חיפוי קיר למטבח

mica35

New member
חיפוי קיר למטבח

אנחנו מתכננים מטבח חדש. אין לנו בכלל ארונות עליונים! הארונות יהיו בגוון שמנת, השיש לא הוחלט עדיין, או משהוא בהיר ועדין או צבעוני (ירוק דשא, כחול אם נצנצים וכו'). איך בוחרים חיפוי לקיר? האם חייבים קרמיקה אני שונאת את הקרמיקה שכולם עושים, במיוחד שלא יהיו ארונות עליונים אז לא יהיה מה שיתחם אותה. גם חיפוי שכולו שיש שממשיך את המשטח של השיש אני לא אוהבת. האידאלי מבחינתי זה להשאיר את הקיר כמו שהוא, האם זה אפשרי או שהלחות תהרוג אותו? ואיזה עוד אופציות, חומרים ורעיונות יש לאזור שמעל השיש?

יעל ט

New member
צבע שמן

אפשר לצבוע בצבע שמן אפילו לבן בצבע של הקיר ואז כמעט לא רואים אבל אפשר לנקות

alma55

New member
יש צבע שמן לא מבריק? ומה עמידותו

לניקוי שחוזר הרבה פעמים. מתחבטת באותה שאלה חשבתי לצפות בשיש כ 10-20 ס"מ מהקיר ובא לציון גואל, מה דעתכם

mica35

New member
זה גם מה שהציעו לנו מהשיש

לעשות עוד חיפוי של 10 ס"מ על הקיר. השאלה אם האם באמן בא לציון גואל, כי אם 10-20 ס"מ מספיק אז למה לעשות בכלל? מה נותן ה10-20 ס"מ? הם לא מגינים על כל הקיר מלכלוך ולחות?

alma55

New member
יש לי הרגשה שרוב ההשפרצות

עפות קרוב למשטח העבודה. אבל לא ערכתי ניסוי. מאחורי הכריים זה סיפור אחר לגמרי נראה לי שצריך לחפות עד קולט האדים

פיחס - צבע שמן?

זה סגנון של שנות ה-50. פסה לגנמרי וגם מגעיל בלי קשר לתקופה כזו או אחרת הפתרונות שלי: 1. לייסט רחב שירחיק את השולחן מהקיר 2. משחק עם קרמיקה בחלק מהקיר המועד לפורענות 3. טפט בצבע הקיר

קנגה רו

New member
משונאת קרמיקה אחת לשניה

במטבח האוטימטיבי שלי - סרבתי בכל תוקף לקרמיקה. (עברתי על כל הכללים שגם במטבח ריצפתי בפרקט והאמא הפולניה שלי כמעט תתעלפה). גם לי לא היו ארונות עליונים (גמדה) ועליתי עם המשטח (אצלי זה היה אבן קיסר) 10 ס"מ והקיר נצבע בצבע קיר רגיל לחלוטין ועוד מגוון. התוצאה היתה לפחות בעיני מקסימה!!! ולא היתה לי שום בעיה לקחת סמרטוט לח ומידי פעם להעביר על הקיר. עכשיו ככה, כל צבע חוץ (טיח חיצוני ויש היום מאוד יפים ומגוונים) עמידים מאוד (אם יכולים לעמוד בתנודות מזג האויר אז המהפך במטבח קטן עליהם...) ויפים מאוד. זה פתרון אחד. צבע שמן - לעומת זאת מאוד צרך להזהר איתו - בעיקר כי הוא מצריח הכנה טובה לקיר ולצבע שמן, מכיוון שהוא לא "נושם" יש נטיה להגיב לא טוב לחום ולחות (מפתח בועות ומתפוצץ...) עוד פיתרון - זה חיפוי זכוכית (יקר ומריך איש מקצוע, אבל התוצאה בהחלט יפה. אם את בשלנית - אז צריך לחשוב טוב טוב על הריק מאחורי הקיריים - וגם כאן, טיח חיצוני הוא פתרון טוב למדי. היתרון הגדול בצבע "רגיל" הוא הקלות (והעלות) היחסית בחידושו.

חיפוי קיר מזכוכית זה מאוד יקר

בזמנו הלכתי לברר כמה יעלה חיפוי של בערך 8 מטר לקירות שלי במטבח - רצו מעל 5000 ש"ח.

alma55

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

כמה זמן אחרי ואת עדיין מרוצה מנקיון הקיר? ושאלה שניה פרקט או פרקט למינציה? איך זה נראה במטבח לאחר מספר שנים? מה עושים כשצריך לגרור כסא לשולחן האוכל ועליו יושבת זאטוטה כבדה למדי? לא חורץ את הפרקט ושובר את הלב. מבחינתי שכל הבית יהיה פרקט אבל מה תעשה העוזרת שרגילה לשפוך דליי מים על הרצפה?

nati desgine

New member
אפשר גם שיש

יש לי מפעל לעיבוד שיש ורוב האנשים מחפים בקרמיקה אך אפשר גם לחפות בשיש באותו הגוון מאוד פרקטי ואסטטי ליצירת קשר: עינת 04-8418572

נומוש

New member
כמה רעיונות אולי מעט פרועים....

1. משטח מראה או חלקי מראה - בחיתוכים ישרים או מעוגלים. 2. נירוסטה מוברשת (אינה מוכתמת בנגיעה) 3. איזשהו סוג של שליכט שעליו תצבעי בצבע רחיץ או אפילו ספריי צבע (תתענייני לגבי סוגי צבעים בחנויות יצירה). יוסיף טקסטורה מעניינת לפי סוג המריחה. 4. משטח פוליאסטר עם הטבעות בתוכו (עלים, חפצים קטנים וכד')- בהזמנה אישית מבעלי מקצוע / אמנים. בהצלחה

היום ישנן המון אופציות, גם כאלה

הנוגעות למשחקים בשיש (הכנסת פסיפס), קרמיקות שנראות כמו פסיפס, חלוקי נחל, מתכת ועוד.. ההמלצה האישית שלי נוגעת להיותי אמא וגם מה לעשות עקרת בית. ההשפרצות במטבח נוגעות לא רק לשמן, תבלינים ורטבים המגיעים מאזור הכיריים, גם רחיצת כלים והכנת אוכל, מעיפה שיירים לכל כיוון, עשי לעצמך טובה ומצאי סוג חיפוי אשר לא ידרוש תחזוקה קשה מידי, הרי לא חסרה עבודת תחזוק בתחומי הבית. המוטו שלי אומר, שהמוצר (מטבח במקרה שלך) היפה ביותר בסביבה מלוכלכת נראה רע. יום נפלא...

לדעתי- לעלות עם השיש

20 ס"מ, כך שלא כל הקיר מחופה בשיש והיתר להשאיר כמו שהוא נראה לי שאם לא תחפי בכלל הקיר יחטוף רטיבות ולחות מכל ניגוב של השיש, שלא נדבר על משהו שנשפך על גבי השיש.

היום ראיתי קרמיקה מהממת

שלא נראית בכלל קרמיקה אלא כאבן [זה גרניט פורצלן] גודל האריח הוא 45על 15 ויש אפשרות לשלב לייסטים דקים יותר. ממש לא מזכיר שום סוג של קרמיקה כאמור - לא את ה 10 על 10 שנמאס כבר, ובטח שלא אריחים גדולים יותר. אני מצטרפת לדעתה של אדריכלית. מטבח יפה ומלוכלך נראה רע. באיזור הבישול חייבים חיפוי. שום קיר ערום או צבוע לא יעמוד בפרץ לכלוכי הבישול, החום וההשפרצות.

למעלה