חיפוש מידע/מסמכים על שורשי המשפחה מהונגריה

deanvitn

New member
***עריכה בעקבות גילויים***
שלום,
האם זמין לצפייה אונליין מסמכים מארכיון Ujpest? (נישואים, לידה..).

שלום רב,

האם ישנם אתרים/ארכיונים מקוונים בהם ניתן לבצע חיפוש על סבתי שנולדה בהונגריה?
מעוניין למצוא אולי תעודת לידה ופרטים על הוריה.

נערך לאחרונה ב:

deanvitn

New member
אתה יכול להתחיל בשני האתרים הבאים הם חינמיים אבל דורשים רישום.

JewishGen Unified Database Search

Search Historical Records • FamilySearch

אם תוסיף פרטים שמות, מקומות ניתן יהיה לסייע לך.

תודה רבה,
שמה של סבתי הוא: אירנה ויטנברג
אני יודע שהיא עלתה לארץ מהונגריה ב ספטמבר 1949
ילדית שנת 1920 או 1929
מחפש פרטים אודות תעודת לידה שלה וכל מידע אחר שיש

Shayjack

Member
תודה רבה,
שמה של סבתי הוא: אירנה ויטנברג
אני יודע שהיא עלתה לארץ מהונגריה ב ספטמבר 1949
ילדית שנת 1920 או 1929
מחפש פרטים אודות תעודת לידה שלה וכל מידע אחר שיש
לפי הכינוי שלך נראה שויטנברג הוא שמה מנישואים.
זו סבתך?
GRAVEZ
בכל מקרה אם אינך יודע באיזה ישוב נולדה, כדאי לבקש תמצית רישום נפטר ממשרד הפנים.

deanvitn

New member
לפי הכינוי שלך נראה שויטנברג הוא שמה מנישואים.
זו סבתך?
GRAVEZ
בכל מקרה אם אינך יודע באיזה ישוב נולדה, כדאי לבקש תמצית רישום נפטר ממשרד הפנים.
תודה רבה.

יש בידי תעודת פטירה ממשרד הפנים.
לפי תעודה זאת היא נפטרה ב 14 באוגוסט 2002. (הקבר שציינת הוא אינו של סבתי).

במשרד הפנים הישראלי אמור להיות רישום של הישוב בו נולדה בחוץ לארץ?

asafeig

Member
יש מידע בארכיון ארולסן, שם נעוריה של אירינה ויטנברג הוא Brontner או לפי גירסא נוספת Brandner, היא נולדה בבודפשט ב 20/03/1929
מציע לך לפנות לארכיון ארולסן אולי יש להם מידע נוסף שעדיין לא נמצא ברשת.

קבצים מצורפים

• 001 (4).jpg
    001 (4).jpg
    KB 89.6 · צפיות: 9

deanvitn

New member
יש מידע בארכיון ארולסן, שם נעוריה של אירינה ויטנברג הוא Brontner או לפי גירסא נוספת Brandner, היא נולדה בבודפשט ב 20/03/1929
מציע לך לפנות לארכיון ארולסן אולי יש להם מידע נוסף שעדיין לא נמצא ברשת.
ואוו.
איזה מידע חדש ומרגש זה!

מעולם לא ידענו את שם משפחתה לפני נישואים וזה שופך הרבה אור על המשך החיפוש.
תודה רבה!

מקווה להצליח למצוא תיעודים נוספים.

nkushmaro

New member
סליחה שאני מתערבת .אני מעונינת בפניה לארכיון ארולסן .....מה הכתובת בבקשה.

שרי סילבר

Active member
עוד בטרם את פונה אליהם, עדיף לערוך חיפוש באתר. האתר הוא דינמי, וכול העת מועלים עוד ועוד מסמכים, כך שרצוי לחזור ולערוך חיפוש מעת לעת. הנה הקישור: באד ארולסן

deanvitn

New member
עוד בטרם את פונה אליהם, עדיף לערוך חיפוש באתר. האתר הוא דינמי, וכול העת מועלים עוד ועוד מסמכים, כך שרצוי לחזור ולערוך חיפוש מעת לעת. הנה הקישור: באד ארולסן
תודה רבה.
אכן הצלחתי למצוא בארכיון עוד פרטים ששופכים אור על התמונה והסיפור המורכב של סבתי.

deanvitn

New member
האם זמין לצפייה אונליין מסמכים מארכיון Ujpest? (נישואים, לידה..).

שרי סילבר

Active member
ב-FamilySearch יש רישומים, אולם המדובר ברישומים ממחצית המאה ה-19 ועד לסוף המאה ה-19. ניתן לחפש אם קיימים רישומים דרך כניסה לאתר (יש להירשם הרשמה חינמית לאתר אם טרם עשית זאת). בראש-הדף, דרך "חיפוש" יש לבצע חיפוש בקטלוג. שם, בשורת-החיפוש, יש לחפש את שם-העיר/היישוב שבו מעוניינים, ולבחון את המצאי. בחיפוש כזה מתקבל שאכן, יש רישומים יהודיים. בכניסה ניתן לראות שהרישומים "אונדקסו" במסגרת ה-"אינדוקס" של רישומים מהונגריה.

כאמור, המדובר ברישומים מוקדמים, אבל חשוב להתנסות באתר הזה, שהוא מקור-מידע חשוב. יש לקחת בחשבון, שרישומי-לידה בני פחות מ-100 שנים אינם ברשת (זה הכלל הארכיוני, לא רק בהונגריה), כך שסביר שרישום-לידתה של סבתך לא יצוץ ברשת. עם זאת, אולי ניתן לאתר רישומים הקשורים בהוריה של סבתך.

FamilySearch

deanvitn

New member
ב-FamilySearch יש רישומים, אולם המדובר ברישומים ממחצית המאה ה-19 ועד לסוף המאה ה-19. ניתן לחפש אם קיימים רישומים דרך כניסה לאתר (יש להירשם הרשמה חינמית לאתר אם טרם עשית זאת). בראש-הדף, דרך "חיפוש" יש לבצע חיפוש בקטלוג. שם, בשורת-החיפוש, יש לחפש את שם-העיר/היישוב שבו מעוניינים, ולבחון את המצאי. בחיפוש כזה מתקבל שאכן, יש רישומים יהודיים. בכניסה ניתן לראות שהרישומים "אונדקסו" במסגרת ה-"אינדוקס" של רישומים מהונגריה.

כאמור, המדובר ברישומים מוקדמים, אבל חשוב להתנסות באתר הזה, שהוא מקור-מידע חשוב. יש לקחת בחשבון, שרישומי-לידה בני פחות מ-100 שנים אינם ברשת (זה הכלל הארכיוני, לא רק בהונגריה), כך שסביר שרישום-לידתה של סבתך לא יצוץ ברשת. עם זאת, אולי ניתן לאתר רישומים הקשורים בהוריה של סבתך.

FamilySearch
תודה רבה שרי.

אחת ומצאתי קטלוג רלוונטי, האם ניתן להריץ עליו חיפוש באופן אוטומטי לפי שם ?
כרגע מה שאני רואה זה סריקות של המון עמודי רישום בכתב שמאוד קשה לי להבין.

תודה

שרי סילבר

Active member
אם זה "אונדקס" ע"י המתנדבים, בדרך כלל תהיה בראש-הדף שורה עם אפשרות כניסה אל דף-חיפוש, שבו ניתן לחפש ע"פ שם (זה לא מבטיח בהכרח, כי יש המון טעויות באתר.). לחילופין, אם מוצאים שורה עם פרטים של ספר רלוונטי עבורך, בצד ימין, לצד המצלמה הקטנה, אם יש גם זכוכית מגדלת של חיפוש, זה אומר שהספר "אונדקס", וניתן להיכנס דרך זכוכית-המגדלת ולחפש ע"פ שם.

אם מה שמצאת זה ספר ללא הפניה לאינדקס, הרי שצריך להיכנס דרך האייקון של המצלמה ולהתחיל לחפש. אם אין לך עוגן כלשהו (תאריך, גם אם לא מדויק, אבל לפחות הערכה שתוחמת את התאריך), יקשה עליך מאוד לחפש. אם יש יכולת לתחום, צריך להתחיל לחפש בעבודה סיזיפית (עשיתי זאת לא פעם, ואיתרתי אוצרות.).

העצה היחידה שאני יכולה לתת כרגע זה לא להתמודד עם כול הטקסט הלא קריא. עדיף לנסות לעבור על אי אילו רישומים, ולראות כיצד הם נרשמו. במקום כלשהו בדף אמורים להופיע השמות, וזה בד"כ במקום קבוע בכול הרישומים. פעמים רבות השמות עצמם נרשמים באופן קצת שונה, בין אם באותיות גדולות יותר או אותיות דפוס לא מחוברות, והכתב שם קצת יותר קריא. במצב כזה כדאי לאתר את השמות בדף, ואם לא רלוונטיים לעבור הלאה, מה שמקל ואף מזרז את החיפוש.

בהצלחה!

למעלה