חיפוש של ערך בטבלת אקסל עם עיצוב מותנה

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
חיפוש של ערך בטבלת אקסל עם עיצוב מותנה

המטרה היא פשוטה: לבדוק אם ערך מספרי מסוים מופיע בטבלה מלאה בערכים מספריים. אם הערך מופיע, צובעים תא מסוים בצבע מסוים. בקובץ המצורף יש טבלה עם מספרים. בתיבה המודגשת אני מכניס ערך. אני רוצה שהתא ליד התיבה (וזה בכוונה) ייצבע באדום, אם הערך שהכנסתי מופיע בטבלה (ולא משנה איפה מופיע). הצבע האדום לא אמור להופיע, כי המספר לא מופיע בטבלה. מה לא בסדר? זה נשמע מאוד פשוט, אבל אני שובר את הראש על זה שעות, עברתי על המון פונקציות (INDEX / MATCH / LOOKUP / COUNTIF) בכל מיני צורות, וזה פשוט לא עובד. אני כנראה מפספס משהו. אולי פונקציה אחרת? הנוסחה האחרונה שניסיתי זה COUNTIF כפשרה על הנסיונות הכושלים הקודמים, וגם במקרה הזה זה לא עובד. מדובר באופיס 2016 בחלונות 10.

iyyi

New member
אצלי COUNTIF עובד. יכול להיות שחסר קיבוע. אני מצרף גם קובץ

LLEM

New member
גיליתי מה הבעיה!

לא להאמין כמה זמן בזבזתי על זה... אבל ברגע שראיתי את הדוגמה שלך, מיד זה עלה לי. בנוסחה שלך אין מרכאות! בנוסחה שלי יש מרכאות על כל הביטוי, וזה משהו שהתוכנה הוסיפה בעצמה אוטומטית. לא ייחסתי לזה חשיבות בכלל. ברגע שהורדתי אותן, הכל עבד. אין לי מושג מה המשמעות שלהן, אבל זו היתה הבעיה. אם אתה יודע, אשמח לדעת. אגב, דבר נוסף שמוזר כאן הוא העובדה שהורדת את ה"0<" (גדול מ-0). בכוונה שמתי את זה, מאחר שמבקשים פה ביטוי שמחזיר אמת או שקר. אתה הורדת את זה, וזה עדיין עובד. אני לא מבין איך זה יתכן. הרי הביטוי מחזיר 1, ולא אמת או שקר. בכל מקרה, תודה רבה!

iyyi

New member
תשובות

1. בנושא המרכאות: לפעמים אקסל מנסה "לנחש" קצת יותר מידי, והוא מניח משום מה שמדובר בטקסט. בעיצוב מותנה זה קורה הרבה. צריך להיות ער לזה.
  2. מבחינת אקסל המשמעות הלוגית של אפס היא FALSE, לכן בכל נוסחת IF, וגם בעיצוב מותנה, כאשר התנאי מחזיר 0, ה-IF מתייחס לזה כ-FALSE ואם יש תוצאה - כ-TRUE

למעלה