חיפוש עבודה וחיפוש אהבה

dory141

New member
חיפוש עבודה וחיפוש אהבה

היום בבוקר הייתי אצל יועצת תעסוקתית, במטרה לבדוק אופציות להחלפת מקצוע. היא שאלה אותי גם כמה שאלות שבהתחלה לא נראו לי קשורות, כמו מס' החברים שלי וחיי הרומנטיקה שלי. היא קבעה שיש קשר הדוק בין חיפוש בת זוג ועבודה, הניחה שאני טיפוס מבודד חברתית (6 חברים זה לא הרבה , כך אמרה), חי בבועה וצריך להרחיב את הקשרים החברתיים שלו (הדבר ההגיוני היחיד שאמרה). בנוסף, היא שכתבה לי את קורות החיים (חלק מהדברים הגיוניים וחלקם לא) ושלחה אותי (סירבתי לכך כמובן) לטיפול פסיכולוגי. האם ההמלצות נשמעות רציניות, או שמדובר בכלומיניקית עם תעודת יועצת? אשמח לדעת.

ga26

Member
אין לי זמן לתגובה מפורטת אבל נשמע לי כמו אוסף

של שטויות.
גם לי אין המון חברים ומעולם לא היו לי המון. זה לא הפריע לי למצוא עבודה.

dory141

New member
תגובה

ככל שאני חושב על זה יותר, נראה לי שקיבלתי ייעוץ שווה ל... אתם יודעים מה. תודה שהערת את עיני.

ga26

Member
לתגובה המפורטת

לדעתי היא יוצאת מנקודת הנחה שכולם דומים לה ולכן אם לה יש המון חברות והיא אוהבת את זה לכולם זה מתאים. יש אנשים יותר מופנמים או כאלה שחשוב להם איכות הקשר ולא הכמות. זה לא מעיד על כישורי עבודה כלשהם.
בנוגע להקשר בין חיפוש עבודה לחיפוש בת זוג - הקשר העיקרי לדעתי הוא שבשני המקרים אתה צריך מצד אחד "לשווק את עצמך" ומצד שני למצוא מקום/בת זוג שתואמים את דרישותיך וציפיותיך. אבל פה מסתיימת ההשוואה. יש אנשים שקשה להם בזוגיות אבל קל להם בעבודה ולהיפך. הסיבות יכולות להיות דומות אבל יש כמה הבדלים מהותיים.
בשני המקרים מדובר הרבה פעמים על חוסר ביטחון עצמי וחוסר יכולת לעשות רושם טוב מספיק בפגישה / ראיון הראשון. אבל זה שיש לך חוסר ביטחון בזוגיות לא אומר שיהיה לך כזה כשאתה מחפש עבודה. הרבה פעמים זה הפוך יש אנשים שמאמינים שהם מאוד חכמים ומוצלחים מקצועית אבל כשרואים בחורה הם מגמגמים ופוחדים.
אז יש קשר באופן החיפש אבל אי יכולת בתחום אחד לא מאפשרת להסיק דבר על התחום השני לדעתי.

dory141

New member
נכון

בכל מקרה, לא מצופה מיועצת תעסוקתית שתתחיל להתערב בחיי האישיים. לא בשביל זה שילמתי למוסד בעבורו היא עובדת 400 ש"ח, שתעשה את העבודה שלה וזהו!

dori78

New member
למה הלכת אליה מלכתחילה?

אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים, הראשון כנראה לא ימצא חן בעיניך כי הוא פחות נעים:

1. הלכת למוסד שאתה מחשיב מכובד ומקצועי, שילמת להם לא מעט כסף, ישבת אצל אחת היועצות (שלמדה משהו כדי להגיע לשם) וכשהיא אמרה לך משהו שלא מצא חן בעיניך - החלטת שהיא "כלומניקית עם תעודת יועצת".
ועכשיו אתה מתייעץ עם אנשים אנונימיים שאין לך מושג מה היכולת שלהם לעזור לך. איפה ההיגיון בזה?
לא נראה שאתה מחפש עזרה, יותר מחפש מישהו שיאשר לך שהחיים נורא קשים וזה לא באשמתך.

אני חושבת שהיא צודקת, יש קשר בין חיפוש זוגיות לחיפוש עבודה, שניהם מוציאים אותך מאיזור הנוחות שלך.
שניהם דורשים ממך להגדיר לעצמך מה אתה מחפש, אחרת כל תהליך החיפוש עקר מיסודו.
שניהם דורשים ממך לצאת אל העולם ולעשות לעצמך יח"צ, להבין איפה החולשות שלך וללמוד להסתיר אותן (לפחות בשלבים הראשוניים), למצוא את הטוב שיש לך להציע וללמוד איך להציג אותו בצורה הטובה ביותר, זאת שתגרום להם לחזור אליך.
זה לא דבר פשוט ובחלק מהמקרים גם לא נעים. זאת מיומנות שצריך ללמוד, או לחכות לנס.

יותר מזה: אדם שיש לו הרבה חברים ומכרים, הוא בד"כ אדם שמקרין משהו מזמין, אחרת לא היו נוצרות כל החברויות הללו.
בהרבה מקומות עבודה, המעסיק מעוניין לבחון האם תוכל להשתלב בצוות גם מבחינה חברתית, לא רק מבחינה מקצועית.
ואאל"ט, כל השאלות שהיא שאלה אותך, גם אם הן נראות לך לא קשורות - כתובות לה איפשהו.
היא לא המציאה אותן.

2. ובכן, החיים נורא קשים, אתה צודק. במיוחד עבור אנשים שלא מוכנים להזיז שום דבר בחיים שלהם.
אני יודעת את זה כי אני כזאת, וזאת גם הסיבה שמעולם לא הלכתי לייעוץ מהסוג הזה.
הפסיכולוג יכול לקשקש עד מחר, הוא לא ימצא עבורך בת זוג או מקום עבודה.
הוא לא יכול לעשות עבורי שום דבר אופרטיבי וזה גם לא תפקידו, הוא אמור לעזור לי להגיע
לתובנות ולמסקנות שיהיו מספיק מטלטלות כדי שאני אזיז משהו בחיים שלי.

זאת הסיבה שהגעתי לזוגיות אמיתית ונכונה בגיל מאוחר, אחרי לא מעט תקופות "יובש";
זאת הסיבה שאני עובדת בעבודה שלא מספקת אותי ואין לי הרבה עניין בה;
זאת הסיבה שנכון, אני מכירה המון(!) אנשים, על פניו זה נראה שיש לי המון חברים,
אבל חברים קרובים שאני יכולה לסמוך עליהם שיעזרו לי במקרה הצורך - יש לי במספר חד ספרתי.

צ'מע קטע - אני מרוצה מהחיים שלי.
אני לא חושבת שאם הייתי הולכת לפסיכולוג בגיל 25 זה היה עוזר לי להגיע לתובנות אליהן הגעתי לבד מהר יותר.
אני לא חושבת שזה היה עוזר לי למצוא עבודה במקצוע אותו למדתי או עוזר לי להתמודד עם תנאי תעסוקה שלא מוצאים חן בעיניי ולא מתאימים לי. התחושה שאני שולטת בחיים שלי, חשובה לי יותר מלנסות לקדם תהליכים שהייתי זקוקה עבורם לזמן רב יותר מאשר חלק גדול מהאוכלוסיה.

תירגע. אתה נורמלי. אולי עוד לא הגעת עם עצמך למקום בו אתה מוכן להתחיל להזיז דברים.
אתה יכול לנסות למצוא איש מקצוע שיעור לך, או לא. אף אחד לא חייב כלום.

טרוליטו

New member
למה שילמת 400 ש"ח?

אני שילמתי 135 ש"ח לפגישה עם יועצת תעסוקתית במוסד הלימודים שלי. או שבמכללות משלמים מחירים מופקעים גם על זה?

dori78

New member
מה הקשר למה שהוא שאל?

יש לך פה איזו מטרה חוץ מלהציק?

טרוליטו

New member
את השוטרת של הפורום?

אם אין לך משהו להגיד אל תגיבי לי. מעניין אותי למה הוא שילם 400 ש"ח.

גם לי יש מעט חברות ואני מרוצה ממצב לא אומר שמידי פעם

אני לא שמחה להרחיב את המעגל החברתי וכן יש בחורות שמוצאות חן בעיני בתור חברות
אבל אני לא טיפוס שזקוק להרבה אנשים וגם אין לי כוח למיליון חברים וחברות.
היועצת התעסוקתית שלך קבעה דברים נחרצות מידי והתעלמה מההבדלים שיש בין האנשים השונים.
ושיטחה דברים מידי. אני גם כמו גא לא חושבת שבהכרח יש קשר בין היכולת התעסוקתית שלך למצב הרומנטי שלך.
יתרה מזו לא חושבת שזה עניינה ( לדעתי היא דחפה יותר מידי את האף שלה...).
כלומר מה שצריך לעניין אותה בבואך לעבוד זה הכישורים שלך שרלוונטים לעבודה הספציפית נכון שלפעמים
חלק מהכישורים הנכללים הם יחסי אנוש טובים אבל אפשר להסתדר עם אנשים ולהיות נחמד אליהם גם בלי להיות חבר קרוב
שלהם.
לסיכום מה זה לא הסכמתי איתה

תוספת: היא נשמעת לי די חוצפנית עם החלק על הפסיכולוג...

זה קצת כפייה מצידה...
היא לא נשמעת לי עם ראייה רב מימדית ולא נראה לי שהיא בכלל התייחסה אליך ספציפית אלא
קבעה לפי איזושהי נוסחא כללית שהיא למדה ובחיים זה הרבה יותר מורכב.
היא הייתה צריכה לראות את הצרכים שלך ואת מה שאתה מציע ולפי זה לייעץ
לא מרגישה שהיא עשתה זאת

למעלה