חיפוי מטבח

חיפוי מטבח

אני לא יודעת מה לעשות. עשינו מטבח פורמיקה לבן מבריק עם קלפת פורמיקת בטון שיש אפור 3040. נותנים לנו בסטנדרט קרמיקה 20/50 לבן מבריק. בהתחלה אהבתי אבל עכשיו זה מרגיש לי כמו שירותים...

חשבתי על קרמיקה מעט אפורה, לבן עם מריחות אפורות אבל אז זה נראה לי קצת קודר. הבעיה שבעצם הקלפת בטון בחזית המטבח זה כמו תמונה כי זה מירקם בטון לא אחיד הולך במן מעגלים. מאד אהבתי אבל מה אעשה בקרמיקה...

יש עוד רעיונות? הלוואי שהייתי לעשות זכוכית אבל זה לא בתקציב.

batno1402

New member
גם אני הזדכיתי על חיפוי הקבלן.

נראה לי ממש בית חולים.
גם אצלי-פורמייקה לבנה, מבריקה.
הלכתי לחפש חיפויים. ראיתי משהו שמאוד מצא חן בעיני, והוא לא דווקא חיפוי למטבח. אלא אריחי קרמיקה,שבוחרים בעיקר לאמבטיה. הם הרי עמידים,כי צריכים לעמוד באתגרים כמו לחות,רטיבות וכוי.
לבסוף- התפשרתי קצת על השיש, והשארתי תקציב לחיפוי זכוכית.

אשמח לשמוע על הזכוכית. מה בחרת וכמה עלה?

אם אקח זכוכית אני לא רוצה מצוייר אלא משהו חלק...

אני לוקחת שיש קבלן. על כיור לא התפשרתי...

וגם על האריחים שמצאו חן בעינייך - אם אפשר לפחות לתאר.

batno1402

New member
בבקשה

על הקלפה אצלי, יש ציור של פרח גדול-וורוד.
מצאתי באלוני -אריחים -שמנת עדינה- עם עיטורי תחרה. 30 על 90.
הייתי בטוחה שזה מה שאקח,אבל כשקניתי את השיש-אצל מזרחי(ספק קבלן)-נתקלתי בזכוכית-תכלכלה מאוד עדינה, וחשבתי שזה ישבור את המראה הלבן(גם השיש -לבן).
בשביל אורך--בסביבות 4 מטר. על גובה-60-כולל חיתוכים,,סרגל אחורי, עבודה,הובלה -שילמתי כ4500 ש"ח. יכול להיות שיהיו מעט שנויים,אחרי מדידה. כמובן שעשו הנחה, כי הזמנתי שיש למטבח ולארונות אמבטיה. האמת שחשבתי שהזכוכית,כולל התקנה, תעלה הרבה יותר.

מרי פופ

New member
יופי יש לי אותה במשרד וראיתי עכשיו, זה בצבע גרייז' מאוד יפה

לא אפור קר, אלא אפור בז' בצבע נעים.
לא הייתי הולכת על חיפוי אפור, מסכימה איתך לגבי העגמומיות של חיפוי אפור במצטרף לשיש אפור כהה... אבל מצד שני גם לא על לבן מבריק.
לטעמי אפשר להמשיך עם לבן אבל מט, הייתי הולכת לכיוון של בריקים ארוכים (אורך 30) לבנים ומניחה אותם בצורה ישרה, לא של בניה.

Iris Design

New member
מה עם אריחי תלת מימד לבנים?

כלומר עם דוגמאות קוויות או מעוגלות?
יש לבנים ויש אפורים בהירים וזה מוסיף קצת עניין למטבח.

גשי למודי או שיש אלוני. את צריכה לראות מה יפה בעיניך וחשוב שתשימי לב שאין פנות חדות כך שקל לנקות את האריח.

שווה לעשות סיבוב בחנויות קרמיקה כי גם אם אלו לא הספקים של הקבלן שלך, מדובר בכמות קטנה בסכ״ה וההתקנה גם היא לא יקרה פר מטר.

מצרפת לך דוגמאות כדי שתדעי על מה מדובר.

הייתי באלוני לפני שראיתי את ההודעה הזו

ראיתי אריחים 10/33 ו- 10/30 - סינים. האם זה בסדר סיני?

ב. לא יודעת מה לבחור - מט או מבריק? תמי הצעת לי אחד על השני - אם אפשר לדעת למה? אהבתי יותר את השתי וערב.
ולמה מט ולא מבריק?
גם באלוני הציעו לי מט.

וואי אני אהבתי את התלת מימד אבל בטח זה יקר. יש לי 3 מטר אז זה בטח יצא אלף ש"ח משהו כזה?

אהיה מחר שוב :) איפה זה מודי? הייתי בבני ברק

Iris Design

New member
הכל בסדר

טורקי זה בסדר, סיני זה בסדר, ספרדי זה בסדר. זה פשוט תלוי איזה סיני ואיזה ספרדי, ואומר - כשנוסעים לאיטליה רואים המון נעליים, גם כאלו שהן ממש באיכות ירודה, קרי ארץ המוצא לא בהכרח מעידה על האיכות, אבל היצרן והספק המקומי והאחריות שהם מספקים כן אמורים להעיד דבר או שניים. וגם - קשה לראות בעין לא מקצועית את איכות האריח.

תלת מימד זה לא בהכרח יקר, יש מבצעים אבל חשוב למצוא את האריח המתאים, גם מבחינת הנראות וגם מבחינת התחזוקה. פשוט צריך לחפש ולא להתיאש.

שוב, גם אם מדובר ב-600 ש״ח למטר, השאלה היא כמה מטר רבוע יש לך במטבח, כך שבמצטבר זה לא נורא כ״כ.

אם אפשר עוד 3 שאלות?

א. למה מט?

ב. הגובה מתחת לקלפות 53.6 ואיאלץ לחתוך אבל ידעתי ולא נורא. הבנתי שתמיד החיתוך קרוב לארונות. אבל אני מתלבטת מה לעשות במקומות שאין ארון עליון. יש לי קיר אלכסוני ושני צידי הקלפה בחזית.
בחברת המטבחים הציעו לי לעלות ל- 70 כדי שלא יהיה חיתוך וכן יראו הבדל כי אחרת זה מכוער. ניתן לעשות 70 כי זה 10/33.
ג. מה יפה יותר בחיפוי בבנייה? אריח 10/33 או 10/30? אני אהבתי יותר את ה- 10/33

למעלה