חיפוש עבודה הזוי

איתי 91

New member
שלום,
אני מתכנת full-stack, יש לי ניסיון של 3+ שנים, מחפש עבודה כבר איזה חודשיים (נסיתי חברות השמה וגם linkedIn וגם Glassdoor),
אני יודע שבדרך כלל מספר החברות שמתקשרות להזמין לראיון הוא הרבה פחות מהקו"ח שאני שולח,
אבל האם זה היגיוני שלא יותר מ2% ממה שאני שולח מתקשרים (כל השאר שולחים לי בחזרה מייל של rejection או לא חוזרים בכלל) ?

יש עשרות של משרות שאני עונה על הדרישות שלהם אבל לא הזמינו אותי אפילו לראיון ראשון - רק שולחים מייל rejection אחרי כמה ימים.

חשבתי בהתחלה שאולי הקורות חיים שלי לא כתובים טוב, אבל אחרי שבדקו לי אותם יותר מ8 אנשים מוכשרים מאוד ואמרו לי שהם כתובים מצוין, היבנתי שהבעיה היא לא בקו"ח.

אני גם עשיתי side-project גדול, שעבדתי עליו כמעט שנה - שהוא open-source ונמצא בקו"ח , אבל לא נראה שזה עוזר

מה נראה לכם הבעיה? אולי אני עושה משהו לא נכון?
אולי זה בגלל שלמדתי במכללה ? (אבל יש לי ניסיון אז לא אמור להיות כזה רלוונטי)
אולי בגלל שהניסיון שלי מגוון? (לא התמקדתי בframework אחד במשך שלוש שנים אלא התעסקתי עם כמה)
אולי זה פשוט בגלל הקורונה?

מה אתם מציעים לי לעשות?

drnkj5

New member
יש לך נסיון של 3 שנים במעסיק אחד, או כמה חברות ?
הרבה פעמים השם של החברה מאד משפיע על איך מתיחסים

איתי 91

New member
שתי חברות,
הראשונה חברה גדולה והתפקיד היה יותר תחזוקה (עבדתי שם שנה וחצי),
והשניה חברה קטנה והתפקיד נטו פיתוח.

user32

Well-known member
מנהל
תוכל להעלות לפה את הקו"ח (עם או בלי פרטים מזהים) וניתן לך פידבק.
אם זה בword ואתה רוצה לשמור על אנונימיות אז לא לשכוח למחוק meta tags למיניהם.

Zadig

Well-known member
נראה שהבעיה היא: שאולי אתה לא מקושר ? או בלי ממליצים טובים ? או מוכשר מידי ולכן מפחיד ? אולי יש מגמה לחנוק כדי שתבוא בזול ?
לדעתי כדאי שתוציא את side-project מהקו"ח, במקום זה תבנה איזה אתר בפלטפורמה מוכרת ותגוון במודולים, זה יעיד טוב יותר על יכולות. ( full-stack זה יותר עריכה...).
או שתנסה משרות QA ומשם לתפס (או שלא).

איתי 91

New member
תוכל להעלות לפה את הקו"ח (עם או בלי פרטים מזהים) וניתן לך פידבק.
אם זה בword ואתה רוצה לשמור על אנונימיות אז לא לשכוח למחוק meta tags למיניהם.
אני אעלה, אבל אני אוריד פרטים מזהים, או פרטים ספיציפים כמו מקום עבודה נוכחי או שמות של מוצרים וכו'...

איתי 91

New member
נראה שהבעיה היא: שאולי אתה לא מקושר ? או בלי ממליצים טובים ? או מוכשר מידי ולכן מפחיד ? אולי יש מגמה לחנוק כדי שתבוא בזול ?
לדעתי כדאי שתוציא את side-project מהקו"ח, במקום זה תבנה איזה אתר בפלטפורמה מוכרת ותגוון במודולים, זה יעיד טוב יותר על יכולות. ( full-stack זה יותר עריכה...).
או שתנסה משרות QA ומשם לתפס (או שלא).
אין משמעות לתשובה שלך. מה זאת אומרת להוציא את הside-project ולשים במקומו אתר?
הside-project הוא אתר, והוא כתוב בטכנולוגיות חדשות.

River2020

New member
אני חושב שהבעיה היא כן בקורות חיים כי בסוף מסתכלים על הקורות חיים שלך ועל פי זה מחליטים אם לזמן או לא.
רוב הסיכויים שפשוט לא התרשמו מספיק מהניסיון המקצועי, אני לא יודע לאיזה משרות אתה מכוון ומה בדיוק הניסיון אבל מהניסיון שלי לצערי side project לא מעניין ומה שמסתכלים עליו זה מה עשית בדיוק במקום האחרון, עם איזה טכנולוגיות התעסקת וכמה זמן.
יש גם עניין של מזל, הייתה חברה שלא רצתה אותי אחרי שהבינה שיש לי רק שנתיים ניסיון ואחרי שבועיים הם התקשרו שוב כי כנראה לא מצאו מועמד יותר טוב עם יותר ניסיון

תנסה לשאול HR שאתה מכיר שעובדת בהייטק ותוכל לתת לך חוות דעת אמיתית, כשאני אומר מכיר אני מתכוון ידידה שלך או של חבר קרוב / משפחה ולא אחת עם אינטרס

איתי 91

New member
אני חושב שהבעיה היא כן בקורות חיים כי בסוף מסתכלים על הקורות חיים שלך ועל פי זה מחליטים אם לזמן או לא.
רוב הסיכויים שפשוט לא התרשמו מספיק מהניסיון המקצועי, אני לא יודע לאיזה משרות אתה מכוון ומה בדיוק הניסיון אבל מהניסיון שלי לצערי side project לא מעניין ומה שמסתכלים עליו זה מה עשית בדיוק במקום האחרון, עם איזה טכנולוגיות התעסקת וכמה זמן.
יש גם עניין של מזל, הייתה חברה שלא רצתה אותי אחרי שהבינה שיש לי רק שנתיים ניסיון ואחרי שבועיים הם התקשרו שוב כי כנראה לא מצאו מועמד יותר טוב עם יותר ניסיון

תנסה לשאול HR שאתה מכיר שעובדת בהייטק ותוכל לתת לך חוות דעת אמיתית, כשאני אומר מכיר אני מתכוון ידידה שלך או של חבר קרוב / משפחה ולא אחת עם אינטרס
תודה על התשובה, כן זה יכול להיות רעיון טוב.
וזה נכון שכנראה side-project לא כזה עוזר, וזה ממש עצוב כי אני אישית חושב שמגייסים/מגייסות צריכים לתת לזה ערך, כי זה מראה כמה מוטיבציה ו-passion יש למועמד, זה לא מובן מאליו לנצל את הזמן הפנוי כדי ללמוד דברים חדשים ולבנות פרויקט וגם לשים את כל הקוד כpublic.
וזה מוזר שכלכך הרבה מקומות לא התרשמו מהניסין המקצועי שלי, אני בטוח שאני טוב במקצוע, אז כנראה שהקורות חיים שלי לא ממש משקפים את היכולות שלי.

Nuke1985

Active member
בנוסף למה שאמרו הייתי גם מנסה בjobnet (מצאתי שם את העבודה האחרונה), המקומות שאתה מחפש בהם (Glassdoor jobmaster) הם ייחסית אליטיסטים. ולמרות שjobnet הוא פחות אליטיסטי כן הגעתי למקום עם שכר שהוא מעל הטבלאות שכר.

נסה לעבור על הקשרים שלך , זה שבן אדם מכיר אותך (או אפילו עבד איתך ברמה היום יומית) וייכול להעיד על הכישורים שלך ועל האישיות שלך זה כן אינדיקטור יחסית טוב (למיטב זכרוני גוגל עשו מחקר ומצאו שהמלצה של בן אדם שעבד איתך יום יום זה האינדיקטור הכי טוב לפחות בשלב של להחליט האם לזמן לראיון). זה כנראה הסיבה שאחוז יחסית גדול מהגיוסים הוא בשיטת "חבר מביא חבר" (תרגיש חופשי לפנות לאנשים כי הם כנראה ייכולים להרוויח כסף אם תתקבל, אבל קח בחשבון שייכול להיות שזה ייצור אצלהם אינטרס שישפיע על האובייקטיביות שלהם מבחינת המלצה על מקום העבודה ברמה מודעת יותר או פחות).

קח בחשבון שיש רמות שונות של side projects, אם אתה ייכול להראות איזה אינדיקטור של איכות כמו הרבה github stars או ביקורות טובות במקומות כמו google play ייכול להיות שיקחו את זה יותר בחשבון), בסופו של דבר הם תמיד ייכולים לתהות אם הפרוייקט הוא 95 אחוז (במקרה היחסית טוב) פשוט copy paste. ומהניסיון שלי לא נראה לי שהם מתלהבים מלהתחיל לחפור בקוד שכתבת כדי לראות מה הוא שווה.

בנוסף להצעות שעלו פה - יש עכשיו איזשהו טרנד שבו מקובל לשלוח קורות חיים לא דרך האתר של החברה או דרך פרסומים שלה בכל מיני לוחות, אלא דרך "חבר מביא חבר": אתה אמור למצוא איזשהו איש קשר מהמכרים שלך (או מהמכרים של המכרים שלך, או אפילו מכרים רחוקים יותר) שעובד בחברה ולהגיש דרכו את קורות החיים. וקורות חיים שמוגשים על ידי מישהו בחברה מקבלים עדיפות גם אם הם לא מתבססים על היכרות אישית או המלצה של המגיש.

כך שיכול מאוד להיות שמתעלמים ממך לא כי קורות החיים לא מתאימים, אלא כי המגייסת קיבלה מספיק קורות חיים דרך "חבר מביא מישהו מבחוץ שנידנד לו" ואין לה צורך בקורות חיים ממקורות אחרים.

למעלה