חיפוש אחר ביצוע לשופן

ניר4819

New member
חיפוש אחר ביצוע לשופן

אחרי שהשגתי את הקונצ'רטו לכינור של בטהובן עם גארדינר (ותודה לממליץ), הנה בקשה נוספת להמלצה: הסונטות לפסנתר של שופן. מהו הביצוע המומלץ, לטעמכם? (יש לי ביצוע של אחת מהן, נדמה לי שזו הראשונה, עם לאזיץ' על הפסנתר - ביצוע מופלא ומדהים, לטעמי, כמו כל הדיסק הזה שבו לאזיץ' מנגן את שופן בצורה מלאת אנרגיה ועוצמה אדירה).

yonti261

New member
הצעה לביצוע

בסדרת encure של EMI יצא דיסק בו ברנבוים מפליא לבצע את הסונטות מס' 2 ו-3 ועוד כמה יצירות קטנות יותר של שופן.לפי הכרטיס שלך אתה ממרכז הארץ,ככה שלא ייקשה עלייך בטח להגיע לסניף צליל ברמת השרון.יש שם מבצע תמידי ושווה ביותר של ארבע דיסקים של סדרת encure ב-100 שקל.זה כדאי.בכלל החנות הזאת ממולצת מאוד.בבקרי שישי בחור בשם קדם (שכותב הרבה בפורום של ynet) עוזר לקונים במחלקה הקלאסית של החנות ועד עכשיו כמעט אף פעם הוא לא פספס את הטעם שלי בהמלצות שלו.

amitmis

New member
כמובן שרובינשטיין, אבל...

ממה בהישג יד - קצריס הענק מנגן סונטה של שופן באופן מדהים, לדעתי, ביוטיוב. חפש ומצא (אם לא - פנה לעזרה ממני).

jonbaum

New member
אני לא יודע אם הוא הקליט את הסונטות

אבל פעם שמעתי את הסונטה השלישית ברסיטל של הפסנתרן הפולני Piotr Anderszewski והיה פשוט מהמם. שווה בדיקה.

lvb

New member
ההמלצות שלי...

ראשית, רובינשטיין הוא תמיד, אבל תמיד, קנייה טובה כשמדובר בשופן. זה קלישאתי לומר, אבל זה נכון. את הסונטה הראשונה של שופן אינני מכיר, והיא לא נחשבת חלק מהרפרטואר הקונצרטנטי של שופן. הביצועים האהובים עליי הם של הורוביץ לסונטה השניה, ומרתה ארחריץ' לסונטה השלישית. למיטיבי הלכת שבינינו, מעניין להקשיב למה שגלן גולד עושה לסונטה השלישית...

L m a o

New member
אני לא מת על גלן גולד, איכזב בכמה ביצועים.

שופן שלו לא יצא לי לשמוע.

גם אני אשמח לדעת../images/Emo9.gif

אני מאוד אוהבת את יצירותיו של שופן. בדיוק עתה מתכוונת לצפות ב-DVD בבלט הסילפידות שמאוד אוהבת.

L m a o

New member
גיללס, רחמנינוב, הורוביץ, ארחריץ' ,צימרמן.

ואפשר גם הורוביץ, לא שמעתי אבל שמעתי אותו מנגן שופן והוא לא רע בכלל.

svevo

New member
אם אהבת את לאזיץ'

שאגב, מנגן את הסונטה השניה (הראשונה, יצירת נעורים, מנוגנת לעתים רחוקות), בטח תאהב את פוגורליץ' שהקליט ארבעה דיסקים מיצירותיו של שופן. (יש גם DVD מוצלח עם ביצוע מרתק לשלישית). נסה גם את יונדי לי, יופי של פסנתרן. לאזיץ', אגב, יופיע באילת עוד חודש, במסגרת הפסטיבל למוזיקה קאמרית. אני ממליץ בחום על הראוול שלו.

ניר4819

New member
שמעתי את הראוול של לאזיץ'

אני לא מאד משתגע על מוסיקת הפסנתר של ראוול, אבל הפאוון, בידיו של לאזיץ' פשוט... וואו... אין לי מילים. מדהים. תודה על ההמלצות - נראה לי שבאמת אלך על פוגורליץ'.

למעלה