חיפוש משפחה

חיפוש משפחה../images/Emo57.gif

שלום, אני מחפשת משפחה מליטא, סלובקיה והונגריה. אני מחפשת משפחת שטיין מסלובקיה, משפחת דובוביץ מסלובקיה והונגריה, ומשפחת קרובנד מליטא. לשם קרובנד יש הרבה ואריאציות באנגלית, כולן יתקבלו בברכה. מצפה לתגובות, עמירה.

חיפוש משפחה-כפר מסריק

גם אני מחפש את משפחת שטיין מסלובקיה. משפחת שטיין קשורה למשפחת פישר מסלובקיה והונגריה בצורה שעדיין לא ברורה לי לחלוטין. מקורה של משפחת אבי, בכפר בשם ולקי מדר (שהיה כמה שנים תחת שלטון הונגריה בזמן מלחמת העולם השנייה),ומשם עברו לברטיסלבה בערך בשנת 1926. לגבי משפחות קרובנד ו-דובוביץ´ - שמות אלה לא מוכרים לי. אמנון פישר

שטיין מסלובקיה.

שלום אמנון, משפחת שטיין שאני קשורה אליה הייתה באזור ליפטובסקי מיקולאש [בעיקר]. השם פישר מופיע אצלי במשפחה הזאת, אבל בקנדה ולמיטב ידיעתי לא היו להם ילדים. כך שלי לא ידוע על קשר למשפחת פישר. אני מכירה אדם ששם משפחתו ´פישר´, הוא מברטיסלבה [סלובקיה], אביו היה רופא, בזמן השואה המשפחה ניצלה ע"י איזהשהוא רוזן שאח"כ קיבל ´חסיד אומות העולם´. תוכל בבקשה לאיית באנגלית את השם ´ולקי מדר´ ואם אפשר אז גם לכתוב לי איפה הכפר הזה על המפה. האם אתה מופיע בג´ואישג´ן כמחפש משפחת שטיין מסלובקיה ? עמירה משיח.

משה 41

New member
פישר ברטיסלבה

שלום עמירה, יש לי קרובי משפחה בקנדה והיו במשפחה רופאים ורוקחים. השם ולקי מדר באנגלית: velky meder בזמן המלחמה היה הכפר בשטח הונגריה ונקרא: Nogmagyer .המפה לא נמצאת מולי כי אני בעבודה אך אבדוק ואחזיר לך תשובה. האם תוכלי לתת לי יותר פרטים לגבי אותו פישר שאת מכירה? בתודה מראש, אמנון פישר.

מיקומו של הכפר

היי! ב - ShtetlSeeker של JewishGen מצאתי עבורכם מפה של הכפר Velky Meder. האם זהו אותו המקום עליו אתם מדברים?

friend9

New member
לעמירה

האם חיפשת ב Jewishgen בפרק JGFF ? חיפוש לפי קרובנד בשיטת D-M Soundex יעלה כתובות של חוקרי משפחת קרובנד (בוואריאציות שונות של כתיב), מליטא ומארצות אחרות.

עוד רעיונות

ל- freind9 - תודה ל -freid9 על ההצעה. כבר ניסיתי. אשמח לקבל עוד הצעות. עמירה.

friend9

New member
עוד רעיון - לידיעתך ולידיעת הרבים

יש עוד הרבה מידע ב- JewishGen. למשל חיפוש במאגר ליטא www.jewishgen.org/Litvak/searchald.htm יתן לך קרובנדים רבים במרשם האוכלוסין ובמרשם המיסים מהמאה ה 19. לא ניסיתי, אבל כנראה יש גם במאגר פולין ורוסיה (מזרח אירופה). יש חפיפה מסוימת במאגרים אלה.+ אם ידועים לך שמות העיירות, חפשי גם בספרי יזכור. רבים מהספרים האלה נמצאים בארץ בספריות האקדמיות. לחלק קטן מהם יש תרגומים חלקיים לאנגלית ב JewishGen.

למעלה