חיפוש שורשים בפולין

משהוו

New member
חיפוש שורשים בפולין

שלום ראיתי כאן הודעה של מישהו המחפש שורשים של סבו שנולד ב 1880 בעיירה בפולין. פרוייקט jri-pl מנסה להעלות לרשת במנוע חיפוש טוב את כל הרישומים של יהודים בפולין במאות השנים האחרונות. עד כה הועלו יותר ממיליון וחצי רשומות (מתוך כ 8 מיליון). רשומות נישואין למשל כוללות פרטים על הזוג הנישא הסבים ולפעמים הורי הסבים. זהו מקור מצויין לחיפוש בפולין, יש אפשרות לחפש באיות מקורב (soundex). לאחר שמוצאים רשומה רלוונטית, יש גם הסברים איך להשיג תצלום של התעודה הרלוונטית. כתובת האתר : http://www.jewishgen.org/jri-pl/ משה [email protected]

ornan

New member
חיפוש שורשים

בוקר טוב ניסתי גם חפשתי (אולי לא מספיק...עד כה לא מצאתי בכלל, אשמח למי מחברי הפורום שיעזור לי אין לי קצה של מידע, אני חוזרת שם סבי אהרן שויצר שנולד כנראה בבנד´ין פולין לפי חישובים שלי בסבעבות 1880 תודה לכל מי שיעזור, חשוב לי לדעת לא יתכן שאדם היה יחיד בעולם ו/או לא נשאר אפילו קרוב רחוק אחד, על פניו זו התמונה נכון להיום ארנה 9

gcarmi

New member
שוייצר - בנד´ין

בוקר טוב. בחיפוש באתר השמות הפולני, http://www.jewishgen.org/jri-pl/ הקליקי Szwaycer במשבצת שם המשפחה ואח"כ Bedzin במשבצת העיר. עשיתי זאת לפני שעה קלה. יש שם עשרות מבני משפחתך בעיקר מהשנים 1826-1859. תתחילי לעבוד על זה. גדעון.

ornan

New member
שויצר מבנד´ין

גדעון בוקר טוב! שמעתי לעצותיך הטובות ונכנסתי לחיפוש כפי,ת שהסברת, אכן יש מאגר שמות גדול אך הוא לא קידם אותי, שכן השמות עד 1859 ואילו סבי נולד בסביבות 1880 ואיני יודעת את שם הוריו ניסיתי ב search לחפש גם לפי שמות משפחה, שכן אני יודעת את שמות אבי ואחיו, חשבתי שאולי כך אצליח להגיע לרישום תעודת לידה, תעודת נישואין של סבי וסבתי, ניסיתי גם דרך משפחת סבתי, שם אני יודעת על בני משפחה רבים כולל נישואין, ועד כה לא עליתי על שום שם, מעניין שאת משפחת סבתי שהייתה גדולה ומאוד מפורסמת בעירה לא מצאתי שום רישום וזה ממש מפליא אותי אבל אני ממשיכה יום יום לנסות לחפש שוב תודה על עזרתך

אולי הבעיה היא באיות../images/Emo35.gif

האם ייתכן שבמהלך השנים חל שיבוש באיות השם, באופן ש"עוקף" את ה - Soundex
אם המשפחה היתה גדולה, באמת מפליא לשמוע שאין שם רישום לגביה. ארנון

gcarmi

New member
שוייצר - בנד´ין

אורנה שלום. קצת עצות מהנסיון שלי. כשאני התחלתי את המחקר שלי לפני כ-7 שנים ידעתי רק את שמות חלק מסבי/סבותי ושמות של שתי עיירות בפולין שם נולדו אמי ז"ל ואבי יבל"א. עץ המשפחה שלי, שכולל היום מעל 5100 שמות, כלל אז פחות מ-100. בעקבות "גילוי" אתר Jewishgen הלכתי לבית התפוצות לחפש מיקרופילמים של שתי העיירות הללו. מצאתי 3 פילמים של אופוצ´נו, עיירת אבי, מהשנים 1866-1887 ושום דבר מסוכ´דניוב, עיירת אמי. המיקרופילמים היו ברוסית ואז לא היה לי שמץ של מושג מה לעשות איתם, בעיקר שהציוד אז בבית התפוצות היה ישן וברוובו מקולקל, ואי אפשר היה ליצור תדפיסים מהמיקרופילמים. זה היה ב-1995. שנתיים לאחר מכן נסענו אשתי ואני לטיול בצפון אמריקה והחלטתי לבקר ב- FHL בסולט לייק סיטי. שם גיליתי- א. שיש עוד מיקרופילמים של אופוצ´נו שמכסים את השנים 1810-1865 וכמו כן שבשנים אלו הכתיבה היתה בפולנית כלומר א"ב לטיני ולא קירילי, דבר שהקל עלי מאד בזיהוי מהיר של שמות שאמרו לי משהו תוך רפרוף במיקרופילמים. זה היה ביקור חד-יומי להתרשמות בלבד. החלטתי לחזור לשם לאחר שנה, ישבתי שם שבוע וצילמתי שם מתוך 10 המיקרופילמים כל מסמך שהכיל את שם משפחתו של אבי וכמו כן את כל דפי האינדקס של העיירה מכל השנים הנ"ל. לקחתי אתי הביתה למעלה מ-1000 תדפיסי מחשב, ואת הספר של Judith Frazin שקניתי באותו ביקור. תרגמתי את כל הדפים הללו כאן בבית וכך הצלחתי לבנות בעצם את כל עץ המשפחה של אבי, ע"י התאמת שמות, הצלבת מסמכים וכו. בביקורים הבאים הצלחתי להרחיב בהרבה את בסיס המידע שלי ולהגיע להצלחה בלתי רגילה בבניית כל עץ המשפחה. ועדיין יש לי עוד הרבה לחפש ולמצוא. כמו שכתבתי קודם - אם רוצים להגיע למשהו יותר לעומק צריך להשקיע הרבה זמן, סבלנות וגם כסף. הייתי מאז עוד 3 פעמים בסולט לייק סיטי והשנה אני שוב נוסע לשם, לאותה המטרה. לגבי משפחת סבי מצד אמי לא ידעתי שום דבר חוץ משם המשפחה, שפירא, ועיירת הלידה של אמי, סוכדניוב. תוך כדי המחקר התברר לי שבכלל העיירה היתה שונה (אמי בכלל נולדה בפשדבוזש), התאריכים שונים ועוד ועוד. נפתח לפני עושר מדהים של מידע שלא הייתי יכול להגיע אליו אלמלא ביקרתי שם בספריה המדהימה הזאת. לסיכום - אם את רוצה לחקור את משפחתך, שוייצר מבנדין, אין לך ברירה אלא או לנסוע לשם ולחפש מידע יותר מאוחר מ-1859 ואני בטוח שהוא נמצא שם, או לשכור חוקר שיעשה לך את זה שם או בפולין. במקרה הזה, זה יהיה עוד הרבה יותר יקר ופחות יעיל - כי רק עם תחושות בטן אפשר להגיע נכון. בהצלחה רבה. גדעון.

מיקרופישים של אוקראינה

היי, גדעון
אולי אוכל להיעזר בנסיון הרבה שצברת בנושא, על מנת להבין מדוע אין כמעט אינדקסים של אוקראינה
ארנון

gcarmi

New member
אוקריינה והגוש הסובייטי לשעבר

ארנון שלום. הספור פשוט. ברית המועצות לשעבר לא הרשתה למורמונים לצלם בשטחה, כך ששום דבר לא נעשה שם עד לפני כ-5 שנים. אני יודע שהיום, ובעצם כר כמה שנים, יושבת משלחת מורמונית גדולה באוקראינה (וברוסיה ובמדינות הבלטיות) ומצלמת. הבעיה היא שעד שהחומר הזה יגיע לספריה זה יקח עוד כמה שנים טובות. פולין היתה המדינה הקומוניסטית הראשונה בזמנו שאפשרה למורמונים גישה מלאה לארכיונים, עוד בשנות השבעים של המאה ה-20 ולכן החומר הזה מצוי בשפע יחסי, ולי זה עזר מאד, כי מקור משפחתי בפולין. גדעון.

ornan

New member
שויצר מבנדין

גדעון בוקר טוב! תודה על תגובתך היפה והארוכה, לאחר שעות רבות של שיטוט באתר הJEWISHGEN הבנתי כבר, שהחיפוש אכן צריך להיות עמוק יותר. באוקטובר, אני אמורה לנסוע לפולין עם בתי במסגרת משלחת נוער "מסע לפולין", מאחר ונהייה 4 ימים באיזור קרקוב, שהיא קרובה יותר לבנד´ין וממש קרובה לעיר מגוריו של אבי (משפחת סבתי מוצאה ממייכוב שנמצאת כ-35 ק"מ מקרקוב)אני חושבת להקדיש לי יום אחד שלם לחיפוש בעיקר בבנדין. אשמח לקבל מכל מי שיכול "טיפים" לחיפוש בערי פולין עצמם, בינתיים יש עוד קצת זמו ואלי בכל זאת אצלי משהו למצוא. עד כה אני ממש מאוכזבת, שכן מהחיפוש בJRI, אני רואה שיש כל כך הרבה רישומים (לידות, נשואין,פטירות) ומכל מאגר השמות שלי לא מצאתי אף שם, היתכן???? אני בכל זאת ממשיכה לחפש, בחופשת פורים הקרובה, אני אסע לבית התפוצות לחפש במיקרופישים שלהם, לפני כ- 10 שנים הכנסתי את עץ היוחסין של משפחת סבתי, שם אני יודעת 5 דורות אחורה. אולי אסע לירושלים, ביד ושם גם הכנסתי באותו הזמן "דפי עד" ושם מצאתי את ספרי ה"יזכור" ואת שם סבי, אך לא יותר יום טוב ושקט ארנה

שויצר מבנדין

ידוע לי שמפחת שויצר היתה מאוד מפורסמת בבנדין. בספר "פנקס בנדין" מופיע השם שויצר שגם היה חבר בבית נבחרים הפולני. בחדרה ישנה משפחה בשם שויצר שמוצאם מבנדין. אפשרי למצוא משפחות אלה בספר טלפונים.

הרשקוביץ

אני בני הרשקוביץ בן לניצולי שואה שהורי כבר לא בחיים. אבי יחיאל אהרון ז"ל נולד בעיר סטופניצה ליד קיילץ בפולין בשנת 1918 בגיל 3 משפחתו עברו לעי בנדין בזגלמביה (ליד קטוביץ) לסבי שמו היה ישראל יוסף הרשקוביץ היה יצרן כובעים. (נספה בשואה) חלק מהמשפחה היגרו לארצות הברית בתחילת המאה לברוקלין. אצלהם מצאתי תמונות של המשפחה של סבא שלי, סבא של אבא שלי שעסק בנגרות, מאיפורמציה שקבלתי מקרובים מארצות הברית הם אמרו לי שאני נצר "ליהודי הקדוש" הרבי מפסיחחה. הם שלחו לי רשימה אבל עם חלקים חסרים עד הדור שלי. השגתי גם רשימת מפקד בגטו בנדין בזמן המלחמה שמצאתי שמות הורי דודי והסא וסבתא. יש גם קבוצת דיון באי-ממילים רק הרשקוביץ שנשלח מדי פעם בצורה קבוצתית. המקורות פולין, הונגריה ורומניה. אם למשהו יש מקורות נוספים אשמח לקבל.

ornan

New member
שויצר מבנדין

בוקר טוב בני אני בת למשפחת שויצר מבנדין את ספר היזכור של בנדין אני מכירה, רק אתמול מצאתי ב"ארכיוני" מס´ דפים שצלמתי מהספר ביד ושם, שם מוזכר שמו של סבי יותר מזה לא מצאתי, כולל הקשרים לכמה משפחות בארץ ששמם זהה אך לא מצאנו שום קשר השאלה הכי שמסקרנת אותי!!!!! מאין או מה אתה יודע על המשפחה מחדרה? אולי דרך הקשר זה אוכל לדלות איזשהו פירור מידע?????????..

שויצר מבנדין

שלום אורנה ההורים שלי גם מבנדין (כבר לא בחיים) אני מחדרה לשעבר והכרתי את משפחת שויצר שהיה להם חנות חשמל וטלויזיה בחדרה ברח´ הרבט סמואל (ליד השוק). וידוע לי שבמקור הם מבנדין (לפי שהורי סיפרו לי). הבנים של משפחת שויצר עדיין גרים בחדרה כל אחד ומשפחתו. לאחד מהם קוראים גדי השני לא זכור לי. אחד מהם היה גר ברח´ הנשיא 55 (לפני 25 שנה). יש לי גם קרוב משפחה בשם אהרון הרשקוביץ הגר בת"א שנשוי גם בת למשפחת שויצר, שהיא בת דודה של השויצרים מחדרה ומקור ההורים שלה גם מבנדין. חוץ מזה באירגון יוצאי זגלמביה רח´ פרישמן 23 בת"א, ישנו קלסר עם רישום של 22,000 יהודים מגטו בנדין בזמן המלחמה, לפי דעתי שווה לראות ולצלם דפים השייכים למשפחתך. את הדפים של משפחתי השגתי. מועדון האירגון פתוח רק בימי רביעי אחר הצהרים. בני

ornan

New member
שויצר מבנדין

היי בני! אני אחותם ה"קטנה" של דני וגדי מחדרה, ובת דודה מדרגה ראשונה של שרה אשתו של בן- דודך אהרון הרשקוביץ, אם כך זה שווה טלפון עם בת דודתי שאולי כשאביה (דודי) והוריו של אהרון היו בחיים העבירו מידע משותף ויש לה מה להאיר לי, למרות שאנו בני הדור, שעל העבר לא מדברים, החיים התחילו רק בא"י. תודה על המידע ארנה

שויצר מבנדין

בקר טוב ארנה את רואה איך העניינים מתגלגלים. אני עצמי כבר לא בחדרה מעל 26 שנה (גר במרכז הארץ). על משפחת שויצר שמעתי מהורי, שהם היו בחתונה של אהרון ושרה לפני הרבה שנים. אני בקשרים טובים עם אח של אהרון שמו מאיר. התחלתי להתעניין בנושא לאחר שהורי נפטרו, נסעתי לבנדין אספתי חומר מכל מיני מקומות, נהייתי פעיל בדור ההמשך של אירגון יוצאי זגלמיה בת"א שהעיר בנדין כלולה בתוכה. מרוב עיסוק בעינין צורפתי לישיבות הנהלה של האירגון והייתי פעיל בועדת תרבות, שעסינו ביחד הרבה פעילויות משותפות לבני הדור השני. אולי כדאי שתצטרפי גם את. אני לא יודע אם את מודעת ביום השואה יש אירוע ביד הזיכרון ביער בן שמן שמגעים אלפי יוצאי האזור לדורותהם. בתשעה באב יש אזכרה בבית הקברות נחלת יצחק ליד אנגרטת בנדין. בסוכות לפני שנה וחתי היה כנס עולמי של יוצאי זגלמביה, כך שהגיעו אורחים יוצאי בנדין מכל העולם והיה חילופי איפורמיה ותערוכה, לפני שנה העברתי מצגת במועדון האירגון איך מחפשים שורשים לבי הדור המבוגר. פעמייפ בשנה יוצא עיתון "זגלמביע צייטונג" שי בה הרבה אינפומציה וכתבות, העיתון הבא יוצא לקראת פסח. יש ברשותי 2 CD עם 2400 תמונות של משפחות מבנדין שנאספו באושוויץ, זה ניתן לי ממוזיאון השואה בוושינגטון לצרכי זיהוי התמונות. יש לי גם מפה של בנדין מ 1930 ועוד... בני

בנדין

ארנה תכנסי לאתר הרשום תמצאי את כל הספרים וכתובות בקשר לבנדין http://www.shtetlinks.jewishgen.org/Zaglembie/Zag001.html בני

למעלה