חיפוש שורשים

justvarda

New member
שפיצר

לא יודעת פרטים, אבל היתה (בודאות) משפחת שפיצר באילת . אולי יש רשומים בעירית אילת....

אילה1

New member
שפיצר

לא יודעת אם יכול לעזור במשהו, אבל אצלי יש משפחת שפיצר מאייזנשטדט, אוסטריה, גם מהמאות הקודמות. אילה

שרי סילבר

Active member
וגם אצלי יש שפיצר, איילה... אחות סבתי, לונה לבית ברד"ש, נישאה לליאו שפיצר, ואני יודעת שהוא היה מאוסטריה.

ספרן

New member
באיה

אולי באיה מארה, בירת מחוז מארמרוש בטרנסילבניה, רומניה - לשעבר בהונגריה.

friend9

New member
יותר סביר BAJA

העיר BAJA בהונגריה, 150 ק"מ מדרום לבודפשט.

א77

New member
מכיר משפחה גדולה וידועה

בשם שפיצר ממוצא הונגרי סביר להניח שאינם מחוברים לאינטרנט. חלקם מתגוררים בירושלים. יש מהמשפחה סוחרי רהיטים בירושלים. אם תתעניין אוכל לעזור ואוליי גם לקשר עם מישהו מהמשפחה.

ל-א77 שפיצר ירושלים

האמת לפני יותר מ20 שנה יצא לי להכנס לחנות זו ואני זוכר שהיו שם שמות מורדכי,שרגא ואלו גם שמות אבי ואחי ז"ל.אז היתי יותר צעיר ולא נתתי דעתי על כך ומה גם שהם היו לחוצים בחנות באותו יום,בכל אופן במידה ואתה יכול לברר לי א יש להם קשר לאזור הזה ועוד ידוע לי שלאבי היה בן דוד(גם הוא דתי)בשם עקיבא מבני ברק אני לא הכרתי וראיתי אותו מעולם-תודה

א77

New member
ובכן בקצרה.

שנים מהאחים שפריצר היו ברהיטים. חנותם היתה כמדומני בגאולה, רחוב עמוס או נחום. אחד מהם נפטר לפני כארבע שנים בהותירו אחריו אלמנה וילדים, חלקם כבר נישאו. יש לי קשר טוב עם אחד הבנים שם. אבל אני רואה אותו אחת למספר חודשים בלבד. יש כמדומני אחות אחת שנשואה לבני ברק. יש גם שתי חנויות בבעלות אחת של מאפיית אנג´ל. היא בבעלות יהודי בשם שפיצר. שאף הוא מהמשפחה, אוליי בן אולי אח ואוליי בן דוד. אוכל לברר בהזדמנות בשבילך. אם תרצה כתובות או משהו כזה אשתדל לעשות בהקדם, אבל אם העניין סובל דיחוי אזיי זה יהיה כעין לאט אבל בטוח. יום טוב

א77

New member
עדכון

היום בבוקר שוחחתי עם שפיצר בעל שני חנויות אנגל שאמרתי לך. הוא אומר לי שאין לו כל קשר עם שפיצר ההם, ואני שואל אותו? והרי הנך מופיע לשמחות שלהם, ויודעני בבירור שהנך קשור אליהם. אז הוא אומר לי, שהם ידים טובים, ורק במקרה שמות המשפחה זהים. אז אצל הידידים, מהרהיטים, יש שרגא. אביהם של שרגא ואחיו היה שלמה. מה שנותר לי, זה להמתין לכשאפגוש את אחד מנכדיו של אותו שלמה ז"ל. שאנחנו מכירים טובים וותיקים, ואז אשאלהו, כי הוא אכן נמנה על השפיצרים ההם. ורגע. נזכרתי שהוא אמר לי שהוא אכן מהונגריה, ברם השפיצרים המדוברים, הינם מוינה. אז בהזדמנות... יום טוב

א77

New member
עדכון

היום בבוקר שוחחתי עם שפיצר בעל שני חנויות אנגל שאמרתי לך. הוא אומר לי שאין לו כל קשר עם שפיצר ההם, ואני שואל אותו? והרי הנך מופיע לשמחות שלהם, ויודעני בבירור שהנך קשור אליהם. אז הוא אומר לי, שהם ידים טובים, ורק במקרה שמות המשפחה זהים. אז אצל הידידים, מהרהיטים, יש שרגא. אביהם של שרגא ואחיו היה שלמה. מה שנותר לי, זה להמתין לכשאפגוש את אחד מנכדיו של אותו שלמה ז"ל. שאנחנו מכירים טובים וותיקים, ואז אשאלהו, כי הוא אכן נמנה על השפיצרים ההם. ורגע. נזכרתי שהוא אמר לי שהוא אכן מהונגריה, ברם השפיצרים המדוברים, הינם מוינה. אז בהזדמנות... יום טוב

ל-א77 שפיצר ירושלים

האמת לפני יותר מ20 שנה יצא לי להכנס לחנות זו ואני זוכר שהיו שם שמות מורדכי,שרגא ואלו גם שמות אבי ואחי ז"ל.אז היתי יותר צעיר ולא נתתי דעתי על כך ומה גם שהם היו לחוצים בחנות באותו יום,בכל אופן במידה ואתה יכול לברר לי א יש להם קשר לאזור הזה ועוד ידוע לי שלאבי היה בן דוד(גם הוא דתי)בשם עקיבא מבני ברק אני לא הכרתי וראיתי אותו מעולם-תודה

למעלה