חיפשץי אלוהים חיפשתי

חיפשץי אלוהים חיפשתי

התפללתי והכל רציתי לתת את חיי למשהו אמיתי ומשמעותי למשהו שהוא אמת.. אבל כלום.. לא רואה אלוהים בחיים שלי לפי מה אני אמור לדעת שהוא קיים? שום סימן שום כלום.. אני רוצה להאמין אני קורא בכתובים התפללתי המון בכיתי לו המון וכלום.. התוודתי על חטאים ומתוודה כל יום ומצטער ומתחרט אבל כלום..אין שינוי .. ונורא מפחיד המחשבה שאין אלוהים.. לחיות בלי עבר ובלי עתיד..אלא רק את הווה קראתי איזה מאמר כל כך נוקב על ספר קוהלת צמוד לטקסט המקראי ואני כל כך מזדהה איתו http://cafe.themarker.com/view.php?t=1188940

תהילים מזמור י"ד=14,פסוק ב'=2

בס"ד ה' משמים השקיף על בני אדם לראות היש משכיל דורש את אלוהים. תהילים,מזמור י"ט=19,פסוק ב'=2:השמים מספרים כבוד אל ומעשה ידיו מגיד הרקיע.

ל נ צ ח

New member
אמר אלוהים

בספר משלי ב: (א) בְּנִי אִם תִּקַּח אֲמָרָי וּמִצְוֹתַי תִּצְפֹּן אִתָּךְ: (ב) לְהַקְשִׁיב לַחָכְמָה אָזְנֶךָ תַּטֶּה לִבְּךָ לַתְּבוּנָה: (ג) כִּי אִם לַבִּינָה תִקְרָא לַתְּבוּנָה תִּתֵּן קוֹלֶךָ: (ד) אִם תְּבַקְשֶׁנָּה כַכָּסֶף וְכַמַּטְמוֹנִים תַּחְפְּשֶׂנָּה: (ה) אָז תָּבִין יִרְאַת יְהֹוָה וְדַעַת אֱלֹהִים תִּמְצָא: (ו) כִּי יְהֹוָה יִתֵּן חָכְמָה מִפִּיו דַּעַת וּתְבוּנָה: (ז) וִצְפֹּן \{יִצְפֹּן\} לַיְשָׁרִים תּוּשִׁיָּה מָגֵן לְהֹלְכֵי תֹם: (ח) לִנְצֹר אָרְחוֹת מִשְׁפָּט וְדֶרֶךְ חֲסִידָו \{חֲסִידָיו\} יִשְׁמֹר: (ט) אָז תָּבִין צֶדֶק וּמִשְׁפָּט וּמֵישָׁרִים כָּל מַעְגַּל טוֹב: (י) כִּי תָבוֹא חָכְמָה בְלִבֶּךָ וְדַעַת לְנַפְשְׁךָ יִנְעָם: (יא) מְזִמָּה תִּשְׁמֹר עָלֶיךָ תְּבוּנָה תִנְצְרֶכָּה: (יב) לְהַצִּילְךָ מִדֶּרֶךְ רָע מֵאִישׁ מְדַבֵּר תַּהְפֻּכוֹת: (יג) הַעֹזְבִים אָרְחוֹת יֹשֶׁר לָלֶכֶת בְּדַרְכֵי חֹשֶׁךְ: (יד) הַשְּׂמֵחִים לַעֲשׂוֹת רָע יָגִילוּ בְּתַהְפֻּכוֹת רָע: (טו) אֲשֶׁר אָרְחֹתֵיהֶם עִקְּשִׁים וּנְלוֹזִים בְּמַעְגְּלוֹתָם: (טז) לְהַצִּילְךָ מֵאִשָּׁה זָרָה מִנָּכְרִיָּה אֲמָרֶיהָ הֶחֱלִיקָה: (יז) הַעֹזֶבֶת אַלּוּף נְעוּרֶיהָ וְאֶת בְּרִית אֱלֹהֶיהָ שָׁכֵחָה: (יח) כִּי שָׁחָה אֶל מָוֶת בֵּיתָהּ וְאֶל רְפָאִים מַעְגְּלֹתֶיהָ: (יט) כָּל בָּאֶיהָ לֹא יְשׁוּבוּן וְלֹא יַשִּׂיגוּ אָרְחוֹת חַיִּים: (כ) לְמַעַן תֵּלֵךְ בְּדֶרֶךְ טוֹבִים וְאָרְחוֹת צַדִּיקִים תִּשְׁמֹר: (כא) כִּי יְשָׁרִים יִשְׁכְּנוּ אָרֶץ וּתְמִימִים יִוָּתְרוּ בָהּ: (כב) וּרְשָׁעִים מֵאֶרֶץ יִכָּרֵתוּ וּבוֹגְדִים יִסְּחוּ מִמֶּנָּה:

הבל הבלים

המסקנה העצובה שאליה הגיע כותב שורות אלו, נובעת מתוך הדעת של עץ הדעת טוב ורע. הדעת שמתבוננת ורואה וחושבת ומתרכזת רק בעצמה. זה השילוש הלא קדוש - אני עצמי ואנוכי. המסקנה האמיתית של קהלת לדבריו היא זו: "סוֹף דָּבָר הַכֹּל נִשְׁמָע אֶת-הָאֱלֹהִים יְרָא וְאֶת-מִצְו‍ֹתָיו שְׁמוֹר כִּי-זֶה כָּל-הָאָדָם׃ כִּי אֶת-כָּל-מַעֲשֶׂה הָאֱלֹהִים יָבִא בְמִשְׁפָּט עַל כָּל-נֶעְלָם אִם-טוֹב וְאִם-רָע׃ אלוהים קיים, ויש לירוא ממנו ולשמור את מצוותיו. ההתרכזות היא באלוהים לא באדם. באדם עצמו אין שום אושר אין שום טוב אין שום כלום. יש רע. אם היה בך אושר היית מאושר. אם באמת באדם יש את כל האושר, מדוע כמעט כל האנשים עצובים, ממורמרים, מלאים בזימה וכעס ועושים רק רע כל היום? מדוע אנשים רוצחים, אם יש שלום בליבם כפי שנטען במאמר זה? השלום האמיתי נמצא באלוהים, החיים מקורם באלוהים. אלוהים קיים. לגבי מה שכתבת לחיות בלי עבר ובלי עתיד אלא רק את ההווה... אלוהים נמצא בהווה, הוא גם בעבר ובטח שבעתיד, אך אדם יכול לחוות את אלוהים, להאמין בו, לדבר איתו, ולשמוע את קולו רק בהווה. לאדם עם אלוהים יש עבר, יש היסטוריה, אך הוא לא חי בעבר, הוא חי בהווה. לאדם עם אלוהים יש עתיד, יש חזון, יש אמונה ותקווה לבאות, אך הוא חי בהווה על בסיס העבר עם חזון לעתיד. אני לא יודע מה הן הסיבות לכך שהגעת למסקנה, והחלטת שאין אלוהים. זוהי החלטה אומללה ומסקנה לא נכונה. יכול להיות שהאכלת את עצמך בכל מיני מאמרים מהסוג הזה שהבאת, מאמרים שגורמים לספק לגביי קיומו של אלוהים. יכול להיות עוד הרבה מאד דברים וסיבות להחלטה אומללה זו. אם אתה רוצה להאמין, פשוט תאמין, אתה לא צריך להרגיש את זה, עליך להאמין בזה. אלוהים מכבד אמונה ומברך. אני מבין את הצורך באותות, בטח שיש צורך באותות, אני זוכר שלפני שאני הגעתי לאמונה חיפשתי אחר האותות של האדון, אך לא תמיד מתי שרציתי הוא נתן את אותותיו, אלא דווקא בזמנים שלא ציפיתי להם. והאמת היא שאלו לא היו אותות גדולים(בשבילי הם סיפקו הוכחה), אך הם היו אותות שלו, יונה לבנה שעפה ונחה על עדן החלון, מילה טובה ממישהו בזמן הנכון ובמקום הנכון. או רצון בלתי מוסבר לקרוא דווקא בכתובים, להכיר אותו - את אלוהים. יש לו כל-כך הרבה דרכים בהם הוא יכול להתגלות, עלינו רק לשים לב. כשאנחנו נכנעים לו, כשאנחנו משפילים את עצמנו לפניו. אז הוא מרומם אותנו, אז הוא מגלה לנו - מי הוא וכמה שהוא אוהב אותנו. אל תפסיק לחפש מחפש. כי כל מי שמחפש מוצא, וכל מי שדופק יפתח לו וכל מי שמבקש - יקבל. חפש חברה של מאמינים בישוע, יש הרבה מאד חברה צעירים, שעוברים מאבקים דומים גם אם הם באמונה, והם יכולים לעזור לך לעלות על דרך המלך תרתי משמע.

במאמר סמוך לכתוב

חוץ מהמסקנה האחרונה.. "אתה רוצה להאמין, פשוט תאמין, אתה לא צריך להרגיש את זה, עליך להאמין בזה," ככה זה עובד? צריך לבחור אמונה משלל האמונות בעולם על סמך מה? כי ישוע אמר שיש לראות אם העץ טוב לפי פירותיו..ולזה אני ממתין לא לרגשות

לא משלל האמונות

להאמין זהו אקט של בחירה. אם להאמין או לא. לא בחירה בין אמונות שונות.

למעלה