חיפוש ערך על פי שני ערכים

assaff17

New member
שלום לכולם,
יש לי בעיה שעל אף מספר ניסיונות עצמאיים לא הצלחתי למצוא לה פתרון.

יש לי שתי טבלאות, אחת (sheet1) עם רשימה שמכילה מספרי ת.ז ותאריכים, כאשר לכל ת.ז מצומד תאריך אחד בלבד (תאריך הרפרנס). בטבלה השנייה (sheet2) כל מספר ת.ז מופיע מספר פעמים, בכל פעם עם תאריך אחר. אני רוצה להוציא ערך מסויים (מופיע בגיליון 2 תחת העמודה "תוכן") מטבלה מספר שתיים בהתבסס על מספר ת.ז והתאריך הקרוב ביותר לתאריך הרפרנס, כל עוד אינו רחוק יותר משנה מתאריך הרפרנס (במקרה שכל התאריכים רחוקים משנה יוצב הערך 0). את הערך הנ"ל ארצה להציב בגיליון אחד תחת העמודה "תוכן חדש".

לצורך המחשה, בקובץ המצורף הערך שיופיע בעמודה "תוכן חדש" בטבלה 1 עבור ת.ז 123456789 יהיה הספרה 3. לעומת זאת במקרה של ת.ז 2468 תופיע באותה עמודה הספרה 0 (כיוון שכל התאריכים מרוחקים יותר משנה מתאריך הרפרנס).

כיוון שהחומר המקורי מכיל מידע אישי סודי של אנשים רבים אני מצרף טבלה שזהה במהותה לזו המקורית שעליה אני עובד.

קבצים מצורפים

• Test.xlsx
    KB 10.2 · צפיות: 4

מיכאל אבידן

Member
מנהל
שלום לכולם,
יש לי בעיה שעל אף מספר ניסיונות עצמאיים לא הצלחתי למצוא לה פתרון.
יש לי שתי טבלאות, אחת (sheet1) עם רשימה שמכילה מספרי ת.ז ותאריכים, כאשר לכל ת.ז מצומד תאריך אחד בלבד (תאריך הרפרנס). בטבלה השנייה (sheet2) כל מספר ת.ז מופיע מספר פעמים, בכל פעם עם תאריך אחר. אני רוצה להוציא ערך מסויים (מופיע בגיליון 2 תחת העמודה "תוכן") מטבלה מספר שתיים בהתבסס על מספר ת.ז והתאריך הקרוב ביותר לתאריך הרפרנס, כל עוד אינו רחוק יותר משנה מתאריך הרפרנס (במקרה שכל התאריכים רחוקים משנה יוצב הערך 0). את הערך הנ"ל ארצה להציב בגיליון אחד תחת העמודה "תוכן חדש".
לצורך המחשה, בקובץ המצורף הערך שיופיע בעמודה "תוכן חדש" בטבלה 1 עבור ת.ז 123456789 יהיה הספרה 3. לעומת זאת במקרה של ת.ז 2468 תופיע באותה עמודה הספרה 0 (כיוון שכל התאריכים מרוחקים יותר משנה מתאריך הרפרנס).
כיוון שהחומר המקורי מכיל מידע אישי סודי של אנשים רבים אני מצרף טבלה שזהה במהותה לזו המקורית שעליה אני עובד.

1. יש לך בעיה בתצוגת התאריכים (חלקם הם בעיצוב 'טקסט') עליך לתקנם ע"מ ש'אקסל' יזהה אותם כ'תאריכים'.

2. אם אין לך בעיה להתעלם מ'שנים מעוברות' (366 יום) תוכל לבחון את המוצע בתמונה שלהלן:

קבצים מצורפים

• 1609530529836.png
    1609530529836.png
    KB 80.7 · צפיות: 8

assaff17

New member
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה מיקי.

אני לא בטוח שהבהרתי היטב את השאלה שלי. המטרה שלי היא להציב את הערך שנמצא בעמודה "תוכן" (עמודה G) בעמודה "תוכן חדש" (עמודה C) עבור התאריך הקרוב ביותר לתאריך הרפרנס (שמופיע בעמודה B עבור כל ת.ז), כאמור בתנאי שאינו רחוק יותר משנה, כשכל ת.ז נבחנת רק אל מול התאריכים הרלוונטיים לה. אין חשיבות למספר הפעמים בהם תאריכים רלוונטיים מופיעים, אלא רק לאיתור הערך המופיע בעמודה G בשורה של התאריך הקרוב ביותר לתאריך הרפרנס והצגתו בעמודה C, בתנאי שכאמור נמצא בטווח של עד שנה ממנו.

בקובץ המצ"ב עבור ת.ז 123456789 הערך שיופיע יהיה 3 (ישנם שלושה תאריכים בטווח של שנה אולם הקרוב ביותר לתאריך הרפרנס הוא 10/10/2019), עבור ת.ז 987654321 הערך יהיה 16 (כי התאריך הקרוב ביותר הוא 10/01/2013) ועבור ת.ז 2468 ו-13579 הערך שיופיע יהיה 0 (כיוון שאין תאריך בטווח של שנה מתאריך הרפרנס).

תודה רבה

קבצים מצורפים

• Test.xlsx
    KB 11.1 · צפיות: 1
למעלה