חיסכון באמצעות השאלה או שיתוף

חיסכון באמצעות השאלה או שיתוף

אחת הדרכים מיני רבות לחסוך בקניות הוא באמצעות השאלה או קנייה במשותף. כמה פעמים אנו קונים כלי עבודה, כלי מטבח, אביזרי גננות וכדומה ומשתמשים בהם לעיתים מאוד רחוקות. האם חובה לקנות מכסחת דשא עבור עבודה של 10 פעמים בשנה, או סיר לחץ או גגון לרכב כשמשתמשים בו כה מעט? מצד שני לא רוצים לוותר על מוצר או שרות כזה טוטאלית. הפתרונות האפשריים הם קנייה במשותף עם שכן או חבר. או השאלה מההורים ומאחרים. ספרו כאן באילו מוצרים או שרותים אתם נוהגים להשתמש מבלי לקנות. כמה זה חבך לכם? האם אתם ממליצים?

אתיר

New member
אני ממש לא ממליצה

אם אתה קונה לצורך הענין מכסחה עם השכן, עוד שבוע זה יעבור לגיסו שיש לו רק טיפה לכסח, אחרי שבועיים יעבור לשכן של גיסו.. ועד שבוע לבן דוד שגר במקום אחר.. וכשאתה תצטרך... תצטרך להמתין, בתקוה שמישהו יידע איפה המכסחה, ואם בדרך המכסחה תתקלקל.. מי יתקן? מי שקילקל?? " נשבע זה לא אני". אם זה כלי עבודה לא יקרים במיוחד ושמשתשמשים בהם פעם ב... אני בעד להשכיר, אם משתמשים בהם אני בעד לקנות אפילו אם יוצא יקר... הזול גם יוצא יקר. אישית לא אוהבת להשאיל ולקחת בהשאלה דברים.

maybesure

New member
כן

קנינו בעבר מכסחת דשא עם שכן וזה עבד נהדר. אף אחד מאיתנו לא השאיל אותה לאנשים נוספים. כיום יש לנו מכסחת משלנו, אבל גוזם גדר חיה השאלנו מאבא שלי. לאחרונה הוא נשרף (המנוע) ולא היה טעם לתקן אז קנינו חדש על חשבוננו בלבד ועדיין ישמש את הורי ואותנו. כלי מטבח לא ממש יוצא בשותפות, אבל זה רעיון נחמד! אולי נאמץ אותו. סיר לחץ אני משתמשת הרבה יחסית - אז צריכה קרוב וזמין ופנוי. אנחנו גרים קרוב מאוד להורי אז הרעיון גם ביצועי. תודה!!!!

ק א סי

New member
רציתי לכתוב לא אבל אז נזכרתי שכן ובגדול

אנחנו גרים בדו עם אמא שלי. אז יש בין שני הבתים חדר שירות ושוב מכונת כביסה ומייבש משותפים. כמובן שגם כלי הגינון ועוד כלים מיוחדים.

קרנית 1

New member
דוגמאות מהחיים...

בדיוק הדוגמאות שנתת, היו לנו בזמן האחרון... מכסחת דשא - שאלנו מהשכן, והוא בכלל ייבש את הדשא שלו, אז היא אצלינו, ובינתיים כשהיה צריך תיקון / דלק - אנחנו תיקנו... סיר לחץ - שאלתי משכנה, והגעתי למסקנה שאם חמותי / אמא שלי או מישהו כזה ירצה לקנות לי מתנה, שיקנה לי סיר לחץ... גגון לרכב / כלי עבודה לרכב- חשבנו לקנות במשותף עם אחי, שיש לו אותו רכב כמו שלנו, והגענו למסקנה שאנחנו מעדיפים שלא, כיוון שבדיוק שנצטרך, הכלים יהיו אצלו, ואז א"א לעבוד על הרכב... מה גם שאנחנו בעיקר עובדים על הרכב בסופ"ש, ואחי לא עובד בסופ"ש... אז אם זה נשאר אצלו, אנחו תקועים... בקיצור כאן אמרנו שעדיף לקנות לבד. באופן כללי דברים שהם יקרים ולא מתקלקלים - אפשר לרכוש בשיתוף, אבל דברים יקרים שעלולים להתקלקל, לא תמיד כדאי... אבל תמיד כדאי שכנות טובה, ויחסים טובים עם בני המשפחה...

למעלה