חיפשתי כתבות ולא מצאתי כולם...

חיפשתי כתבות ולא מצאתי כולם...

האם אין תוכנית לעיריית חיפה (או לרשות הנמילם) לפנות את בית דגון? זהו לדעתי אחד המבנים הכי מכוערים בישראל והכי תקוע שיכול להיות (אפילו יותר מהמלון שעל חוף הים באותה העיר).
ואם אנחנו באותו רעיון... אין תוכנית כלשהי לשיפוץ תחנת בת גלים ובכלל כל הסביבה הזו? התחנה הזו היא התחנה הכי מוזנחת שיצא לי לראות בארץ וברמה תברואתית מהגרועות בעולם. אין גם תוכנית לעשות משהו בקרקע הנטושה של תחנת אגד הישנה? להרוס את המגדל המזוויע שמנציח את הגועל?

ש מים

New member
(רק לחפש! לפני שקופצים בהכרזות)

חיפשתי...

רשמתי דגון ובית דגון (שכל הזמן תיקן לי לבית דגן) ותחנת בת גלים ועוד כל מני מילות חיפוש קשורות ולא מצאתי... לא ידעתי שצריך לחפש "חזית ים".
לא רציתי להתחיל לחפש סרטונים של עשרות דקות של עיריית חיפה בתקווה שבאחד מהם יהיה משהו בנושא.
גם לא קפצתי בהכרזות. זה אכן נראה לי תמוה שהעירייה לא נוגעת באיזורים האלו ואם היא כן אז שהיא לא מוציאה כתבות לעיתונות בנושא.
ובכלל, לא צריך להתנשא... זה מוציא את החשק להכנס לפורום. בהרגשה שהייתה לי זה שזה פורום שאפשר להתדיין בו ולהעלות שאלות ולהציע רעיונות, לא פורום רק למומחים שמדברים על עוד חידוש בתחום.

ש מים

New member
סבלנות...

אין כאן התנשאות. אבל בהחלט יש כאן קצת תחושה שאנו רודפים אחרי הזנב, במערבולת שלא מאפשרת התקדמות בחשיבה ובידע.

אני יכול לדבר על עצמי, כתלמיד (אני תמיד משתדל להיות תלמיד!): לפני שאני עונה וקובע קביעות, אני שותק, מקשיב לחכמים שסביבי (אני לא מעיד על עצמי כחכם הפורום! בכלל לא. אבל יש מספר נושאים שבהם יש לי קצת ייתרון של נסיון וחשיפה יותר מאשר לאחרים), מנתח, חושב ורק אז שואל שאלות. ובסוף גם מנסה להסיק מסקנות, או "לחשוב בקול רם".

פעם הייתי קופץ למסקנות מהירות מידי, על בסיס אינפורמציה חלקית/מועטה מידי בתוספת שביבי מידע ודיעות קדומות. כשמצאתי עצמי נופל כ"כ הרבה פעמים לבורות ועושה מעצמי צחוק בפורומים מכובדים, התחלתי לחפש איפה אני טועה. ברוך השם, אני עדיין לומד, אבל ברוך השם יש שיפור, וכאת ברור לי שזו הדרך הנכונה.

פורום זה לא כיתה

אמנם לעומתכם פה בפורום אני לא מבין דבר וחצי דבר בתחום, אבל זה לא אומר שאין לי זכות להביע את קולי - גם אם אני "עושה מעצמי צחוק".

על כל פנים, לא הצהרתי או הכרזתי דבר. אני אשמח גם אם תצטט אותי היכן עשיתי זאת.
בחיפושים שלי באינטרנט לא ראיתי (ועדיין לא רואה) שום תוכנית על המבנים שדיברתי עליהם, וגם אחרי ש"הארתם את פניי" עדיין לא הראתם לי שום דבר שקשור באותם מבנים, אלא על דברים מסביב - מה שעוד יותר מראה שכנראה העיר לא עושה כלום בנוגע לאותם מבנים שציינתי.
זה שדגון מכוער לא הייתה הצהרה. זאת דעה. גם כתבתי שזו דעתי... זה שתחנת בת גלים היא מפגע תברואתי זו עובדה. אני לא יודע מתי אתה היית בתחנה הזאת בפעם האחרונה, אבל לי יוצא להמתין בה לרכבות די הרבה. רמת ההזנחה שם גבוהה מבקומות התחתונות של התחנה המרכזית של ת"א.

מאז שאני בפורום וקורא פוסטים שלכם לא מצאתי אתכם מדברים על אותם מבנים. לחכות שיגיע השיעור בנושא ואז להצביע ולשאול שאלות?

אין לי מושג למה אתה מתכוון ב"אנחנו רודפים אחרי הזנב". אם היה על זה דיון בעבר, מצטער שהעלתי נשכחות רעות. אבל כנראה, שאם מאותו עבר ועד עכשיו לא היה שום שינוי, זה סימן שלא התבצע שום דבר ושהבעיה עצמה עדיין קיימת.

בסופו של דבר, זה מרגיש כאילו אני מטרד... "למה אתה שואל אותנו שאלות מטומטמות לפני שאתה מברר כמו שצריך על הנושאים הנ"ל". אתה בעצם אומר לי שזה כן פורום מקצועי רק לאנשים בתחום ול"אספסוף" שרק בא בשביל לשאול שאלות כלליות ולהציע רעיונות, גם אם הם טפשיים, אין מקום פה.

אתה ממש לא מטרד

וזה נהדר שאתה שואל שאלות, ולא פחות נהדר שיש לך רעיונות יצירתיים ומעניינים
(ולראיה אחד מהם הפך לנושא הסקר האחרון).

ועכשיו אחרי שראיתי את הסרטונים...

המילה "דגון" הושמעה רק פעם אחת בכל חמשת הסרטונים. בכדי להסביר את הגבולות של תכנית "חזית ים".
תחנת בת גלים לא הוזכרה כלל באף סרטון. הדיון היחידי שהיה קשור איכשהו ורק בעקיפין, היה שיקוע הרכבת בסרטון האחרון, שאומר שכרגע התוכנית היא לא לגעת בכלל במפגע הזה. וגם השיקוע לא יתחיל בעשרת השנים הקרובות.
שלא לדבר על המתחם הנטוש של אגד. על זה אף אחד לא מדבר. טאבו.
אבל העיקר שיש בגוגל הרבה חומר ושרק צריך לחפש...

ש מים

New member
הכל מופיע בתכנית המתאר החדשה, שבהכנה.

וכל הכבוד לעיריית חיפה (ולמשרד איציק פרוינד) על האתר המעולה שהקיממו למעו הציבור!

אבל אלו לא הדברים שאני מחפש...

אני יודע מה התוכניות לנמל המערבי והפולינום ופחות או יותר על פינוי הבה"ד... אני שואל לגבי דגון ספציפית, שעפ"י התוכנית של הנמל המערבי, הוא נשאר במקומו. אני שואל על תחנת הרכבת של בת גלים, שאם יהיה שיקוע לרכבת אז היא תשאר מוזנחת עוד שנים רבות; ואם לא יהיה שיקוע, אז אם יש התייחסות לתחנה הזו ספציפית.
ועל תחנת אגד הישנה... זה שטח עצום במיקום ממש טוב. איך לא קורה שם שום דבר? איך הדבר היחידי שאני מוצא על התחנה הזו, זו כתבה מלפני 4 שנים של חברה ששוקלת לקנות את הקרקע (ושלא קנתה בסוף).

אני מציע לך לעשות קורס ...

מידענות באינטרנט.
או כל קורס אחר ללימוד שיטות חיפוש מידע.

darkshadow1

New member
זהו שאף אחד בכלל לא התחיל להתייחס לשיקוע,

חוץ מכמה מגלומנים חיפאים ואנשים שאין להם שמץ של מושג על מה הם מדברים. המצב של חלקים נרחבים בחיפה נובע מהניהול הסופר-כושל של העיר שראשיה מעדיפים להשקיע חצי מיליארד ש"ח בשיקוע מסילת רכבת ליד פארק במקום לשקם את העיר המתפוררת. גם בתל אביב יש לא מעט מבנים בעיתיים בלשון המעטה- אז למה לא מטפלים בהם? כי יש דברים יותר טובים לעשות עם הארנונה מאשר סתם להרוס את כיכר אתרים לפנות מחר את התחנה המרכזית החדשה בלי שום שיתוף פעולה מצד המגזר הפרטי או להפריח רעיונות הזויים בסגנון לשקע את נתיבי איילון.

ש מים

New member
נו באמת...!

1. דגון הוא אחד המבנים היפים בישראל. וזה בולט עוד יותר לאור השימוש/היעוד לו. הבעיה היא לא עם העיצוב/ארכיטקטורה שלו, אלא עם המיקום שלו. היו דיבורים על הריסה, אבל לאור ערכו האדריכלי, עלויות הפינוי (וכמובן הצורך במציאת אתר חליפי ובמיקום מתאים), זה ממש לא על הפרק.
2. במסגרת תכנית המתאר של חיפה (בהכנה) יש בהחלט אמירות לגבי תחנת בת-גלים.

היופי הוא בעיניי המתבונן

1. אני לא אוהב את בית דגון. הוא מרגיש לי כמו חומה שתקועה באמצע העיר ורק מחכה שיורידו אותה. בנוסף, הוא פוגע בעיר מבחינה תיירותית. גם מגעיל אותי כמות היונים שהן לבדן מפגע לעיר.
2. תחנת בת גלים במצב רע. ו"אמירות" אומר שהם בשבלים מאוד ראשוניים ושלא ייקרה שם כלום ב-10 שנים הקרובות. התחנה במצב נורא ברמה שכבר היה עדיף שתהייה סגורה. יש לבנים שבורות בכל פינה, עכברושים מסתובבים חופשי ולשלשת יונים ונוצות על הספסלים גם במתחמים הסגורים. בחורף הגשם נוזל לכל מקום. אפילו חברות הפירסום כבר הבינו שאין טעם בתחנה הזו ועדיין יש שם פרסומות מ-2011.
3. בכתבה שהעלת לא מופיע שום אזכור לתחנת בת גלים והפעם היחידה שמופיע בית דגון היא על זה שהוא שם.

למעלה