חיפוש כניסה לארץ מהמאה ה-19

yoavep

New member
שלום לכולם

לאחרונה נודע לי על קרובי משפחה שנכנסו לארץ בשנות ה-80 של המאה ה-19.
למישהו יש רעיון להיכן ניתן לפנות על מנת למצוא את רשומות הכניסה שלהם(אם בכלל יש רשומות כאלה...)

תודה מראש
יואב

שלום לכולם

לאחרונה נודע לי על קרובי משפחה שנכנסו לארץ בשנות ה-80 של המאה ה-19.
למישהו יש רעיון להיכן ניתן לפנות על מנת למצוא את רשומות הכניסה שלהם(אם בכלל יש רשומות כאלה...)

תודה מראש
יואב
לצערי, אין הרבה סיכוי למצוא רישום כזה... אם ידועים לך עוד פרטים - למשל, לאן הגיע - אולי אפשר למצוא דרכים עקיפות לאתר מידע נוסף עליו. ובכלל, מהו בדיוק המידע שאתה מחפש?

yoavep

New member
לצערי, אין הרבה סיכוי למצוא רישום כזה... אם ידועים לך עוד פרטים - למשל, לאן הגיע - אולי אפשר למצוא דרכים עקיפות לאתר מידע נוסף עליו. ובכלל, מהו בדיוק המידע שאתה מחפש?
תודה. לצערי מדובר בקרוב משפחה רחוק מאוד... שמעתי היום שהוא כנראה הגיע לישראל ב-1875, אבל זה לא בטוח. בקיצור, מחט בערמת שחת... חשבתי אולי פה למישהו יהיה רעיון למרות שברור לי שהמשימה קשה מאוד.

תודה. לצערי מדובר בקרוב משפחה רחוק מאוד... שמעתי היום שהוא כנראה הגיע לישראל ב-1875, אבל זה לא בטוח. בקיצור, מחט בערמת שחת... חשבתי אולי פה למישהו יהיה רעיון למרות שברור לי שהמשימה קשה מאוד.
השאלה היא מה אתה מחפש. האם אתה מחפש מה עלה בגורלו והאם העמיד צאצאים?

yoavep

New member
השאלה היא מה אתה מחפש. האם אתה מחפש מה עלה בגורלו והאם העמיד צאצאים?
כן. בגדול הייתי שמח קודם כל למצוא איזכור כניסה שלו ולראות מה קרה איתו מאז ועד היום (כמובן לצאצאיו). יש לי שם בלבד. אני אתן עוד כמה פרטים:
מצאתי בארה"ב בן אדם מבוגר ונחמד ששם משפחתו מצד האם הוא בדיוק כשם העץ המשפחתי שאני עושה (Perman). התחלנו להחליף פרטים ומסתבר שהמשפחה שלו הגיע מליטא, כמו המשפחה שלי (מדובר על אזור ה-1850). הם היגרו לארה"ב בעוד המשפחה שלי עברה לאוקראינה ומשם התפזרה ברחבי הגלובוס בעיקר לארגנטינה וישראל. השמות דומים אבל אנחנו לא מצליחים למצוא את הקשר בינינו... אפילו נעשו בדיקות DNA דרך MyHeritage ונמצא שאנחנו קרובים מדרגה שישית או שביעית (או משהו כזה) אבל עדיין לא הצלחנו להבין איך בדיוק.

הבן אדם הנחמד הזה בן 101 :) וברוך השם צלול מאוד ועושה איתי זום מידי פעם. הוא גר בארה"ב. הוא אמר לי היום שלסבא שלו (שנולד ב-1843) היה אח בשם שבתאי שהיגר לישראל ב-1875. עכשיו לך תמצא את המחט הזאת :)
זה הסיפור, בגדול.

אקשט

Member
למה אתה מחפש דווקא רשומת כניסה?
כל אזכור בכל מאגר בארץ ישראל יכול להיות רלוונטי לך באותה מידה. לא?
אם כבר מחפשים מחט, למה להתמקד בערמת שחת אחת?
בקיצור, אם תיתן פרטים, יש סיכוי שמישהו ימצא משהו איפהשהו.

yoavep

New member
תודה. נתתי עוד קצת פרטים בתגובה שלי לארנון. השם הוא Shabsai Perman. אני מעריך ש-Shabsai זה שבתאי (למרות שהשם מוזר לי נורא. אני לא מכיר המון יהודים מהתקופה הזאת עם השם שבתאי. אולי זה שם אחר בהגעה אחרת. אין לי מושג).

yoavep

New member
ושוב, השאלה היא איזה מאגרים קיימים מהתקופה של סוף המאה ה-19...

pismody

New member
גם אני חיפשתי משהו דומה על הסבא שהגיע לארץ ב-1846. לא מצאתי

renana ron

Active member
יש כל מיני עמותות של יוצאי ארצות שונות. במידה וקיימת עמותה של יוצאי האזור ממנה הגיעו קרוביך, כדאי להתחיל משם.

למעלה