חיפוי מחסן

bar1232

New member
חיפוי מחסן

אני בונה מחסן בימים אלו ומתלבט על החיפוי. ההתלבטות היא בין לוחות דיקט 4 או 6 מ"מ לבין לוחות OSB 12 מ"מ. שימו לב שאין בהתלבטות לוחות עץ אורן או עץ מלא אחר , בגלל השיקול הכספי (אני מאמין שבקיץ הבא אחפה את החיפוי בנוט פדר של אורן.) הגג יהיה OSB 16 מ"מ מחופה בדמויי רעפים מזפת וכך ישאר. אבל בינתיים צריך לעבור את החורף והמחסן חשוף לרוחות ולגשמים. מישהו חושב מה עדיף ?

yulevi

New member
עדיף OSB

החומר עמיד הרבה יותר טוב מדיקט בגלל שיטת הייצור שלו הדבק שמחבר את השבבים יותר מעין ציפוי בשיטוטיי בשנים האחרונות ברומניה ראיתי כל מיני מבנים מOSB שכוסו בלכה מגוונת ועומדים באויר הפתוח מבנים בסגנון של שירותים ציבוריים בטבע עמדות קופאים באתרי טבע ועוד,תראה באתרים שבונים בתי עץ שימושים בOSB כל החברות הרציניות שבונות בתי עץ משתמשות היום ב OSB מאחר והפרסום אסור בפורומים אלח לך קישורים דרך תיבת המסרים באתר ותקרא את המפרטים הטכניים

bar1232

New member
תודה, אבל בוא נמשיך לנתח את זה.

בדוגמאות שצירפת חיפוי ה-OSB הוא רק תשתית לחיפוי עץ מלא שאותו כאמור אתקין רק בעוד שנה. השבוע אני מתכוון להתחיל ולסיים את בניית המחסן. אקבע מסלולים (מסילות, כמו לקירות גבס) ברוחב של 5.2 ס"מ אבל עם עובי פח של 1.5 מ"מ (במקום 0.5 מ"מ של הגבס) לתוך המסלולים אכין מחיצות דיקט 4 או 6 מ"מ (או OSB) שסביבם ולחיזוקם עץ אורן 5 על 4.5 מקובע עם מסמרים או ברגים וכל מחיצה כזאת היא אחת מדפנות המחסן. בחזית המחסן אקבע דלת וכל החזית תחופה בנוטפדר אורן 10-15 ס"מ רוחב נטו.(רק בחזית עץ מלא, בינתיים.) את שאר החיפוי מסביב למחסן אשאיר בינתיים מ-חיפוי הדיקט או ה-OSB ואותם אצבע בלכה או צבע דוחה מים עד שבשנה הבאה אחפה אותם בעץ מלא. אני יודע ש-OSB עדיף ואני מחפש חיזוקים דווקא לדיקט בגלל מראהו היותר אסטתי ונדמה לי שלמרות שהדיקט פחות טוב אלך דווקא עליו. ועוד משהו. ה-OSB בא במינימום עובי 12 מ"מ והוא כבד מאוד ביחס לדיקט. ובנוסף, בדוגמאות שהבאת , ה-OSB נועד להוות שכבה שעליה מחפים בעץ מלא ובכל מקרה אינה עומדת בזכות עצמה. מה אתם אומרים ? שבוע טוב, יוסי

Ron 99

New member
גם אני ממליץ OSB

למרות שאתה רוצה דיקט, OSB הוא הדבר המתאים. לא יודע גודל הדפנות (אורך, רוחב) אבל דיקט 4 בפורש חלש מאוד ו 6 גבולי, תלוי בגודל. הדיקט דורש תמיכה באמצע כדי שלא יקבל בטן. OSB הוא מבודד ועמיד ברטיבות. נכון: הרבה פחות יפה.

bar1232

New member
מידות

בעיקר בגל האסטתיות אני מעדיף את הדיקט. גובה המחסן הוא 2.20 מטר ומידותיו 3 על 3 מטר. מה שחשבתי , לבנות מעץ אורן 4.5 על 5 ס"מ מסגרת במידות 2.20 מטר (גובה) על 1.0 מטר (רוחב) , על המסגרת להדביק (ולחזק במסמרים) לוח דיקט 6 מ"מ במידות ה-נ"ל (אני יורד מ-4 מ"מ) וכל יחידה כזאת תיכנס לתוך המסילה שתותקן כבסיס המחסן. אני חושב שאם אבחר בדיקט 6 מ"מ שרוחבו מטר אחד לא אזדקק לחיזוקים נוספים למניעת בטן, גם בגלל שהיחידות עומדות אנכי ולא שוכבות. OSB באמת עומד ברטיבות? אפשר להשאיר אותו בגשם והוא לא יתפרק? ואיך דיקט בעניין עומד בגשם?

Ron 99

New member
הייתי מוסיף עוד אורן באמצע

כך שהפנל יצאה 1 מטר על 1.1 מטר (פחות ביגלל העובי של האורן. בכל מיקרה צריכים לצבוע את השתים שלוש שיכבות גם את האורן ואז הדיקט יהיה עמיד במים. אם דיקט, צריכים להקפיד לצבוע את העובי כדי למנוע חדירת מים בין השכבות.

yulevi

New member
שים לב

כתבתי שגם ראיתי מבנים בציפוי החיצוני היה OSBצבוע בלכה ועמיד בתנאי מזג אויר סוערים ,ונכון העיה היא האסטתיתשל הלוחות

למעלה