חיפוש משפחת פרמן

yoavep

New member
חיפוש משפחת פרמן

מחפש אחר משפחת פרמן אשר הגיעה מאוקראינה (אזור חרסון - נובופולטבקה) ומשם יצאה לארגנטינה וישראל (אפשר שיש שורשים בארה"ב ובעוד מדינות אחרות).

friend9

New member
ליואב ולכל המחפשים - בקשה

כדי להקל על מי שמוכן לעזור לכם, אנא ציינו: שמות אנשים (ומקומות, אם ידוע) גם בלועזית. תאריכים (גם משוערים) של הגירה, לידה, מוות ואירועים אחרים.

yoavep

New member
תגובה ל-friend9

כעקרון את/ה צודק/ת. (את או אתה?) הבעיה היא שיש לי המון שמות ולכן זה יהיה לא יעיל אם אני אתחיל לפרט את הכל, לכן כל מי שמכיר משפחת פרמן (השם לא נפוץ בכלל) מאוקראינה - שיצור עימי קשר. זאת היתה כוונתי.

דדיחתם

New member
שמות בלועזית

רוב הסיכויים הם שאנו לא מכירים משפחה זו, לכן מה שכתבת "לכל מי שמכיר" לא רלוונטי כאן, אולם אחד הרעיונות המרכזיים כאן הוא שחלק מחברי הפורום עוזרים לאחרים ע"י חיפוש באינטרנט, ולפיכך כן צריך שמות בלועזית, במיוחד אם אלה שמות נדירים. לא לוקח הרבה זמן לכתוב את השמות (האמת היא שאצלי רק חלק בלועזית... בקרוב אוסיף לרשימה)

yoavep

New member
אני נכנע ! הוספתי את השמות

להלן השמות אותם אני מחפש: 1. נחום פרמן (נולד 1822) - NAHUM PERMAN בניו: 1.1 יענקל (יעקב)(נולד 1843) YANKEL 1.2. יצחק (נולד 1844) ISAAC 1.3. פרלה (נולדה 1850) PERLA 1.4. מנשה (נולד 1852) MENASCHE. משפחתו היגרה לארגנטינה ומשם לארץ. ישנם קרובים גם בארה"ב מענף זה. 1.5. זאב (נולד 1854) VOULF 1.6. יהודה לייב (נולד 1857) LEIB - ענף זה גמור. 2. טאבל פרמן (נולד 1828) TAVEL - יכול להיות טוביה. בנו, יענקל, נולד ב-1853.

friend9

New member
כמה פירורי מידע

1. בספריה הלאומית בירושלים יש ספר פרשנות בשם "ספר סברת חיים" מאת יעקב חיים בן מנשה פרמן. הספר יצא בבואנוס איירס, תשכ"ז. האם זה בנו של (1.4) שלך? 2. הייתכן שנשארו בני משפחה בארגנטינה? במדריך הטלפון (גישה דרך www.teldir.com) יש שם כמה PERMAN עם שם פרטי הנשמע כיהודי: שאול, חנינו (=חנינא?), נאום (=נחום?). הערה:אילו לא נתת את הכתיב בלועזית לא היה ניתן להגיע למידע זה.

yoavep

New member
מעניין !

1. תודה על התגובה והמידע. לגבי חיים יענקל (יעקב) בן מנשה - מעניין מאוד ... כיצד ניתן להגיע לספר שלו? יש לך טלפון של הסיפריה הלאומית בירושלים? אני לא חושב שזה שלי אבל זה נשמע קרוב מאוד מכיוון שלמנשה פרמן היה אח, חיים יענקל, אז אולי זהו בן דוד או משהו אחר. 2. חיפשתי כבר באתר paginasdoradas.com.ar שהוא אתר 144 בארגנטינה. בהחלט נשארו קרובים בארגנטינה ואני בקשר איתם (אני דובר ספרדית). אני מאמין שישנם עוד שלא מצאתי ואני אשתמש ב-teldir בכדי לראות אם שם מופיעים "פרמנים" אחרים. תודה על שיתוף הפעולה יואב

למעלה