חיפוש אחר מכשיר קטן. ק-ט-ן. קק-טט-ןן!!!!!

G Gabi

Member
חיפוש אחר מכשיר קטן. ק-ט-ן. קק-טט-ןן!!!!!

קטן. הן בגודלו הפיזי. הן בתקציב. קרוב משפחה שה-Sony Xperia z3 compact שלו עבר כבר 4 או 5 החייאות מוצלחות. הקרוב נכנע ללחצים מבחוץ והוחלט עבורו שהוא רוכש מכשיר חדש. הסוני המדובר, גובהו 127.3 מ"מ. קטן. נהדר. התקציב לא רלוונטי לרכוש את "היורש" Sony Xperia XZ2 Compact ה'עדכני' (שיצא לשוק לפני כשנתיים). מחירי יד2 בארץ? הזויים. למשל, לפני 11 חודשים קניתי בגרמניה Huawie p10 במצב מ-ו-ש-ל-ם. כולל הערכה המקורית כולה. המחיר? סביב 120 יורו, 470-500 ש"ח. יד2 כעת? המחירים שאנשים מבקשים היום עבור הדגם הזה סביב 700 ש"ח. מבחינתי ה-Huawie p10 אפשרות נהדרת. אבל יד2 פשוט הזוי. לרכוש מכשיר כזה מסין? תודה אבל לא תודה. הם לא חדשים. אין בי אמון בסיניים ברכישת מכשירים משופצים. כבר אין מכשירים בגודל 130 מ"מ במחיר נורמאלי. אם מישהו מכיר - בבקשה בבקשה הפנו אותי. האפשרות הסבירה ביותר שהצלחתי למצוא היא את ה-Sharp Aquos S2 בכ-$115 לפני מיסים. מפרט המכשיר: https://www.gsmarena.com/sharp_aquos_s2-8797.php הנתון החשוב: גובה, כ-142 מ"מ. גדול. אבל לא עצום. חסרון, מכשיר שיצא לשוק לפני 3 שנים. מי יודע מה מצב הסוללה. אבל, לצערי, לא מצאתי שום חלופה הגיונית אחרת. אף לא אחת. מישהו מכיר? המלצות? כיוון? לו והיה רלוונטי לרכוש משומש ומישהו היה מביא מאירופה... היה נהדר. אבל, לוח הטיסות שומם למדיי.

z1george

Member
מנהל
ההונור 8 הפרטי שלי, למכירה

מידות של P10 , צר, מסך 5.2, מצלמות כפולות, טביעת אצבע מהירה מאד, ארבע ג'יגה ראם, הטענה 18w, יש שקע אזניות, nfc, IR יש קופסא והכל, נקנה באמזון UK 400 שקלים כתוב לי בוואטסאפ אם מענין אותך

במאמר מוסגר, לא ברור מדוע השוק החופשי מתנער מהנישה הזאת

לכאורה, יש ביקוש משמעותי למכשירים קטנים: ילדים, מבוגרים עם כפות ידיים קטנות, סתם אנשים שצריכים את כל הפיצ'רים של סמארטפון מתקדם, למעט צפייה ב-HD.

z1george

Member
מנהל
הנישה הזו קטנה מאד

אותה עוצמה בגודל קטן יותר (סוללה גם קטנה) יעלה לייצר 5% פחות. אבל לא יהיו קונים במחיר הזה, לא מספיק. היחידה שנסתה זה סוני והתוצאות העגומות מראות שאין ביקוש אמיתי למכשיר קטן

enigo

New member
הקטע הוא שנראה שכולם נמצאים במרוץ מטורף למסכים גדולים יותר

גם טלפונים סיניים זולים כבר מציעים מסכי שישה ומשהו אינצ' (עם רזולוצית HD - מעניין כמה זה בולט). או שזה מה שהקהל מבקש - או שזה מה שחושבים שהוא מבקש. יהיה מעניין לראות כמה יצליח האייפון SE החדש - אם הוא יזכה להצלחה נאה, אולי זה ישנה את המגמה הכללית.

noa_f

New member
אין מקום לסוללה גדולה, במיוחד אם רוצים מכשיר דק

אני הייתי שמחה להשתמש במכשיר יותר עבה ופחות גדול.

noa_f

New member
כן, אבל היום המסכים ממלאים את כל המסגרת, אז הם גדולים יותר

מאשר בטלפונים ישנים באותו הגודל. וחוץ מזה, יש להם רזולוציה גבוהה בהרבה - יותר פיקסלים, יותר תאורה.

enigo

New member
אבל לא משווים בין פעם להיום, אלא בין היום להיום

ומסך קטן יותר צורך פחות חשמל... גם לגבי הרזולוציה אני לא בטוח שאת צודקת - הסטנדרט הוא FHD כבר די הרבה זמן. נכון שהיום, בגלל שהמסכים ארוכים יותר, התווספו קצת פיקסלים לאורך, אבל זה לא ברמה אחרת. ולגבי הגודל הכללי - יש לי טלפון עם מסך 5.5 ושוליים די משמעותיים. הוא עדיין קטן יותר מהרדמי נוט 9 החדש שיש לעמיתה לעבודה. בעיקר בממד האורך. ה-9 כבר לא נכנס כמו שצריך בכיס הצד של חלק מהמכנסיים שלי, וזו כבר בעיה.

האמת שמכשיר ללא שוליים עם מסך גג 5.5 יכול להיות רעיון לא רע
אני לפחות הייתי עומד בתור לרכוש אחד כזה עם המפרט+מחיר שלו היו מתאימים לי

enigo

New member
גם אני. אבל אין, או לפחות נדיר

אחת הסיבות שרכשתי P20 במבצע של באג הוא כי זה מכשיר קטן יחסית - עם מסך 5.8 ושוליים צרים. עדיין מחכה שהם יגמרו להוציא אותו ממצב התצוגה שבו הוא היה למצב נורמלי. כנראה ששלושה ימים זה לא מספיק...

גמאני מחפש מכשיר קטן וטוב ממה שהבנתי, רוב הטלפונים בעולם היום הם בין 6" ל 7". יש פה ושם יצרני נישה שבונים טלפונים קטנים, לדאבוני הם לא מגעים לארץ.

ANZ1

New member
אין כזה

האפשרויות של טלפון קטן וטוב, זה או טלפונים יקרים או יקרים מאד למשל האייפון SE או יותר יקר מזה ויותר קטן טלפונים מתקפלים כמו סמסונג Z

raya

Well-known member
קנינו באליאקספרס
לפני כמה חודשים Sony Xperia Z3 במחיר של 64$, כולל מטען ואוזניות.
לקח קצת זמן עד שהטלפון הגיע, אישי מרוצה ממנו מאוד.
לא היו בעיות התקנה.
במחיר של כ-7$ הזמנתי לו מגן מסך (2 מגינים) ונרתיק.

למעלה