חיפוש עבודה בארה"ב

חיפוש עבודה בארה"ב

היי :) אנחנו 2 ישראליות (אחרי שירות) שרוצות להגיע לארה"ב לטייל ולעבוד לתקופה קצרה (2-3 חודשים) מעדיפות שלא עגלות..
אם יש למישהו המלצה או בעל עסק שרוצה להעסיק ישראליות מקסימות וחרוצות :)
לא באמת אומללות רק נהנות!!!
(מחפשות לחודש אפריל והלאה...)

Boston Guy

New member
יש לכן ויזות תייר לארה"ב מוטבעות בדרכון?

קודם כל - אני מניח שברור לכן שאין דרך חוקית לעשות את מה שאתן רוצות.
ובהמשך להנחות - אני מניח שלא איכפת לכן לעבור על החוק, ואתן מבינות את הסיכונים שלהן אתן חושפות את עצמכן (מבחינה חוקית ומבחינה אישית).

השאלה הבסיסית היא האם בכלל יש לכן את היכולת להכנס לארה"ב - כלומר האם יש לכן ויזת תייר כרגע.

danakama10

New member
אני באמת לא מבינה את הדואליות

מצד אחד, הרושם שנוצר אצלי הוא שרוב דיירי הפורום נוטים שמאלה, כולל בשאלת המהגרים הבלתי חוקיים. הם בעד לתת להם להשאר כאן, טוענים שזו מדינת הגירה, וצריך לתת הזדמנות שווה לכולם, ושאין דבר כזה בלתי חוקיים.
מצד שני, כשישראלי רוצה לעבוד כאן בצורה לא חוקית, אף אחד לא מוכן לספ]ק עזרה.

מוזר.

אתמול כתבת "רק שלא הבנתי",

היום את כותבת "אני באמת לא מבינה", וזה לא יהיה far fetched להמר שגם מחר לא תביני. לא חושב שיש למישהו פה טעם לנסות להסביר לך.
כפי ששנה לנו החכם באדם, "מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש."

danakama10

New member
כנראה שבאמת לא אבין

איך אדם שבנקודת זמן מסויימת כתב בפורום שיש לו מכרים/קרובי משפחה בלתי לגליים בארה"ב וצריך לבטל את כל האיסורים עליהם, ושלא פייר שמי שלא קיבל הזדמנות לא יוכל להנות מהחיים כאן, לא מתערב כשאחרים כותבים לפותחת השרשור שכאן לא עוזרים לבלתי חוקיים.
אתה דווקא היית יכול לפתור את חוסר ההבנה שלי, כי האדם המדובר שכתב מה שכתב הוא אתה (אם זכרוני אינו מטעה אותי, ואני סבורה שלא), ולא היית היחיד, ואתה הוא גם זה שכתב את ההערה הכל כך לא מובנת לגבי נאום החמוצים.

לטרולים לא מגיעים הסברים. רק sneering ו/או mocking.

במקום לפזר רעל כהרגלך, יכולת פשוט לעזור לבחורות הנחמדות.

danakama10

New member
אני מהמשוכנעים

ונגד הגירה או עבודה בלתי חוקיים.
פשוט תמהתי איך הקולות של אלו מהפורום שמצדדים בחנינות המוניות ובכך שארה"ב צריכה להיות פתוחה לכולם, דוממים.

KallaGLP

New member
את מוכנה להראות בבקשה איפה אי פעם טענתי

שאני בעלת נטיה שמאלה?
אגב, אם כבר, כתבתי פה בעבר שאני לא בעד ימין או שמאל, ושהחלוקה הזו אינה מעניינת אותי, אלא שאני בעד היגיון בריא.
בלי קשר, אני לא רואה למה נטייה שמאלה אמורה להיות כרוכה בעידוד וסיוע לעבור על החוק.

danakama10

New member
הגבתי לך כי היית אחרונה

לא כי אני יודעת מה הדיעות הספציפיות שלך, ואני איתך לגבי ההגיון הבריא.
אבל המשפט האחרון שלך הוא קצת מתמם, כי הרי השמאל כאן בארה"ב (דמוקרטים), רבים מאוד מביניהם בעד להעניק חנינות מרחיקות לכת למהגרים לא חוקיים, וכנראה גם בעד פתיחת גבולות מוחלטת.

Midriff

New member
אז זהו שלא...

רבים מהדמוקרטים אכן מחפשים דרכים להכשיר אנשים שהובאו כילדים, גדלו כאן והם לומדים או עובדים. אבל רק מעטים מאוד בעד פתיחת גבולות והגדלת בעיית האי חוקיים. אם תפסיקי לנסות להטריל אלא גם תקשיבי, אולי תראי שיש הגיון בטענה.

KallaGLP

New member
לא זכור לי שהדמוקרטים אי פעם אישרו בחוק הגירה המונית

ללא הגבלות לתחומי ארה"ב. אם משהו הוא מחוץ לחוק אז הוא מחוץ לחוק גם למי שהוא דמוקרט.
מה גם שיש הבדל גדול בין להפוך בדיעבד אנשים שכבר גדלו כאן ובנו כאן חיים ולא מכירים שום דבר אחר לבעלי סטטוס חוקי מסיבות הומניטריות לבין לעודד אנשים שאינם בסטטוס של פליטים אומללים ונרדפים במדינת המוצא שלהם לעבור על החוק בשביל לעשות חיים ולהרוויח עוד כמה גרושים.
פרט לכך, זה ממש לא רק עניין פוליטי, אלא גם אתי. מבחינה מעשית מהגרים בלתי חוקיים פוגעים בסיכוייהם של אנשים שומרי חוק להגר בצורה חוקית וגורמים לכך שקשה יותר לקבל ויזות תייר ואף ויזות אחרות. למה שאתמוך או אסייע לדבר כזה?

placid1

New member
מתוך הדיון הזה, לגבי הסדרת מעמד

למהגרים לא חוקיים שהגיעו כילדים, אני לא זוכרת שדובר על מעמד הורים שלהם שהגיעו כמבוגרים ועשו את ההחלטה להגיע לא חוקית. מה אומרות הצעות החוק בנושא? האם גם הם יהפכו לחוקיים או שהילדים יקבלו אזרחות כי אינם העבריינים ואילו ההורים ייאלצו לעזוב? שואלת ברצינות, אם לא ברור :)

למיטב ידיעתי,אף אחת מיוזמות החקיקה השונות,

וגם לא התקנות הזמניות של אובמה, שנועדות להסדיר את מעמד המהגרים הלא-חוקיים שהגיעו כילדים, כולל הסדרה כלשהי של מעמדם החוקי של הוריהם.

placid1

New member
אז אם יש נער בן 16 שאינו חוקי ומקבל

מעמד חוקי, מה עושים עם ההורים שלו? או שהסדרת המעמד לא כוללת קטינים? ולגבי אלה שמעל גיל 18, האם יש איזשהו איזכור של ההורים שלהם, כמו למשל התניית הסדרת מעמדם בכך שההורים הלא חוקיים יעזבו או שברגע שהם הופכים לחוקיים הם בעצם יכולים לאזרח את ההורים שלהם?

אני לא בטוח למה את מתייחסת.

התוכנית שאובמה הפעיל בכלל לא הסדירה נתיב לאזרחות אפילו עבור אותם ילדים לשעבר. היא הקלה עבורם את החיים (רשיונות נהיגה, השכלה גבוהה, וכו') אבל לא כללה שום הקלה עבור הוריהם.
יוזמות חקיקה היו ונכשלו. האחרונה המשמעותית ביותר ב-2013 (https://en.wikipedia.org/wiki/Borde...ty,_and_Immigration_Modernization_Act_of_2013 ). אני לא מודע לשום רפורמת הגירה שכרגע בשלב חקיקה כלשהו, אז לא באמת אפשרי לענות על השאלה בקשר להורים.

placid1

New member
תודה! לא התייחסתי לשום יוזמה ספציפית

ואני גם לא בקיאה בהן. וממה שאתה מספר, מסתבר שידעתי עוד פחות ממה שחשבתי שאני יודעת, כי חשבתי שהתוכנית כן היתה מסלול להתאזרחות ומסתבר שלא. אז על מה ההתנגדות בעצם? לא עדיף שאנשים שממילא כבר נמצאים וחיים (וסביר להניח שגם נוהגים) במדינה במשך שנים יהיו רשומים בצורה כלשהי, גם אם זה רק רשיון נהיגה?

למעלה