חיפוש קבצים על מחשבים מרוחקים

Arielvista

New member
חיפוש קבצים על מחשבים מרוחקים

היום גילינו שישנו קובץ על אחד השרתים ובו סיסמאות להמון שירותים שאנחנו משתמשים בהם. הקובץ הוקם"בתום לב" ע"י אחד העובדים, ו"בתום לב" כל הצוות שלו השתמש בו, העביר הלאה לאנשים בצוותים אחרים, בקיצור - בלאגן.
יש חשש די מוצדק שעותקים שונים של הקובץ (על גרסאותיו השונות) יכול להיות שמור מקומית על מחשבים של עובדים ש"בתום לב" שמרו על מנת "לייעל" את העבודה שלהם, מבלי להיות מודעים לסיכונים.
בקיצור - חתיכת פרצה שחבל על הזמן.....
האם יש (ואני די בטוח שיש) דרך לסרוק את כל המחשבים ברשת שלנו ולחפש קבצי אקסל שמכילים בשם שלהם string מסויים? ולתת את הפלט בתור קובץ טקסט או CSV?
כמובן אני אריץ את זה בתור domain admin....

F00D Is G00D

New member
עיין ערך - החתימה שלך.

הפתרון הנכון הוא לשנות את כל הסיסמאות ואולי בהזדמנות זו להכיל מדיניות גורפת לשינוי ואחסון הסיסמאות.
&nbsp
אני בדיוק בודק כלי חדש של מייקרוסופט שייכול לכסות לך את צד השרתי ווינדוס בדומיין שנקרא LAPS
&nbsp

Arielvista

New member
זה ברמת שינוי הנוהל הקיים...

..וברמת "מה עושים אחר כך". זה לא עונה על השאלה איך אני מאתר מחשבים שיש בהם קובץ שנקרא filename.xlsx לצורך העניין.

F00D Is G00D

New member
אם אתה צריך לפי שם, אז כמה אופציות

SCCM
&nbsp
ייתכן ותוכנת האנטי ווירוס הארגונית שלך מאפשרת להכריז על שמות מסוימים כמסוכנים
&nbsp
להריץ מרחוק פוארשל עם סקריפט חיפוש.
&nbsp
אב לך תדע, אולי הקובץ כבר באיזה דרופבוקס, GDRIVE או ONEDRIVE או אימייל... ואולי מישהוא כבר זוכר איזה סיסמא ספציפית לשרת קבצים שהוא משתמש בו כבר חצי שנה....באמת שחבל על כל דקה שאתה משקיע בזה ולא בהחלפת הסיסמאות (דעתי).

Arielvista

New member
נראה לי שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך

ישנו על השרת קבצים שלנו קובץ שמכיל סיסמאות לכמה אלפי אתרים שמספקים לנו שירותים שונים. עצם הקיום של הקובץ הזה ניתן לדיון אבל לא כרגע.
מה שאני רוצה זה לוודא שאין עותקים של הקובץ על מחשבים של עובדים (אחד העובדים התכוון לעשות קיצור דרך ובטעות העתיק את הקובץ, למשל).
אין עניין של סיסמאות דומיין (מתחלפות אחת לחודש) ואם מישהו "גנב" את הקובץ לדרופבוקס או גוגל דרייב שלו אז זה עניין אחר לגמרי, אבל כרגע אני בשלב של לבדוק במחשבי העובדים האם קיים אצלם עותק של הקובץ.
&nbsp
מקווה שעכשיו השאלה ברורה יותר.
&nbsp

Arielvista

New member
אני מחפש בדיוק סקריפט PS כזה

ומה שאני מוצא באינטרנט לא ממש עושה את העבודה.
&nbsp

DuuGi

New member
אין לי סקריפט לתת לך אבל פיתרון לעתיד.

ניהול ססמאות נעשה לא על גבי קובץ אלה על ידי תוכנה יעודית. כמו KEEPASS או roboform.
&nbsp
בלי קשר אני עובד על פרוייקט מעניין לגבי אוטומציה של ססמאות
&nbsp
בין היתר נדרש שדרוג המערכת כולה לשרתי 2012.
הפיתרון שמיקרוסטפט מציעים נקרא GMSA.
זה בעצם ניהול מרוכז עם שינוי אוטומאטי של ססמאות עבור services, tasks, application pool , sql וכד'.
&nbsp
אתה מתקין את מערכת הניהול של GMSA ומשנה את על המשתמשים בשירותים שמוזכרים לעיל למשתמש של GMSA ללא ססמה. הססמה מנוהלת באופן מרכזי ומתחלפת באופן אוטומטי.

Arielvista

New member
א - תודה על התשובות.

ב - אני אנסה לשנות את השאלה:
כרגע (ממש ברגעים אלה) אני מבצע **ידנית** את התהליך הבא:
1. ב windows explorer אני "פותח" (עם הרשאות אדמין) מחשב מרוחק ע"י \\192.168.0.1\c$ (מתנצל שהטקסט משתבש בגלל עברית\אנגלית)
2. אני מבצע חיפוש לקובץ filname.xlsx
3. אם מצאתי - אני רושם מה נמצא ואיפה, אם לא מצאתי אני עובר ל IP הבא.
האם יש דרך (סקריפט או אחר) לבצע את זה באופן אוטומטי יותר?

DuuGi

New member
ואם מישהו שינה את השם או שזה filname-copy.xlsx / מה יעזור לך

Arielvista

New member
זה לא....

אבל אני יוצא מתוך הנחה שככה לפחות חלק מהקבצים יימצאו.
כמו כן, אני מניח שגם בסקריפט אפשר להשתמש ב * ולנסות שם כללי יותר....

lavifighter

New member
יש שם אפשרות לחפש קבצים לפי שם או md5

בשיתופים שעשית להם map לעמדה שממנה עושים treesize.

lavifighter

New member
לא יודע לגבי הגרסה החינית אבל אפשר באופציות חיפוש מתקדמות

למעלה