חיפוש תבניות וכריית מידע ע"י אחד מגיבורי התנך

lordgino

New member
חיפוש תבניות וכריית מידע ע"י אחד מגיבורי התנך

שלום לכולם! אני סטודנט הכותב עבודה על כריית מידע (Data Mining). בתמציתיות, המדע המכונה "כריית מידע" עוסק בחיפוש תבניות מעניינות בתור הררי נתונים. למשל, תבניות קבועות של מזג אויר, או מוצרים בחנות שתמיד נמכרים יחדיו. בהקדמה לעבודה הייתי רוצה לשלב פסוק, או לתמצת סיפור, בו אחד מגיבורי התנ"ך עוסק בגרסה קדומה של כריית מידע. קצת קשה לי לתת פה כיוון מפני שאני לא מצליח לחשוב על דוגמה... אולי מישהו מכיר ויוכל לסייע לי? המון תודה!

יוסי ר1

Active member
קהלת י'ב ט

"וְיֹתֵר שֶׁהָיָה קֹהֶלֶת חָכָם עוֹד לִמַּד-דַּעַת אֶת-הָעָם וְאִזֵּן וְחִקֵּר תִּקֵּן מְשָׁלִים הַרְבֵּה.". ואם בחפירה עצמה אתה עוסק, על דרך ההלצה - אז לך על עוזיהו: "וַיִּבֶן מִגְדָּלִים בַּמִּדְבָּר, וַיַּחְצֹב בֹּרוֹת רַבִּים--כִּי מִקְנֶה-רַּב הָיָה לוֹ, וּבַשְּׁפֵלָה וּבַמִּישׁוֹר; אִכָּרִים וְכֹרְמִים, בֶּהָרִים וּבַכַּרְמֶל--כִּי-אֹהֵב אֲדָמָה, הָיָה" (דברי הימים ב/ כ'ו י').

lordgino

New member
תודה!

הפסוק הזה מדבר על עיסוק במחקר באופן כללי. טוב לכל עבודת תיזה :) אולי אתה מכיר מקרה, אפילו לא פסוק אלא סיפור, שיש לו מאפיינים של כריית מידע. למשל גילוי תבניות בטבע, או משהו דומה. תודה שוב.

יוסי ר1

Active member
עיין בבקשה בפרקים האחרונים באיוב,

תשובת האל לאיוב - החל מפרק ל'ח והלאה. האל מבקש מאיוב להתבונן בנפלאות הבריאה ולנסות למצא מה המניע, מיהו הגורם לכל הנפלאות הללו לקרות. פרק אחר שאתה יכול לאמץ, הוא פרק ק'ז בתהילים, שמביא דפוס של שבר ותקווה המלוים בני אדם.

masorti

New member
אם אתה מחפש סיפורים של קלסיפיקציה...

אז לא חסר. 1. אלוהים (או המלאך שפעל בשמו) מבדיל בין מצרים לבני ישראל במכת בכורות על פי הדם על המשקוף של הדלת. ראה שמות י"ב. 2. גדעון ממיין את המועמדים לסיירת מטכ"ל שלו לפי הדרך בה הם שותים מים. ראה שופטים ז'. 3. יפתח ואנשיו מזהים מי שייך לשבט אפריים לפי הדרך בה הוא מבטא את המילה "שיבולת". ראה שופטים י"ב. ומן הסתם יש דוגמאות נוספות בתנ"ך.

למעלה