חיפויים ומחירים

gavish

New member
חיפויים ומחירים../images/Emo35.gif

הי, אני מעוניינת לעשות מסלעה באחת מפינות הגינה והייתי רוצה לדעת אם למישהו יש מידע לגבי מחירים. אני יודעת ששק טוף ושק חלוקי נחל, בגודל בינוני, של 30 ק"ג עולים בערך 15 שקלים. הגנן שלי העריך את כמות החיפוי בכ-30 שקים (אפילו אם הוא מגזים ב-20% זה המון). אז אם אמצא ספק שאצלו המחירים קרובים יותר ל-10 ש"ח אוכל לשלוח בקרוב תמונות של אותה מסלעה. ומה לגבי הסלעים התוחמים ומחירם? אז, אם אתם יודעים על ספק באזור המרכז-שפלה (נו טוב, גם בשרון) שמחיריו טובים, אודה לכם מאוד. תודה. יעל.

Joe3

New member
חסרים נתונים

הי גביש, על מנת לנסות להעריך דרוש בתןר התחלה קצת נתונים על המסלעה שטח רבוע, גובה, מס´ מפלסים וכו´ אם תוכלי לצין אנסה להעריך

gavish

New member
אוף אני גרועה בהערכות ../images/Emo4.gif

יש לי פינה עם מספר קקטוסים מדהימים, אך הם מאבדים מיחודם ולכן הייתי רוצה ליצור מעין מסלעה בת מפלס אחד, רצוי בחיפוי של חלוקי נחל (אולי בשילוב של טוף, אולי לא, עוד לא הוחלט) כדי להדגיש אותם. השטח הוא בערך רבע עיגול בעל רדיוס של כ-5 מ´ (פלוס מינוס). תודה.

Joe3

New member
טוב אלו הערכותי (בע"מ)

רבע עיגול ברדיוס 5 מטר = בערך 20 מ"ר שק טוף הנמכר לדוגמא בהום סנטר ב 14 ש"ח, לפי הערכתי יכול לכסות 1 מ"ר (אגב אינני בטוח שמשקלו 30 ק"ג ולדעתי חלוקי נחל יקרים יותר אך אין לי מידע לגבי מחירם). לפי זה יוצא שאת צריכה 20 שקים ולא 30 והגנן שלך "טעה ב 50% ולא ב 20% והמחיר הכולל 280 ש"ח כל זאת כמובן תחת הנחה שהחפוי מבוצע בשיכבה אחת וחלל המסלעה ממולא באדמה. לגבי הסלעים עצמם, אין לי מידע.

gavish

New member
תודה ../images/Emo51.gif

על העזרה. מלבד האדמה שנצטרך, נראה כי אם נשתמש בטוף, נצטרך שכבה אחת ´מרופדת´ היטב (בוא נאמר שכבה וחצי), ואם חלוקי נחל אז מספיקה שכבה אחת. חוץ מהום סנטר והמשתלות בסביבות רחובות, יש לך רעיונות היכן אולי אמצא ספק עם מחירים טובים יותר?

למעלה