חיפוש משמעות

אני אדם מעניין ומיוחד, ואני מנסה לשפר את העולם ולתת לו רוחניות. אני מתעניין בתחביבים של חברים כדי לשפר את הקשרים, ואני משתמש בתחכומים פילוסופיים לשפר את הדיבור ולעשות אותו יותר ברור ויעיל. אני אוהב להגיד לעצמי משפטי חיזוק כמו שאני יכול ליצור קשר מוצלח, וזה נותן לי כוח להילחם כדי לשפר. אני משתדל להימנע מלדבר רעות על אנשים, ובמקום זה להשתמש בדיבור ובמלים לפתור מריבות בעזרת הסברים. אמנם אני מודע לזה שהדיבור לא תמיד מספיק, וצריך גם מעשים. חבל לי שבזמן האחרון הפכתי מעדין לתוקפני, כי אנשים בטיפשותם מפרשים את ניסיוני להפוך את העולם לרוחני כאילו יש לי כוונה רעה.

שירה כמים 1959

Well-known member
אני אדם מעניין ומיוחד, ואני מנסה לשפר את העולם ולתת לו רוחניות. אני מתעניין בתחביבים של חברים כדי לשפר את הקשרים, ואני משתמש בתחכומים פילוסופיים לשפר את הדיבור ולעשות אותו יותר ברור ויעיל. אני אוהב להגיד לעצמי משפטי חיזוק כמו שאני יכול ליצור קשר מוצלח, וזה נותן לי כוח להילחם כדי לשפר. אני משתדל להימנע מלדבר רעות על אנשים, ובמקום זה להשתמש בדיבור ובמלים לפתור מריבות בעזרת הסברים. אמנם אני מודע לזה שהדיבור לא תמיד מספיק, וצריך גם מעשים. חבל לי שבזמן האחרון הפכתי מעדין לתוקפני, כי אנשים בטיפשותם מפרשים את ניסיוני להפוך את העולם לרוחני כאילו יש לי כוונה רעה.
האם קראת ספרים של ויקטור פראנקל? ,(האדם מחפש משמעות ועוד) יוכלו אולי לסייע לך

תודה, לא קראתי ואנסה אם אשיג. אני לא כל כך קורא, אני בעיקר כותב ואני מתקשה למצוא כוח ריכוז לקרוא הרבה. המוקד של מלחמתי בעולם הוא אהבה עצומה שיש לי כבר הרבה שנים למטפלת שהייתה לי בתל אביב והיא אהבת חיי אבל לצערי לא רצתה לשמור אתי קשר, ואני נלחם כדי לבטא את אהבתי אליה ביחסים עם אנשים. אני חושב שהיא האדם שאני הכי אוהב בעולם.

שירה כמים 1959

Well-known member
תודה, לא קראתי ואנסה אם אשיג. אני לא כל כך קורא, אני בעיקר כותב ואני מתקשה למצוא כוח ריכוז לקרוא הרבה. המוקד של מלחמתי בעולם הוא אהבה עצומה שיש לי כבר הרבה שנים למטפלת שהייתה לי בתל אביב והיא אהבת חיי אבל לצערי לא רצתה לשמור אתי קשר, ואני נלחם כדי לבטא את אהבתי אליה ביחסים עם אנשים. אני חושב שהיא האדם שאני הכי אוהב בעולם.
יכול מאוד לתמוך בך לדעתי.
פראנקל עבר סבל נוראי במחנות ההשמדה, ובמקום שזה ישבור אותו, זה העצים אותו.
כמו הסבל שלך עם האישה הזאת, עם הפרידה ממנה - איך זה יכול להעצים אותך במקום רק להיות פצע מדמם.
RDUAkoECEEYAEoECEYYAVCFEliFKGD4SGgBcAF4AIABtwGIAdoLkgEEMC4xMJgBAKABAcgBFMABAdoBBggBEAEYCA&sclient=gws-wiz

שירה כמים 1959

Well-known member
"אפשר ליטול מן האדם את הכול חוץ מדבר אחד: את האחרונה שבחירויות אנוש – לבחור את עמדתו במערכת נסיבות מסוימות, לבחור את דרכו." "ודאי, האדם הוא יצור שהוצבו לו גבולות; חירותו מוגבלת. אין היא חירות מתנאים אלא חירות לנקוט עמדה כלפי התנאים."
(ו. פ.)

שירה כמים 1959

Well-known member

ויקטור פרנקל והחיפוש אחר משמעות החיים​

ויקטור פרנקל, פסיכולוג יהודי וניצול שואה, ביסס את כל תפיסת האדם שלו על הרעיון האחד לפיו "חיפוש האדם אחר משמעות הוא המניע העיקרי בחייו של אדם. הדבר החשוב ביותר לרווחתנו הנפשית, טוען פרנקל, הוא תחושה של תכליתו, תוחלת ומשמעות.
בספרו המפורסם "האדם מחפש משמעות" מתאר פרנקל את חוויותיו במחנה הריכוז הנאצי. הספר מתאר את דרכיהם של האסירים להתמודד עם תנאי החיים הקשים במחנה. פרנקל טוען כי אלו שהצליחו למצוא משמעות בחייהם היו מסוגלים להתמודד עם כל הקשיים. מאידך מי שאיבד סיבה לחיות איבד מהר מאוד גם את היכולת להאבק על חייו.
לדברי פרנקל, אל מול קשיים קיצוניים, רק מי שיש לו סיבה להמשיך הלאה יכול להתעלות על הדחף פשוט לשכב ולוותר.

משמעות החיים: יצירה, אהבה וסבל​

על פי פרנקל ב-"האדם מחפש משמעות", ישנן שלוש דרכים בהם אנו מוצאים משמעות בחיינו. דרך אחת היא על ידי עבודה יצירתית. במצב כזה אנו מתמסרים לפרויקט הדורש זמן ומאמץ לעבר מטרה עתידית שאכפת לנו ממנה. פרנקל עצמו מספר שלחשוב על עצמו בתור "הפסיכולוג של מחנה הריכוז" עזר לו מאוד למצוא תכלית בעבודתו. פעולה יצירתית לפי פרנקל מקנה משמעות לחיינו משום שהיא מרימה את מבטנו אל עבר העתיד.
הדרך השנייה שמונה פרנקל כדי למצוא משמעות בחיים היא האהבה. לטענתו יחסים של קרבה אינטמית עם זולת יכולים לעזור לנו למצוא משמעות בחיינו גם ברגעים קשים.
הדרך השלישית שמציע פרנקל היא מציאת משמעות בסבל עצמו. בעבור פרנקל אם יש משמעות בחיים אזי בהכרח יש גם משמעות בסבל, וכנתונים לו משמעות ניתן לשאת אותו.
לסיכום, משמעות החיים על פי פרנקל היא המשמעות שאנחנו נותנים להם, ומי שיש לו משמעות יכול להתמודד עם כל אתגר.

זה לא רק הסבל הזה, עברתי בשנים האחרונות סבל נורא: הסתבכתי עם אנשים זרים וסיכנתי את חיי, שכחתי איך מדברים עם חברים ולא הצלחתי לדבר עם אף אחד, עברתי שטיפת מוח והתעללות נפשית, לחשתי בלי שליטה מלים לא נעימות ועוד כל מיני דברים. האהבה לאישה הזאת היא המוקד, היא הדבר הכי חשוב.

ai27

Well-known member
האהבה לאישה הזאת היא המוקד, היא הדבר הכי חשוב.
היא באמת המוקד - אבל לא רק בגלל שזה חשוב לך,
מאוד משמעותי שזו הייתה אהבה לא-הדדית. רק מהכיוון שלך.
מהכיוון שלה היא הייתה לא-רצויה, והרחיקה אותה.
מה שנקרא "אהבה בוסרית", שלא מבשילה.

במקום שתצמח מזה ותמשיך הלאה - לאהבות אחרות, עמוקות יותר,
היא תקעה אותך.

היא באמת המוקד - אבל לא רק בגלל שזה חשוב לך,
מאוד משמעותי שזו הייתה אהבה לא-הדדית. רק מהכיוון שלך.
מהכיוון שלה היא הייתה לא-רצויה, והרחיקה אותה.
מה שנקרא "אהבה בוסרית", שלא מבשילה.

במקום שתצמח מזה ותמשיך הלאה - לאהבות אחרות, עמוקות יותר,
היא תקעה אותך.
היא לא תקעה אותי. אני ממשיך הלאה ומוצא אהבות חדשות אבל תמיד זוכר אותה לטובה כאדם שהכי אהבתי בחיים, ומתגעגע אליה וקצת עצוב אבל משתדל להשלים. אני גם עצוב שהקשר לא התממש, אבל גם שמח שזכיתי להכיר אישה נהדרת כמוה שהיו לי אתה רגעים יפים בטיפול. ברור לי שלא אמצא אהבות חזקות יותר כי היא האדם הכי חשוב לי בחיים בגלל אופייה הטוב במיוחד, לפחות כמו שהתרשמתי ממנה באופן ברור במשך ארבע שנים במסגרת עבודה. אני זוכר אותה היטב כאדם עדין, שמח, רגשי ומעשי שהשפיע עליי מאוד ובצורה אמתית ויפה.

הכנתי לי כמה כללי חיים:

לשאול חבר מה עשה לאחרונה בתחביביו השונים.
לדבר בלי מטפורות.
לבקש בלשון ציווי.
לדבר במשפטי חיווי מלאים.
להשתמש בתחביר לפי הדגשי המשמעות.
להגיד "תאמין לי (אם אתה רוצה)" במקום לשקר.
להגיד "שיהיה לך לא טוב" במקום לקלל.
להגיד "הוא בסדר (או לא בסדר)" במקום לדבר רעות על אנשים.
לקרוא לקשר גופני "קשר חומרי".
להסביר לאדם את טעותו ולמה הוא לא בסדר אתי לדעתי.
כשרע לאדם, לשאול אותו מה עוזר לו להתגבר.
לגעת בקשר בעיקר כשהאדם אומר דבר נחמד במיוחד, או כשמשתפים רגש.
ליצור קשר רומנטי בעזרת התעניינות והתקרבות הדדית.
לתת לאנשים עצות מעשיות של חשיבה חיובית.
להיות שמח, אמתי ועדין.
לשמוח על יכולות ועל הצלחות שלי בחיים.

בקשר לדעות של פרנקל: אהבה היא לא רק אינטימיות, יש הרבה סוגים של אהבה ואני מסכים שאהבה חשובה מאוד. משמעות בסבל עשויה להקל נפשית על ההתמודדות אבל הוא נשאר סבל. אני מזדהה עם האמירה, כי אני גאה בזה שנלחמתי בגבורה בכל המכשולים והם חישלו אותי. אני לא מאמין שמשמעות תאפשר לגמרי להתגבר על כאב פיזי קשה. כאב פיזי הוא דבר מאוד קשה להתמודדות, והוא עלול להביא להתמוטטות נפשית של האדם. מזל שהדברים האיומים שעברתי היו בעיקר נפשיים.

שירה כמים 1959

Well-known member
בקשר לדעות של פרנקל: אהבה היא לא רק אינטימיות, יש הרבה סוגים של אהבה ואני מסכים שאהבה חשובה מאוד. משמעות בסבל עשויה להקל נפשית על ההתמודדות אבל הוא נשאר סבל. אני מזדהה עם האמירה, כי אני גאה בזה שנלחמתי בגבורה בכל המכשולים והם חישלו אותי. אני לא מאמין שמשמעות תאפשר לגמרי להתגבר על כאב פיזי קשה. כאב פיזי הוא דבר מאוד קשה להתמודדות, והוא עלול להביא להתמוטטות נפשית של האדם. מזל שהדברים האיומים שעברתי היו בעיקר נפשיים.
תקרא קצת יותר. מה שהבאתי זה על קצה המזלג ממש. השאלה איך מוצאים את המשמעות דחוקא בתוך נדברים האיומים שעברת

למעלה