חיסכון

חיסכון

שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לתוכנית חיסכון לטווח קצר בינוני מול קרן השתלמות. יש לי חסכון בבנק עם הפקדה חודשית לתקופה של 6 שנים, הבנק נותן בסביבות 2% לשנה וכן הצמדה למדד. המעסיק של אישתי לא פתח לה קרן השתלמות ומאחר ובקרן השתלמות הריביות הן לרוב גבוהות חשבתי אולי כדאי לפתוח קרן השתלמות עצמאית על שמה במקום תוכנית החיסכון. אני יודע שבמקרה כזה לא נקבל את הטבות המס על ההפקדות כפי שמקבלים שכירים אבל הריבית על הקרן פטורה ממס (בעוד שעל תוכנית חיסכון יש מס) וכן הריביות הן גבוהות יותר (כמובן שיש את כל התקרות לפטור אבל אנחנו לא מגיעים לשם עדיין
). טרם הגעתי להחלטה ושמעתי דעות לכאן ולכאן. מה אתם חושבים על צעד כזה? האם זה צעד חכם? תודה

קרן-השתלמות

קרן-השתלמות, על-אף שמה, מהווה תוכנית חיסכון לכל דבר ועניין! עובדים שכירים יכולים להפקיד בקרן-השתלמות רק באמצעות המעביד, ואין אפשרות להפקיד באופן עצמאי. הצעתי לבקש מהמעבידשל אשתך לפתוח קרן השתלמות לאשתך ע"ח הברוטו שלה מבלי להגדיל את עלות המעביד. מבחינת המעביד "תוספת שכר" או הפרשה לקרן-השתלמות זה אותו הדבר. העלות למעביד היא זהה. הרווח של אשתך ינבע מאי תשלום מס פעמיים א. בשלב ההפקדה (זה יורד מהברוטו) ב. בשלב המשיכה, פטור מרווח הון.

אז זה גם מה שאני חשבתי

עד שדיברתי עם קרן השתלמות כלשהי והם אמרו לי שאין שום בעיה לפתוח קרן עצמאית גם ללא התערבות המעביד. את הכסף אפשר להעביר בהוראת קבע ולא דרך המשכורת. הם ציינו שבמקרה כזה אין הטבת מס על ההפקדה.

נצאב

New member
חארטה

רק דבר טוב אחד יש בקרן השתלמות וזה: השכיר מפקיד 2.5 אחוז משכר הבסיס שלו המעביד מפקיד עוד 7.5 אחוז התשואה השנתית היא לא מי יודע כמה אבל על כל שקל שאתה שם,המעביד שם 3 שקלים ואין מס אבל זהו תשואה שנתית היא לא מי יודע מה

Itzik RDVC

New member
אתה טועה מאוד!!!

ראשית לך ותבדוק, היום קרנות שעשו רווחים מאוד יפים. חייבים להסתכל על כמה שנים אחורה ולא על מה שקורה עכשיו. אבל בכל מקרה זה לא העיניין. הדבר הכי טוב בקרנות השתלמות הוא לא קשור לכספי מעביד אלה למס. תשאל כל עצמאי והוא יודע (אם יש לו יועץ מס טוב) שהוא לפני סוף השנה מפקיד סכום מסויים בקרן השתלמות וזאת כי המדינה נותנת פטורים שונים ממס כאילו זו הייתה השקעה לפנסיה אבל זכותנו למשוך אותה לאחר 6 שנים. זה עד כדי כך שווה (הטבת המס) שלפעמים שווה להשאיר את הכסף בקרן גם אחרי שאפשר למשוך כי הריווחי הריבית לא ממוסים. יש היום הרבה אופציות של קרנות שמשקיעות בצורות שונות, סולידיות יותר וסולידיות פחות וצריך פשוט לבחור את המתאימה לכל אחד. ההוכחה לכמה זה כל כך טוב, הוא שבכל שנה בזמן שיחות על תקציב המדינה משרד האוצר מנסה שוב ושוב למסות את הקרנות מול לחץ של הועדים הגדולים שלא מוכנים לאבד את ההטבה!

נצאב

New member
הידועות כנרת וקהל

כמה אתה חושב הן עשו בשנה האחרונה שלפניה שלפניה שלפניה

נצאב

New member
אני מרגיש

שהקרן השתלמות שלי זזה רק בגלל ההפקדות כל חודש

מידע נוסף בנושא קרן השתלמות

ניתן למצוא באתר חדש המוקדש לנושא: קרן השתלמות - חיסכון כדאי או לא? כיצד בוחרים בקרן ההשתלמות המתאימה ביותר? אילו סוגי קרנות השתלמות קיימות? מה ההבדל בין קרן השתלמות לעצמאים לעומת שכירים? תשובות לשאלות אלו ונוספות באתר חדש העוסק בנושא.

למעלה