חיפוש שאלת מחקר לגבי עבודת סמינריון

talash12345

New member
חיפוש שאלת מחקר לגבי עבודת סמינריון

שלום : אני סטודנטית שלומדת כרגע את נושא המשפחות החד הוריות . הוטל עלי לכתוב עבודת סמינריון בנושא משפחות חד הוריות אבל אין לי שום שאלת מחקר שאני יכולה לכוון אליה . אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה מראש

talash12345

New member
עבודת סמינריון בנושא משפחות חד הוריות

אני סטודנטית שלומדת כרגע את נושא המשפחות החד הוריות . הוטל עלי לכתוב עבודת סמינריון בנושא משפחות חד הוריות אבל אין לי שום שאלת מחקר שאני יכולה לכוון אליה . אשמח אם תוכלו לעזור לי

סיוולה

New member
תכנסי לכל מחקר/כתבה שראית על איך רואים

את המשפחה החד הורית וכו'. מעבר לכך את יכולה להכין לך שאלות הכנה שיעזרו לך כדי לקבל את התשובות ולגבש את העבודה. וכמובן אם תרצי לפנות בשאלות מסוימות, כדי לראות מהו תא של משפחה חד הורית, איך הוא מתנהל, לראיין מספר נשים שכל אחת משפחתה על תכולתה ונסיבותיה שונות - אבל כולנו חד הוריות, ולכולנו יש את הקשים שלנו, אבל די מרתק לשמוע ולראות את ההסתכלות וההתמודדות של כל משפחה חד הורית באשר היא. אני אשמח לעזור. נתונים כלליים: אני בת 42 ושבוע. אמא ל- 2 בנות מקסימות. מעולם לא התחתנתי. ולילדות אבות שונים. אם תרצי יותר אינפורמציה אשמח לעזור. תשלחי לי במסר טלפון ונתקשקשה. בהצלחה, ורד

יש לי אולי הצעה קטנה עבורך

כידוע, הדעה הרווחת היא, שהמצב הבריא ביותר לילדים הוא לחיות עם אמא ואבא בבית. מתוך הנחה זו, נגזרת ההנחה, שאם ילד גדל רק עם אמא בבית וללא אבא אז יש שם בעיות מכל מיני סוגים שקשורות להתפתחות....לחוסר דמות אב..ועוד מלא כאלה השערות, לא אפרט כרגע... ההנחה הזו, שילד שגדל בלי אבא "יוצא דפוק" (בקיצור.....) ועם חסך של דמות אבהית וכו....היא הנחה שהולכת ונסדקת בשנים האחרונות וזה קורה בעיקר בשל העובדה שיש יותר ויותר תאים משפחתיים של חד הוריות, והילדים לא ממש יוצאים דפוקים ואולי ההפך הוא הנכון........ לפני כשנה יצאה כתבה במוסף "סגנון" של מעריב, על אישה בארה"ב נדמה לי, שכתבה ספר בדיוק על העניין הזה. ולדעתי הנושא הזה הולך להיות הנושא החם ביותר בעשר השנים הבאות, כי יש לזה גם השפעה על מערכת בית המשפט וכו... כלומר, כל העניין של חשיבות האב בתא המשפחתי של הורים גרושים. אני לא מביעה כאן את עמדתי בנושא, אני רק אומרת שזה מתחיל להיות על סדר היום הציבורי. אני אחפש את הכתבה הזו במעריב ואוכל לשלוח לך צילום, זו נקודת התחלה טובה. שילחי לי במסר את האימייל שלך אם תרצי. כתבתי הרבה בשביל הצעה קטנה, לא???? סליחה..... בהצלחה בכל אופן.

matrixx1

New member
אשמח לקרוא גם את הכתבה ..בינתיים

ההפך הוא הנכון ..ילד ללא אב או אם ..גדל בחסך..מה לעשות זהו חסך טבעי ..

מטריקס היקר, ../images/Emo24.gif

בטח שאשלח לך הכתבה. מה נשמע בכלל?????? יש לי בעיות משלוח כי זה סרוק וכבד. אבל ברור שנתגבר.......

matrixx1

New member
בינתיים קראתי רק מחקרים הפוכים מכך

אם אני לא טועה יש כאן כאלה שצפו באיזה תוכנית טלוזיה ששודרה לאחרונה ( אני לא צפיתי - עבודה את יודעת ) ..ואחת הכותבות כאן כתבה כי אחד המרואיינים שהינו בוגר כיום , נראה כמי "שסוחב" את נזקי החסך ההורי עד עצם היום הזה ..בהיותו בוגר ... ומה נראה לך ששלומי ? נפלא !!! ....רק שאני רואה שכאן בפורום הלכו לשנת החורף.....אוטוטו אעיר אותן .....(-:

אמא66

New member
מאד תלוי מה משדרים לו

אם גם ההורה המגדל וגם הסביבה משדרים לו שהעסקים כרגיל והכל סבבה, נראה לי שהחסך הוא לא משמעותי. צריך לתת לילדים את התשובות הכי אמיתיות ולתת להם להתבטא כמה שהם רוצים על ההורה החסר, ואז זה לא מצטבר אצלם בבטן.

matrixx1

New member
גם "בוב סופוג" לא יועיל ((-:

החסך הוא חסך..אין מה לעשות ..אפשר לשדר לו מה שרוצים , למראית עין אולי זה זה נראה כעובד אבל לא ממש את חושבת שילד שאיבד את אחד מהוריו אף אם זה בתאונה דרכים חלילה , לא יהיה בו החסך ? הוא ישאר בעינו למרות האהבה שהסביבה תשדר ... זה במקרה של אובדן ..החסך חמור ומתסכל עוד יותר את הילד באם הוא יודע שמי מהוריו החסר נמצא בין החיים ואינו רואה /או פוגש בו ..

אמא66

New member
כמובן. אבל לא ברמה שמפריעה לתפקוד.

אם יש הורה אחד מתפקד - הילד יצא בסדר, למרות החסך בגלל חוסר בהורה השני. לעומת זאת, אם יש שני הורים זמינים פיזית, אבל "נוכחים נפקדים", החסך בקבלת החום או המגע, יגרום בהמשך לבעיות תפקודיות.

matrixx1

New member
אז באיזה רמה ?

אני מקווה שאת שמה לב לדברייך.." אם קיימים שני הורים נפקדים נוכחים " אך ללא מגע וחיבוק "..הילד יהיה עם בעיות תפקודיות...אבל אם יש רק אחד מהם שכן מחבק ונותן חום..הילד יוצא מתפקד להפליא...??? משוואה קצת לא הגיונית ...הרי בחסרון אחד ההורים בחיי הילד כבר קיים חסרון מגע וחום שהצד השני נפלא ככל שיהיה לא יצליח להשלים את חסרונו של ההורה החסר ..בכל המובנים....בדיוק כמו שלאחר הגירושים שום חבר וירוטואלי לא יצליח להשלים את חסרון בן או בת הזוג בפועל ....ויסלחו לי כל הטוענים טוענות ש.."שטוב להם לבד"... ואם לילד שגדל בחסך שכזה , ובין בילדותו או בבגרותו בעיות כאלה ואחרות..דוגמת בעיות רגשיות , לימודים , בניית תא משפחתי וכו' זה בעינייך לא בעיות תפקוד ..אז מה עוד יש ? אני לא אומר שאין יוצאים מהכלל אבל הם בודדים בלבד ....

Mon951

New member
../images/Emo45.gif לגמרי מסכימה איתך.

ועדיף שלא אוסיף מילה.

אמא66

New member
הורה אחד מחבק זה מספיק.

החסך הוא רק ברמת תחושת השונות מילדים עם 2 הורים מתפקדים. אבל בעיות רגשיות וכו' לא נוצרות כשיש הורה אחד שאפשר לסמוך עליו, להתחבק איתו, לצחוק איתו, לשחק איתו ולדבר איתו.

matrixx1

New member
הורה זה לא רק צחוק, חיבוק, או כסף..

היית רוצה לגדול במחיצת הורה אחד בלבד ? ובינתיים המציאות מראה את ההיפך מדברייך ...אז...אשרי המאמין ..(-:

yamkachol

New member
אולי, כיוון של חשיבות

דמות אב/אם, ומזה לצאת לחוסר הדמות הזו - מאיזה גיל, איזו משמעות יש לזה. את גם יכולה להגיע למשפחה בה הורים בני אותו מין. בהצלחה לך.

למעלה