חיפוש שימלה - יום ראשון (איזו עיפות

יעלי2

New member
חיפוש שימלה - יום ראשון (איזו עיפות ../images/Emo53.gif ../images/Emo41.gif

אז ככה. היום שינסתי מותניים, נעלתי נעלי עקב ויצאתי לארץ השמלות הלבנות-לבד. ביקרתי רק בשלושה מקומות: לה ספוסה רויאל, רזי קרמאייר וטל בק. לסיכום הדו"ח, זה אכן מדהים לראות את עצמך בשמלות בפעם הראשונה, וגם לומדים מהר מה נוח ומה לוחץ. אבל זה מעייף וליתרון של להסתובב לבד, יש בדיוק את אותו חיסרון-הפידבק. ANY WAYS. במקום אחד אמרו לי שקנו את כל הבד מהסוג הזה ושניה אחר כך ראיתי אותו במקום אחר! לא להישתגע. האם בכל החנויות יש פחות אומ יותר את אותן שמלות? לסיכום ראיתי שימלה שישבה עלי ממש יפה ועכשיו אני תוהה אם לקחת אותה. היא השימלה השניה שראיתי, אבל הראשונה היתה מחרידה אז זה לא נחשב. מחר אצא לסיבוב שני והפעם עם שחקנית החיזוק אמא! אני חושבת שאקח אותה לראות את הדגמים שמצאו חן בעיני, ואם יהיה זמן נלך גם לאחרים. נראה לכם סביר לרצות את השימלה הראשונה שמדדתן? כמה שמלות ראיתן בממוצע והאם השמלות באמת שונות בבד/בגיזרה, כך שיש טעם להמשיך לחפש. אני דואגת שמרוב אימפולסיביות אתחרט אח"כ. מצד שני, אין כוח למדוד 659 שמלות! מה עושים. מצפה לתגובתכן הכליון עינים! יעלי2

אתי@

New member
קצת עצות ממי שראתה מליון שמלות ורק

כשהתיאשה מצאה את שמלת חלומותיה: 1. לפי דעתי היית ב-2 חנויות ולא ב-3. למה? כי טל בק זה לא שמלות כלה ולכן זה לא מייצג את הסגנון. יכול להיות שבסוף תגידי שאת זה את הכי אוהבת, אבל זה עדיין שונה מכל השאר. לכן מומלץ מאוד לא להסתפק רק במעט שראית!!! 2. חובה ללכת עם מלווה אוביקטיבית. לפעמים אמא או אחות רואות דברים שאנחנו לא רואות מבעד לבלבולי השכל של המוכרות... 3. אל תאמיני לסיפורים על בדים יחודיים. אני ראיתי שמלה שנורא אהבתי באושידה ורצו עליה המון כסף. אח"כ ראיתי את אותו בד אצל חצבני (ופתאום הוא נראה לי כמו וילון...
). 4. נראה לי סביר לרצות את השמלה הראשונה, בתנאי שראית מספיק שמלות אחרות, ו... הכי חשוב שזאת תהיה שמלה שתגרום לך לאמר "וואו" על עצמך. 5. לא להיות אימפולסיבית- תהיי סבלנית, כי זה משתלם. 6. בכל מקום עושים פחות או יותר את אותו הדבר, לכן תזמיני שמלה רק במקום שמוצא חן בעינייך, שנעים לך בו ואת מקבלת יחס חם ואישי!!! גם אם אין להם את השמלה הספציפית שרצית, הם ישמחו לתפור לך אותה. עוד שאלות???
בהצלחה אתי@

יעלי2

New member
אתי@ נשמה, איזה המלצות! ../images/Emo3.gif

טוב. מחר אלך עם המלווה אולטימטיבית. אני חייבת לציין שהשימלה הראשונה שמדדתי הוציא ממני וואו (סמוי, כדי שהמחיר לא יעלה) וגם המחיר בסדר. אצל טל בק לא מצאתי את עצמי. למעשה הלכתי בגלל ההמלצה של שיר* אבל בכל זאת יצאתי עם גופיה יפיפיה, חצי נחמה. אצל קרמאייר מדדתי למעשה את אותה שימלה מהחנות הראשונה והיא היתה עלי הרבה יותר כבדה, לא ברור למה. בתוכנית האומנותית מחר נלך ליאיר ז´רמון ואולי נציץ לדוד חצבני ששמעתי שהמחירים שלו גבוהים, אז יש לי הסתייגות, אבל רצון לראות דגמים חדשים. אגב מישהי שמעה/ראתה (במיוחד בקיץ שנגמר) על בד שנראה כמו קורי עכביש? אני מניחה שמי שראתה יודעת על מה אני מדברת. שוב תודה מראש על העצות והטיפים

רחלי1

New member
יעלי ../images/Emo13.gif

עוררת בי המון הזדהות...ויש לי גם תשובה!!! חוויתי בדיוק את מה שאת מתארת... הלכתי לבדי, נטולת לחצים חברתיים, חופשיה כציפור 0ונטולת כל מושג בתחום). וכמו שאמרת - לבד זה נעים, אך חסר פידבק, ואיך שלא יהיה - זה מעייף כמו טרק בהימליה. השימלה הראשונה שמדדתי - היתה שמלת חלומותיי. נקודה. אהבה אמיתית. ליתר ביטחון פניתי לעוד שני מעצבים בלבד, מתוך הכרה מלאה בעובדה שאין לי שום כוונה להשתגע ולהפוך את העניין להפקה רב שנתית מפרכת. רק רציתי לדעת שלא סגרתי על הדבר הראשון שראיתי, כדי שלא יהיו לי ספקות אחר כך. מה גם, שבדיוק כמו שסיפרת, כולם טענו לבלעדיות על הבד "היחיד במינו" שיבאו בעצמם מצוקי קטמנדו, ושניה אחר כך ראיתי אותו בחנות הסמוכה. בדיוק בדיוק אותו הבד. לאחר שתי מדידות במקומות אחרים, שבתי נרגשת לשמלה הראשונה, מצויידת באמא שלי, שעוד בהתחלה הבטחתי לא לגרור לשווא עד שארצה פידבק סופי ומוחלט ואתקבע על משהו. היא התעלפה בדיוק כמוני מהשמלה, סגרתי במקום וביי ביי לכולם. כלומר - אפשר להתאהב בראשונה - וזה מאה אחוז בסדר. אפשר גם להתאהב בעשירית, וגם זה מאה אחוז בסדר. תסמכי על הבטן, תלכי לראות עוד קצת, עד שתחליטי שמספיק לך. כל זה בא להגיד לך, יקירתי, ככה: * אין דבר כזה "רק לנו יש בד כזה"
* אין דבר כזה סיבוב מדידות לא מעייף....
* יש דבר כזה, להתאהב בשמלה הנכונה ממבט ראשון
* כן, יש פחות או יותר אותו סוג של גזרות בכל מקום, בשינויים קלים, ואת צריכה לסגור על שמלה נוחה, מחמיאה, קרובה ככל האפשר לטעמך וחלומותייך, ואפשרית מבחינת המחיר. גם יחס טוב מצד המעצב/ת לא יזיק
* לא חייבים להרוס את הרגלים באין סוף שיטוטים. אחרי 3 - 4 מקומות, מבינים את הראש. * ודבר אחרון - את ממש חמודה! (לא יכולתי להסתיר את התפעלותי מהודעתך המשובבת....
) בהצלחה רבה, רחלי

יעלי2

New member
או! רחלי

איך צחקתי מהתיאורים שלך וההשוואה לטרקים..אני מרגישה עכשיו כאילו דרס אותי טקרטור וזה רק אחרי 4 שעות, ובדיוק בן זוגי הודיע לי שהוא קבע עם אחי. אז הופה. שוב יוצאים לדרך (נשאר לי רק ל____ מטאטא לטוסיק ולנקות את הרחובות כמו שאבא שלי אומר. נ.ב. לפני כמה ימים שאלו כאן איפה אפשר לתפור הינומה (נדמה לי ששרון מארה"ב שאלה). ממה שהבנתי היום, העיסקאות כוללות כפפות, הינומה ונידמה לי שגם תכשיט. נראה לי הוגן במחיר של כמה אלפי שקלים ל"דחוף" גם את ה"דברים הקטנים" לחבילה. צריך לסגור את ענין השימלה גם כן החוזה? אם כן מה הדגשים? שוב תודה. יעלי

רחלי1

New member
בעניין האביזרים הנלווים -

לרוב (ואני מדגישה - לרוב...) המחיר כולל הינומה, צעיף או בולרו (בחורף), כפפות ואפילו חתיכת בד לקשירת זר הכלה בהתאם לבד השמלה. תכשיט הוא כבר בונוס שלפעמים גובים עליו לחוד, ולפעמים לא. מכיוון שנסיוני הוא די מצומצם ובחרתי די מהר שמלה, כפי שסיפרתי, אני יכולה להגיד לך שהמקום בו סגרתי את השמלה מכין לי הינומה תואמת וצעיף מקסים (שכבר ראיתי וממש התפעלתי ממידת ההשקעה), ללא שום תוספת במחיר. לגבי כפפות ותכשיט, פשוט לא ביקשתי. אני מאמינה שהייתי מקבלת לו ביקשתי. בעניין החוזה, אני טוענת שכדאי לציין בו את כל מה שכלול במחיר השמלה, למרות שאני אישית לא דרשתי את זה מפאת הלבביות והחמימות יוצאות הדופן של בעלת המקום, שהתגלתה כסופר אמינה. אבל לעניינך - לא הייתי בונה על זה בכל המקרים. שהכל יהיה מעוגן בחוזה. תידרשי, אגב, בכל מקרה, לשלם במעמד סגירת העסקה כשליש עד חצי מעלות השמלה, ואת היתר ביום החתונה או לאחריו. זה נהוג, וזה נשמע גם הוגן. חשוב לדרוש שהשמלה תהיה מוכנה יום קודם, ולא ברגע האחרון. כבר נתקלתי בטרגדיות... לשרותך תמיד

Sharon_1

New member
אכן, זו הייתי אני..

אבל פה זה לא ככה והינומה ושל זה עוד כמה מאות דולרים, ביחס לזה שהשמלה גם רק כמה מאות - אי אפשר להכניס את זה לעניין. בכל מקרה - תודה. כנראה שאמא תתפור. אני בכל מקרה, הייתי בחנות אחת בלבד - מדדתי בערך 20 שמלות - ש - 16 מהן הורדתי די מהר - כלומר - מדדתי, יצאתי, ראיתי את עצמי ומהר חזרתי לתא - לשמלה הבאה. בסופו של דבר נשארתי עם 4 שמלות - בפעם הבאה שבאתי כבר לא היה להם 2 מהשמלות במידה שלי (אולי אם הייתי עולה כמה וכמה ק"ג, זה היה מתאים...) והם לא יכלו להזמין לי בגלל הזמן הקצר. נותרו 2 שמלות ומהן בחרתי אחת, שבפעם הראשונה בכלל לא היתה.. (טוב, בכל מקרה, פה זה ממש שונה מהארץ).

galitm

New member
אין טעם למדוד 659 שמלות ../images/Emo70.gif

אני, לדוגמא, התאהבתי בשמלה הראשונה שמדדתי ולא רציתי לראות אף אחת אחרת. ובכל זאת, הלכתי ועשיתי עוד כמה סיבובים בעוד מקומות, ובסוף חזרתי לאותו מעצב שאצלו ראיתי את השמלה הראשונה, ואצלו הזמנתי את השמלה !! כן חשוב לעשות סיבוב ולראות עוד דברים כדי לקבל תמונה כללית - הסיבובים שאני עשיתי היו מתישים, מבלבלים ואף מתסכלים, אבל בסופו של דבר נתנו לי פוקוס ועזרו "להתכוונן" על מה שאני רוצה. וכשחזרתי למעצב הראשון, לא היה לי ספק שזה מה שאני רוצה. לגבי ליווי - לדעתי מאד חשוב ללכת עם עוד מישהו כדי לקבל את הפידבק, אבל חשוב שזה יהיה מישהו שאת סומכת עליו ושמרגיע אותך. אני, למשל, הייתי בטוחה שאני אלך עם חברה טובה שלי שבדר"כ יש לנו אותו טעם והיא מכירה אותי טוב וגם מאד דוגרית, אבל מה שיצא בסוף היה שהיא נורא הלחיצה והשתלטה על הכל, וזה לא מצא חן בעיניי ונורא הלחיץ אותי. בסוף הלכתי רק עם אמא שלי , שהיתה אחלה - מרגיעה, נינוחה ובעיקר לא מלחיצה !! אני מאחלת לך הרבה בהצלחה וכמובן -

למעלה