חיסכון

shani1711

New member
חיסכון

שלום לכולם, ישנן הרבה התייחסויות כאן בפורום על חסכונות. קראתי כאן על אנשים שממליצים לחסוך 10% מהמשכורת בכל חודש. האם הכוונה היא 10% מהמשכורת נטו? הרי יש לי גם פנסיה וגם קרן השתלמות (שתפתח 6 שנים מתחילת עבודתי) - זה לא חיסכון? תודה רבה מראש על התשובות.

shani1711

New member
אז הכוונה של אנשים שכותבים כאן

שצריך לחסוך 10% - היא לאנשים שאין להם קרן השתלמות? כי פנסיה בטח יש לרובם...

משרדית

New member
לידיעתך, להרבה מדי אנשים

במדינה אין שום חסכון, ולא קרן פנסיה ולא כלום. מבזבזים הכל עד הפרוטה האחרונה ונכנסים למינוס. אין מושג לזוג צעיר כיצד להתנהל וכיצד לכלכל את עצמו. עושים שטויות, ואין להם כישורי חיים מינימליים. רוב היוצאים לפנסיה מתקיימים מביטוח לאומי של כ 1200 שח לחודש. קרן השתלמות היא טובה מאד, מומלץ מאד להשתמש בה להשתלמות ולא, להמשיך ולחסוך. ושוב, 5% יש לחסוך להוצאות בלתי צפויות כגון אירועים, תיקונים, טיפולים רפואיים וכד' מירי

shani1711

New member
עצוב מאוד.. חבל שלא לומדים את זה

בבי"ס. הלוואי והיה שיעור - "כלכלת המשפחה". אפילו לבגרות... קרן ההשתלמות שלי היא 2.5% ממני ועוד 7.5% מהמעביד. שזה בסה"כ - 10% - לא רע... תודה רבה על התשובות שלך שני

חיסכון

היי שני בכל מישפחה נידרש חיסכון לכמה נושאים שונים ולא חיסכון אחד לכולם כי אופי החיסכון תלוי במטרה א. חיסכון לגיל השלישי בד"כ דרך מקום העבודה באמצעות קופות גמל וביטוחי מנהלים. ב. חיסכון להשגת יעדים כלכליים (קניית דירה, בר-מצווה, החלפת רכב, שיפוץ מטבח) ג. חסכון לאחזקה שוטפת (הלך מנוע, התפוצץ הדוד, החלפת מכונת כביסה) לכל חיסכון צריך לשים תג מחיר, יעד וערך החיסכון החודשי. כמה? תלוי בכל משפחה עפ"י היקף ההכנסות והיעדים של המשפחה.

shani1711

New member
היי אריק

קודם כל, אני עוד לא משפחה... אני בת 30, רווקה. כרגע זו רק משכורת אחת ולכן קשה יותר לחסוך (אני גרה לבד). זה לא אומר כמובן שאני לא מנסה לחסוך אבל כרגע זה בעיקר קרן ההשתלמות שלי והפנסיה. תודה

client

New member
ערב טוב

שלום וערב טוב, קראתי את הנושא בתחום החיסכון ואשמח לתת נקודה מתוך חיי. לפני כשנה בדיוק בניתי אקסל שבו מפורטים כל הכספים שלנו. הגיליון מורכב מחסכונות קצרי מועד - שנה עד 3 שנים שניתן להוציאם בטווח של בין 4 ימים לשלוש שנים טווח בינוני - 5-10 שנים טווח ארוך מעל 10 ופנסיה אני נעוקב אחרי האקסל הזה ברמה רבעונית כלומר כל 3 חודשים אשמח לעזור ואפילו אשמח לקבל עצה כיצד לנתח את הנתונים

goldy

New member
10% זה לטווח בינוני

המטרה בחיסכון זה שבסוף השנה תיהיה לך "משכורת נוספת", איתה תוכלי להשקיע וע"י כך להרוויח יותר מבאשר עבודה שכירה. עד 10% לא מרגישים בהבדל. כן הכוונה היא נטו, לאחר כניסת המשכורת לבנק ולפני ירידת החיובים. פנסיה זה חיסכון לטווח הארוך וקרן ההשתלמות זה לטווח בינוני-קצר. היתרון בהפרשה קבועה מהמשכורת היא שתוכלי לימשוך זאת בסוף כל שנה, ומדובר בסכום יפה למדיי
.

למעלה