבין 82.6% ל-96.4% ולאחר המנה השניה הטווח דיי מתכנס לטווח שבין 99.1% ל-100%.

לכן, לא ברור לי מהיכן הטווח העצום שרשום אצלכם באתר? ומהיכן ה-84% כאשר כבר לאחר המנה השניה, ה-% גבוהים מ-99%?

מכאן

/www.vaccineshoppe.com/image.cfm?doc_id=5984&image_type=product_pdf" target="_blank" rel="nofollow">https://www.vaccineshoppe.com/image.cfm?doc_id=5984&image_type=product_pdf" rel="nofollow" target="blank">עלון היצרן של חיסון מומת נגד פוליו:

After two doses of vaccine given during the first year of life, seroprevalence rates for
detectable serum neutralizing antibody (neutrali
zing titer

1:4) were 88% to 100% (Type 1); 84%
to 100% (Type 2) and 94% to 100% (Type 3) of infants, depending on studies.

כפי שניסיתי להסביר לך, מחקרים שונים מגיעים לתוצאות שונות, ולכן היצרן מציין את הטווח.

תפוז אכל לך את הקישור?

הכי טוב לשים את הלינק המלא בתוכן התגובה ולא דרך קישורים בתוכן ההודעה.

התפוז אכל את ההודעה כולה...

עמוד 6 בעלון היצרן של IPOL:

After two doses of vaccine given during the first year of life, seroprevalence rates for detectable serum neutralizing antibody (neutralizing titer ³1:4) were 88% to 100% (Type 1); 84% to 100% (Type 2) and 94% to 100% (Type 3) of infants, depending on studies.

http://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm133479.pdf

כפי שניסיתי להסביר, לפעמים מחקרים שונים מגיעים לתוצאה יעילות שונה, אז מציעים טווח יעילות.

היי קארן, אלה שאלות שכדאי להפנות לרופא המטפל

להתייעץ בטיפת חלב או בכוכבית של משרד הבריאות.

zlp

New member
תשובות

א. שרידות על משטחים: אם אני לא טועה הטווח הוא בין דקות למספר שעות.

ב. שאלה טובה. נראה שרוצים "לדחוס" את החיסונים כדי להגיע לכייל נוגדנים מסויים כמה שיותר מהר. כדאי לשאול את הרופא בטיפת חלב מהי הסיבה.

ג. מי יאשר לך בדיקת נוגדנים ולמה? בכל מקרה, רופא מאשר לך את בדיקת הנוגדנים- ממילא תצטרכי להתייעץ איו בנושא.

ד.אם אני זוכר נכון, לפי תדריך החיסונים אין מנת דחף לפוליו.

פולספגן

New member
כרגיל, הידע שלך בחיסונים הוא לא משהו למרות

שאתה מקדיש לנושא הרבה זמן.

לא רק ש"אין מנת דחף לפוליו", יש 2 מנות דחף לפוליו ואולי עכשיו יוסיפו את השלישית בעקבות ה"מגיפה", כאשר הראשונה בגיל שנה, השניה בגיל 7 והשלישית בגיל 13.

zlp

New member
אני תמיד שמח לרענן את זכרוני

שימי לב שסייגתי את דברי- הסתמכתי על הזיכרון. אף על פי כן את צודקת ואם אני לא הייתי בטוח היה עלי לבדוק את הדברים בכתובים.
אני מקבל את התיקון בשמחה.

http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/tadrich_Chisunim.pdf (עמוד 6)

פולספגן

New member
הטייטל כל כך משנה לך?

גם בייתר החיסונים המנה האחרונה לא כתובה שם כדחף.

zlp

New member
לא בהכרח

רק הראיתי שכשמדובר במנת דחף שמשלימה את הסדרה הראשונית יש נטיה לשכוח שהיא למעשה דחף ולא חלק מהסידרה.

פולספגן

New member
נטיה של מי?

כפי שהראתי לך, הם גם עושים את זה בייתר החיסונים, לרבות ה-MMRV שמנת הדחף ניתנת כ-5 שנים לאחר המנה הראשונה.

פשוט, יש כאלו שסופרים את מס' המנות ולא מתייחסים לשם שלהם.
המקום היחידי שהם כתבו שזה דחף הוא המקום שבו לא ניתן חיסון בהתחלה ורק אח"כ הוסף, כמו המשולש הקטן והפוליו.

בכל אופן, בעקבות הדיון שלנו, אני מניחה שהם ישנו וייעשו אחידות בשמות שהם נתנו.

הסבר לשמות

למען האמת, לא נתנו על זה את הדעת. פשוט לקחנו את זה מתדריך החיסונים של משרד הבריאות לפני כמה שנים - AS IS.
מאחר ואין משמעות לכינוי, לא רואה עניין גדול כאן.
יחד עם זאת, אולי לטובת פשטות ההבנה על ידי הקורא שעשוי להתבלבל - נשנה. תודה על תשומת הלב.

במחשבה שניה

נראה לי שיש ניואנס המבדיל בין מנות לבין דחף.

מספר המנות מיועד להביא לרמת נוגדנים מספקת בקרב כמה שיותר מהמחוסנים.
הדחף ניתן לאחר כמה שנים על מנת להתמודד עם דעיכת הנוגדנים אצל המחוסנים עם השנים.

נשאיר זאת כך.

פולספגן

New member
כפי שהסברתי אין לכם אחידות

ה-MMRV כפי שכתבתי ניתן לאחר כ-5 שנים.

הדבר היחיד שכתבת נכון הוא "מספר המנות מיועד להביא לרמת נוגדנים מספקת בקרב כמה שיותר מהמחוסנים" וזאת הסיבה שלא נותנים את מנות הדחף בצמוד למנות האחרות, אלא לאחר פרק זמן, כדלקמן:-
בצהבת B לאחר 5 ח' מהמנה השקדמה לה (השניה).
בצהבת A לאחר חצי שנה או 9 ח' מהמנה שקדמה לה (הראשונה).
במחומשת לאחר חצי שנה מהמנה שקדמה לה (השלישית)
וכו' ...

בשורה תחתונה, מנות שהן לא דחף נתנות בצמוד למנות האחרות ואילו הדחף ניתן לאחר מס' חודשים או שנים.

בנוסף, כפי שציינתי, אין לשם באמת משמעות ורק כדאי שתהיי אחידות.

למעלה