חיפוש פרטים על הכפר COAS או קובאץ' במרמורוש

mlazar

New member
חיפוש פרטים על הכפר COAS או קובאץ' במרמורוש

שלום ברצוני לקבל כל מידע אפשרי על הכפר COAS או קובאץ' שנמצא דרומית לבאיה מארה במרמורוש רומניה. אם מישהו היה שם ויודע לתת מידע על המקום, בית הקברות היהודי או כל ציון יהודי אחר. לחילופין מידע על רשומות של יהודים שחיו במקום לידות נישואין פטירה וכל מה שניתן. בין אם הצבעה על ארכיונים ברומניה או במקומות אחרים ובין אם מידע שמישהו אסף לצורך כל שהוא. אני מתכנן נסיעה לשם ורוצה לקבל כל פרט שיכול לעזור לי בהכנות ובהתמצאות במקום. תודה מנחם לזר

חוה3

Member
Coas במרמורש

שלום מנחם, על מנת להשיג רשומות לידה, נישואין ופטירה יש לפנות לארכיון האזורי בבאיה מארה Baya Mare . הרשומות שם הן בערך מן השנים 1880 - 1900. לאחר מכן הרשומות מאוכסנות בעיירות עצמן (ניתן לנסות ולהזמין גם מן הארץ). יש לתת את מירב הפרטים ידועים ובעיקר שנת לידה, שנת נישואין או שנת פטירה על מנת שהם יאתרו את התעודה. במידה שנמצאה התעודה המבוקשת, תקבל תשובה בדוא"ל המפנה אותך לתשלום במספר חשבון בנק. יש לציין שתשלומי ההעברה גבוהים מאוד , יותר מפי שניים ממחיר התעודה עצמה. לאחר שיתקבל האישור מן הבנק ששילמת, עליך להעביר את האישור לארכיון המרכזי בבוקרשט. לאחר שבועיים בערך תשלח התעודה לארץ. אין לי ניסיון עם הזמנת תעודות במקום עצמו, אך עליך לדעת שלא תמיד משתפים בארכיונים הללו פעולה זאת מחשש שאנשים מנסים להשיג את רכושם בחזרה. *ניתן לשלוח בקשה באנגלית, אך התשובה המתקבלת מן הארכיונים השונים היא ברומנית צחה. כתובת הארכיון: D.J.A.N. Maramureş Director Klara Guşeth B-dul Bucuresti, nr. 26, Baia Mare, Maramures Tel. O262/ 437948 PROGRAM AUDIENŢE:Luni, Joi: 13,30- 16,00 e-mail: [email protected] כתובת הארכיון הלאומי בבוקרשט: Direcţia Municipiului Bucureşti a Arhivelor Naţionale Director Filofteia Rânziş Calea Văcăreşti nr.470, sector 4, Bucureşti, Cod 040071 Telefon: 021/ 332 07 61 PROGRAM AUDIENŢE: Marţi: 13.00-15.30
לגבי בית העלמין תוכל לקבל מידע בקישור הבא. (יש לגלול את הדף עד לקראת התחתית בערך). יש שם הסברים על מצב בית העלמין, ואפשרות ליצור קשר עם אנשים שביקרו במקום. בהצלחה, חוה

למעלה