חיפוש אחר בשר מתאים לאפייה ממושכת

my dark side1

New member
חיפוש אחר בשר מתאים לאפייה ממושכת

שלום לכם,
לאחרונה גיליתי את נפלאות הכנת שפונדרה בחום נמוך וממושך למספר שעות.
לצערי הרב איני יכולה לאכול את כמויות השומן שבנתח השפונדרה ולכן אני מחפשת נתח דל שומן שניתן לתבל, לשמן קלות ולשלוח לכמה שעות בתנור.
ניסיתי עם עוף ויצא טעים מאוד, אבל לא פותר את הרעב לבשר בקר שתקף אותי לאחרונה.
האם מישהו יכול להמליץ על נתח בקר עם כמות שומן סבירה יחסית שמתאים לאפייה ארוכה ללא תוספת נוזלים?
 

פוקסי99

New member
אני משתמש בשריר הזרוע

שהוא דל כולסטרול .וכמו כן בסינטה שגם הוא דל בכולסטרול
 

my dark side1

New member
סינטה נשמע כמו נתח מצויין.

אפשר להשתמש בנתח טרי או שיש צורך בנתח מיושן?
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לא בטוח אם סינטה תצא כמו שאתה רוצה. שווה לנסות כתף

גם יותר זול.
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אני באופן אישי לא אוהבת סינטה לבישול ארוך

מבינה אותך בסלידה מהכמות הגדולה של השומן בשפונדרה, אבל סינטה לטעמי הוא קצת ה"קיצוניות השניה"- אין בו שומן כמעט בכלל. אני בבית כן מכינה משפונדרה, אבל בעת האכילה מורידה את שכבת השומן הגדולה.
 

חיהק

New member
בשר

מסכימה עם קודמיי שריר הזרוע חלק מעולה ( נקרא גם מוזה ) וכמובן הסינטה אם יש צורך להמנע משומן, בשרו טעים גם קר בתוך כריך, מעדיפה לבישול ארוך שפונדרה, גוש שלם אנטריקוט של 1-1.5 ק''ג .
בוודאי ובוודאי תמיד עדיף לקנות בשר טרי שעבר יישון, בקנייה אצל קצב שנותנים בו אמון .
 

TCHM

New member
סינטה לבישול ארוך?

זה אמנם נתח עם מיעוט שומן אבל אינו מיועד לבישול ארוך
בשום פנים.
הנתח שכדאי להשתמש הוא צלי כתף שבו פס ג'לטין ששומר
על בשר שיהיה עסיסי או אוסובוקו/שריר.

אין צורך בשימוש בבשר מיושן לבישול ארוך, יישון טוב לצלייה
בלבד אם בתנור/בגריל/במחבת.
 

avico2591

New member
תדע לך מחיר נמוך - צריך להיות מנורה אדומה

לאיכות ירודה
 

almogi

New member
סינטה מצוין לרוסט ביף

נתח של 2-2 וחצי קילו. הנתח עצמו אינו מכיל כמעט שומן פרט לשכבת שומן עליונה (שלא כדאי להוריד אותה).
&nbsp
מורחים את הנתח בחרדל, פלפל שחור ושמן זית (או בחמאה למי שלא מקפיד), עושים חתכים קטנים ודוחפים פנימה שיני שום. מכניסים לתנור ב 250 מעלות לרבע שעה. מנמיכים ל 180 מעלות וצולים עוד 20 דקות למדיום ריר או 30 דקות למדיום. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח 10 דקות ופורסים. נהדר גם לסנדוויצ'ים למחרת.
&nbsp
לבישול ארוך: כתף, צלי כתף, פילה מדומה והנתח האהוב עלי - מכסה אנטריקוט (קשה להשיג כי בד"כ הקצבים משתמשים בו לבשר טחון).
 

avico2591

New member
מכסה אנטריקוט אולי בקצבים טובים

כי לא כולם יכולים להרשות לעצמם להשתמש בזה.
 
למעלה