חיפשתי איפה לשאול וזה הפורום היחיד

chickmagnet

New member
חיפשתי איפה לשאול וזה הפורום היחיד

בחור בן 30 מהונגריה האב יהודי והאמא לא. בעל עסק, מצליח בהונגריה, בעל קשרים חזקים ליהדות, יהודים וישראל. עדיין רווק ומחפש אישה יהודייה אבל יותר חשוב הוא רוצה לעלות לארץ ולא מעוניין לקבל "סל קליטה", ולחלק את זמנו בין ישראל להונגריה. הוא רוצה לברר לגבי גיוס לצה"ל, לגבי אזרחות ודרכון ישראלי (ישהה כל שנה בין 4-5 חודשים בארץ) האם אתם יכולים לעזור לי?

ILM

New member
הכי פשוט

שילך הבחור לשגרירות ישראל בבודפשט ויברר את השאלות שהעלת. איין פשוט מזה.

קרן משם

New member
ואני חושבת

בעצם יודעת בוודאות שאין כל חובה לקחת את סל הקליטה על עצמך....אך אם לקחת זה בעייתי כל פעם שתרצה לצאת מהארץ! באם לא תיקח את סל הקליטה אין בעיה לצאת ולהכנס חופשי לארץ! בעניין האזרחות וכו´....חובה עלייך להוכיח את יהדותך....אמרת שאבא יהודי? סבבה....ים של ניירות תתבקש להביא ולאחר שיהפכו אותך מכל הכיוונים יתנו לך אזרחות! לצבא תקרא לאחר שנתיים וגם אז רק ל100 ימים בפעם הראשונה....לאחר מכן כל שנה מילואים.....אה אמרת גיל 30? כבר חצית את ה30? המממממ עד גיל 31 מגייסים מעל לזה כבר לא!! זהו הכל מנסיון (בעלי) אם יש עוד שאלות תכתוב ואם יהיה לי תשובה אענה בהצלחה

sea mad

New member
עד כמה שאני יודע..

יהדותו של אגם נקבעת לפי האם ולא לפי האב. זה אומר שהוא צריך להתגייר במידה והוא רוצה להיות יהודי לפי הספרים. לעניות דעתי יותר חשוב להיות מה שאתה מרגיש, ולא שיכתבו לך בת"ז יהודי.

קרן משם

New member
אני לא יודעת להגיד אם הוא ייחשב ל

יהודי כשר למהדרין! אני כן יודעת לומר שאפילו אם רק אביו יהודי הוא יקבל אפשרות עליה עם אזרחות! דבר נוסף שלא כתבתי למעלה שלמרות שהוא לא לוקח את סל הקליטה וכו´ עליו למלא מספר ימים מסויים בישראל כדי לקבל את האזרחות ואת התנאים הכפופים לה אחרי זה....(כמו 3 חודשים בשנה אני חושבת)

ישRאל

New member
ק ר ן איפה את???????????????

אחותך סיפרה לי שעברת דירה,,את יודעת שנסעתי ברכבת מבודפשט לוורשאד´האז,, ועברתי ליד הבית שלך, בסקשפהרבאר,, מה שלומך ובעלך שמעתי שכבר יורד שלג אצלכם,,,

קרן משם

New member
אתה מתכוון להודמשוושרהיי

מעולם לא ידעתי לומר את זה בצורה טובה! זו העיר בה נולדה חמותי! אני ובעלי אכן עברנו דירה וכעת אני מרגישה בשיא הנוחות בביתי שלי (קודם היינו אצל חמיוחמותי) שלג היה לפני שבועיים כעת הוא זנח אותנו....אין לי בעיה עם הקור והשלג (רק שונאת גשם:)) ומקווה כי בקרוב ירד ים של שלג! בכל אופן כבר ממש קר (פנינה תתכונני!) ובלילות יורדים מהאפס....בימים יש 4-5 מעלות למרות שבימים האחרונים יש 10 אחחחח ממש חם!
אך בילית ישראל? השגת את מה שרצית להשיג?

טומי*

New member
אוהההההה קרן משם...../images/Emo6.gif

אופו נעלמת לנו? חיברו אותך לאינטרנט העיקר. סאקשפאהרואר עיר יפה מאוד הייתי שם כמה פעמים,אני זוכר את מרכז העיר עם איזה פסל גדול

ישRאל

New member
ביליתי ניפלא וכן הישגתי את הכל,,,

הבאתי את תעודות הלידה של הוריי,

למעלה